وزیر بهداشت در توضیح آخرین وضعیت بیماری کووید-۱۹ در کشور گفت: عرض کرده بودیم اگر توجه نشود و دقت نکنیم فروردین و بهار سختی خواهیم داشتیم. به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در اولین گزارش وضعیت کووید -۱۹ در کشور در سال ۱۴۰۰ گفت: گرچه تلخکامی موج جدید کووید ۱۹ ذائقه همه ما را تلخ کرده، اما امیدوارم سالی بهتر از این روزها داشته باشیم. وی ادامه داد: اگر جمعیت ساکن نداشته باشیم و جمعیت سیال و جابجا شوند و قابلدسترسی نباشند آنها میتوانند بیماری را از نقاط گرفتار به نقاط غیر گرفتار یا کمتر گرفتار، آن هم با مؤلفه تأثیرگذاری مانند ویروس موتاسیون یافته منتقل کنند، بهاری بسیار سخت و شاید تابستانی متعاقب آن سختتر را داشته باشیم.
خیز شتابنده بیماران سرپایی کرونا
نمکی گفت: منحنی را میبینند که در کل کشور متأسفانه آمار بستریها رو به فزونی است و در بسیاری از شهرها مسئولان دانشگاهها که شبانهروز با آنها در تماسم، احساس سخت و سنگینی از بار بیماری و کمبود امکاناتی که ممکن است پاسخگو نباشند، دارند. درزمینه بیماران سرپایی یک خیز شتابنده عمودی داریم.
خیز سنگینتر بستریها
وزیر بهداشت ادامه داد: آنچه امروز درزمینه بیماران بستری میبینیم ناشی از صفهای طولانی مردم برای خرید مرغ و...در شب عید است و بعدازآن دور همیها و شروع آثار سفرها و جایجایی است و هنوز هفته آینده منتظر یک خیز سنگینتر از موارد بستری در کشور هستیم.
وزیر بهداشت بابیان اینکه هفته آینده منتظر خیز سنگینتر موارد بستری بیماری در کشور هستیم، گفت: هفته جاری و هفته آتی نقشه کشور به مراتب قرمزتر و حتی به سمت سیاهی خواهد رفت. نقشه ایران در ۲۶ اسفندماه، درست در پیش از التماسهای بنده، نقشهای سرشار از نقاط زرد و آبی و خوزستان قرمز میبینیم، اما در ۱۸ فروردین نقاط قرمز فراوان، نقاط آبی بسیار نایاب و لکههای نارنجی و زرد متناوب را میبینید.
۲۵۸ مرگ در شبانهروز گذشته
نمکی با اشاره به ثبت ۲۵۸ مرگ طی شبانهروزی گذشته در کشور، گفت: برای من به عنوان متولی نظام سلامت این میزان بسیار سهمگین بود که متأسفانه در طول کمتر از دو تا سه هفته به ۵ برابر مرگها نزدیک شدیم. در کشور ۴۷ شهر قرمز ما به ۲۵۷ شهر افزایشیافته، پرخطرهای نارنجیمان از ۱۲۶ به ۱۲۹ شهر و همین طور شهرهای زرد و آبی کم شده است که نشان از این است که داریم به سمت شرایط بدتری میرویم.
وارد موجی سهمگین شدیم
نمکی اظهار کرد: امروز دچار یک گرفتاری جدیدیم. وارد موج سهمگینی شدیم که به مراتب از موجهای قبلی ما را گرفتارتر میکند و به همین دلیل باید با رویکرد جدید مسائل را حل کنیم.
برخورد جدی با پروتکلشکنان
نمکی چند توصیه مهم برای گذر از این ایام مطرح کرد و گفت: اولاً همه روسای دانشگاههای علوم پزشکی، استانداران محترم و همه کسانی که متصدی نظارت بر اعمال پروتکلها هستند، قضیه را جدی بگیرند و با هر پروتکلشانی حتماً باید مقابله کنند و نگذارند که شکست پروتکلها کار را برای مدیریت این مرحله سخت سنگینتر کند. دوم اینکه از مردم میخواهم که در رعایت دستورالعملها همراهی بیشتری کنند.
