لوگو
1404 شنبه 22 آذر
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/08/27 - شماره 2634
نسخه چاپی

چالش امریکا با اسرائیل بر سر گذرگاه رفح

در میانه تنش‌های فزاینده میان آمریکا و رژیم صهیونیستی، موضوع «عبور امن» نیروهای حماس گرفتار در تونل‌های رفح به یکی از جدی‌ترین نقاط اختلاف تبدیل شده است. واشنگتن از تل‌آویو خواسته راهی برای خروج این نیروها فراهم شود، اما مقامات صهیونیستی با بهانه‌های مختلف مخالفت کرده‌اند و این مسئله به بن‌بست مذاکرات افزوده است. شبکه ۱۱ اسرائیل گزارش می‌دهد که پس از ماه‌ها عملیات، نه تونل‌ها شناسایی شده و نه شمار دقیق نیروهای حماس مشخص است. منابع محلی می‌گویند حدود صد نفر از نیروهای حماس در تونل‌های رفح باقی مانده‌اند و آشکارا اعلام کرده‌اند که تسلیم نخواهند شد و تنها از مسیری که خود انتخاب می‌کنند خارج می‌شوند. هم‌زمان، جرد کوشنر و استیو ویتکاف در تلاشند راه‌حلی برای بحران رفح بیابند؛ تلاشی که نگرانی تل‌آویو از توافق احتمالی آمریکا و حماس را تشدید کرده است.

حکم اعدام غیابی 
برای نخست‌وزیر پیشین بنگلادش
شیخ حسینا، نخست‌وزیر برکنارشده بنگلادش، از سوی دادگاه جنایات بین‌المللی این کشور در داکا و به‌صورت غیابی به اعدام محکوم شد. این حکم در پی سرکوب خونین اعتراضات سراسری سال گذشته صادر شد؛ اعتراضاتی که از جنبش دانشجویی آغاز و به «انقلاب ژوئیه» مشهور شد. هیات سه‌نفره قضات، او را به ارتکاب قتل، نسل‌کشی، شکنجه و اقدامات غیرانسانی متهم کرد. قاضی اعلام کرد که دستور استفاده از پهپادها، بالگردها و سلاح‌های مرگبار به حسینا نسبت داده شده است. حسینا که از مرداد ۱۴۰۳ در هند به‌سر می‌برد، اتهام‌ها را رد کرده و دادگاه را «سیاسی» توصیف کرده است. همزمان با اعلام حکم، حضور گسترده خانواده قربانیان و تدابیر امنیتی شدید در داکا فضای شهر را متشنج کرد.

چراغ سبز چین به احمد الشرع 
سخنگوی وزارت خارجه چین تاکید کرد که به انتخاب مردم سوریه احترام گذاشته و آماده مشارکت در امنیت و ثبات این کشور است. وی افزود روابط دوستانه با سوریه حفظ شده و تعاملات دوجانبه به مسیر اصلی خود باز خواهد گشت. در واکنش به اظهارات نخست وزیر ژاپن درباره تایوان، او تصریح کرد که توکیو باید بیانیه‌های اشتباه خود را پس بگیرد. این سخنان به بنیان سیاسی روابط پکن و توکیو آسیب رسانده و چین بر ادامه اعتراض خود نسبت به تشدید تنش‌ها در روابط دو کشور تاکید کرد

عقب‌نشینی پ.ک.ک از شمال عراق
حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) اعلام کرد که نیروهایش از منطقه زاب در شمال عراق و نزدیک مرز ترکیه خارج شده‌اند. این اقدام با هدف کاهش تنش‌ها و حمایت از روند صلح با آنکارا انجام شده است. بر اساس بیانیه منتشر شده توسط خبرگزاری «فرات»، این عقب‌نشینی تا ۱۶ نوامبر تکمیل شد و خطر بروز درگیری در منطقه زاب به طور کامل از بین رفته است. حزب کارگران کردستان این اقدام را «گامی عملی برای توسعه روند صلح و ساختار جامعه دموکراتیک» دانسته است، ساختاری که توسط عبدالله اوجالان، رهبر این گروه آغاز شده است. پ.ک.ک تأکید کرد که این عقب‌نشینی بار دیگر پایبندی آن به روند صلح را نشان می‌دهد و به حل مسئله کردها و تحقق دموکراسی در ترکیه کمک خواهد کرد. 12 مه، پ.ک.ک تصمیم به انحلال و خلع سلاح گرفت تا طبق فراخوان اوجالان، بنیانگذار گروه، بیش از چهار دهه فعالیت مسلحانه پایان یابد. این اقدام نشان‌دهنده تعهد گروه به تغییر مسیر و مشارکت در راهکارهای سیاسی و صلح‌آمیز است.

رئیس جمهور ونزوئلا زیر تیغ تحریم
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، اعلام کرد که وزارت خارجه این کشور قصد دارد کارتل «دو لوس سولس» را، که به ادعای واشنگتن تحت رهبری نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا است، در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی قرار دهد. این اقدام از ۲۴ نوامبر (۳ آذر) اجرایی خواهد شد و به ارتش آمریکا امکان هدف قرار دادن دارایی‌ها و زیرساخت‌های مادورو در داخل ونزوئلا را می‌دهد. تعیین سازمان تروریستی خارجی، اقدامی جدی علیه تروریسم است که ارائه حمایت مادی یا منابع به آن را برای شهروندان آمریکایی غیرقانونی می‌کند و ورود اعضای آن به ایالات متحده ممنوع است. این اعلام پس از تحریم کارتل توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا در ماه ژوئیه و ادعای حمایت آن از دیگر کارتل‌ها مانند «ترن د آراگوا» و «سینالوآ» انجام شد. تحلیلگران معتقدند که نام «دو لوس سولس» بیشتر اصطلاحی رسانه‌ای برای اشاره به دخالت مقامات ونزوئلا در قاچاق مواد مخدر است. اقدام یک‌جانبه آمریکا علیه شناورها در آب‌های بین‌المللی و استقرار نیروها در کارائیب نیز با بحث‌های گسترده‌ای در کنگره و میان کارشناسان مواجه شده است. عملیات «نیزه جنوبی» تازه‌ترین اقدام پنتاگون در این راستاست.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • رایزنی عراقچی با روسیه به جای غرب
  • غزه در راه قیمومیت آمریکا
  • خاورمیانه تشنه
  • غزه همچنان گرسنه
  • چالش امریکا با اسرائیل بر سر گذرگاه رفح
  • توسعه پیمان ابراهیم
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.