هر عطسه و سرماخوردگی، کروناست
وی گفت: درعینحال مراکز سرپایی ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته را در کشور فعال کردیم. مردم به این مراکز مراجعه کنند. اگر علائمی دارند، بیتوجهی نکنند. امروز باید قبول کنیم که هر عطسه و سرماخوردگی کروناست، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. اگر علائم داشتند به این مراکز مراجعه کنند.
افزایش مرگومیر کرونا در تهران
معاون ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به افزایش مرگومیرهای کرونا در پایتخت گفت: اگر ظرفیت بیمارستانی به همین شکل بماند و ترخیصهای بیمارستانی بیشتر نشود، برای تأمین تخت به مشکل برمیخوریم. «نادر توکلی» معاون ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد آخرین وضعیت ورودی بیمارستانهای شهر تهران بیان کرد: طبق آخرین آمار در یک روز اخیر تقریباً ۱۰۰۰ بستری داشتیم و پذیرش مراجع سرپایی، بالای ۶۰۰۰ نفر بوده است، در مجموع نزدیک به ۶ هزار بستری در کل بیمارستانها داریم.
وی در رابطه با تعداد تختهای بیمارستانی، ادامه داد: فعلاً برای بستری بیماران با کمبود مواجه نیستیم، ما از هفتهی گذشته پیشبینیهایی داشتیم که بر اساس آن تختهای بیمارستانی موردنیاز را خالی کردیم، اما اگر ظرفیت به همین شکل بماند و ترخیصهای بیمارستانی بیشتر نشود، برای تأمین تخت به مشکل برمیخوریم، آن هم در شرایطی که تعداد فوتیها بالا رفته است.
توکلی در مورد وضعیت ابتلا در کادر درمان، گفت: متأسفانه یکی از کارکنان بیمارستان بانک ملی پریشب به دلیل ابتلا به کرونا فوت شد. نکته بسیار مهم در مورد واکسن کرونا، این است که اگر موفق به واکسیناسیون برای افراد بالای ۶۰ سال، افراد چاق، دیابتی و در کل افراد پر ریسک شویم، بر کاهش مرگومیرهای کشور تأثیر بسیار زیادی خواهد داشت و از ابتلاهای شدید جلوگیری میکند.
وی بیان کرد: من فکر میکنم اگر یکسوم جمعیت حدود ۲۵ میلیون نفر واکسینه شوند، به کاهش شدت بیماری کمک خیلی زیادی خواهد کرد.
ورود واکسن به صورت قطرهچکانی
معاون ستاد مقابله با کرونای شهر تهران ضمن اشاره به تأثیر تحریمها درروند واکسیناسیون کشور، گفت: ما تحریم هستیم و برای جابهجایی ارز هم مشکلداریم و متأسفانه واکسن به شکل قطرهچکانی وارد کشور میشود، در این شرایط اگر یکسوم جمعیت واکسینه شود، شرایط یک مقدار آرامتر خواهد شد که هنوز موفق به آن نشدیم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره واکسیناسیون کادر درمان افزود: موفق نشدیم بیشتر از یکسوم کادر درمان را واکسینه کنیم، علتش هم این است که با توجه به تعداد واکسنهای واردشده، فقط توانستیم این تعداد را واکسینه کنیم، اما تا یک ماه آینده واکسیناسیون برای کادر درمان تکمیل خواهد شد.
وی در مورد احتمال شیوع موج پنجم در آینده گفت: فعلاً که شاهد موج چهارم هستیم. اگر برای یکسوم جامعه واکسیناسیون انجام شود و بهتر رعایت شدن پروتکلها در ماه رمضان، امیدواریم موج چهارم تمام شود و دیگر موج پنجمی اتفاق نیفتد.
کرونا در ایران
سیما سادات لاری روز یکشنبه گفت: تا ظهرروز ۲۲ فروردین بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲۱ هزار و ۶۳ نفر بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۷۸۰ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به دو میلیون و ۷۰ هزار و ۱۴۱ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون یکمیلیون و ۷۱۰ هزار و ۹۷۴ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین چهار هزار و ۳۹۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۳ میلیون و ۶۷۳ هزار و ۴۶۶ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است.