یک فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی گفت: راه چاره درمان تدریجی اقتصاد ایران تجدید نظر در شیوه حکمرانی در حوزه سیاست داخلی و سیاست خارجی است. گرفتاری اقتصاد امروز ایران عمیقتر و فراتر از افراد و اشخاص و دولتهاست.
حسن رسولی درباره استیضاح وزیر اقتصاد به ایلنا گفت: همه فعالان سیاسی و کارشناسان اجتماعی اتفاق نظر دارند که حال و روز فعلی اقتصاد و معیشت مردم وخیم است. دولت و مجلس اعلام کردند که کالابرگ یارانهای به هفتاد درصد جمعیت ایران تعلق میگیرد. یعنی نابرابری و تامین نیازهای اولیه در جامعه رو به تزاید است. اگر زمانی یک استاد تمام دانشگاه در طبقه متوسط قرار داشت. امروز بر اثر عقب افتادن قدرت خرید از تورم و افزایش قیمتها میتوان اکثریت مطلق اعضای هیئت علمی دانشگاهها را هم در طبقات غیربرخوردار حساب کرد. به طور متوسط یک دانشیار دانشگاه ماهیانه ۳۵ الی ۴۰ میلیون تومان حقوق دریافت کند، این عدد معادل ۲۰۰ دلار است. این در شرایطی است که فقط از ابتدای سال جاری تا به الان ۱۶۰ درصد قیمت لبنیات افزایش پیدا کرده است.
اقتصاد ایزوله شده
رسولی گفت: کشور در پنجاه سال گذشته به طور متوسط سالانه ۲۰ درصد تورم داشته اما در یک دهه گذشته 40 درصد تورم داشته، قدرت خرید اکثریت مردم و ایجاد نابسامانیهای اجتماعی و اقتصادی نتیجه بیماری مزمن اقتصاد است. اقتصاد نیم قرن است که دچار بیماری است. راه درمان تدریجی اقتصاد تجدیدنظر در شیوه حکمرانی در حوزه سیاست داخلی و خارجی است. تا زمانی که با اقتصاد بیمار و ضعیف بر طبل ستیز با قدرتهای جهانی بکوبیم و به دنبال مداخله و ایجاد تغییرات در ساختار قدرت جهانی باشیم، با تداوم انزوا و غیبت در بازار جهانی، اقتصاد حبس شده و ایزوله شده ایران تحت تاثیر تحریمها نخواهد توانست از زیر بار امراض مزمن و انباشته شده و عدم تعادل که امروز آثار آن را در تعطیلی های کارخانه ها و مدارس و دانشگاه ها میبینیم، خارج شویم. حاکمیت به جای پرداختن به امور کمتر مرتبط با زندگی اجتماعی مردم، توسعه ایران را از طریق ارتباط عزتمندانه با اقتصاد جهانی میسر کند. این تصمیم راهبردی است که در عرصه سیاست خارجی باید گرفته بشود.
تحول در سیاست
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: در عرصه سیاست داخلی هم به موازات این تجدید نظر در روابط و مناسبات خارجی باید سمت و سویی را حاکمیت انتخاب کند که نه تنها از میزان ایجاد نارضایتی کاسته شود، بلکه بخش قابل توجهی از مردم و به خصوص جوانان که ناامید از نظام حکمرانی هستند، با اقدامات اصلاحی عینی و عملیاتی فراتر از حوزه اقتصاد در عرصههای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مواجه شده و حاکمیت ساحتی را در مقابل افکار عمومی قرار دهد که این ساحت متفاوت با عرصه امروز و دیروز ایران باشد و بر جاذبهها افزوده شده، از دافعهها کاسته شود. استیضاح آقای همتی یک اقدام عکسالعملی غیراساسی و غیر ریشهای بود. در صورت عدم تجدیدنظر در راهبردهای اصولی اداره کشور، این قبیل اقدامات به معنای جابهجایی افراد در مناصب مختلف آثار موقت شکلی داشته و اثر بخشی عمیق و محتوایی نخواهد داشت.
قدرت جبهه پایداری کم است
رسولی گفت: قدرت جبهه پایداری در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در حدی نیست که چنین پروژه بزرگی را به ثمر برساند. در جریان رای اعتماد شش ماه قبل به کابینه دکتر پزشکیان، مجموعه نمایندگان جبهه پایداری فعال بودند و حداکثر تعداد آرایشان حدود 40 نفر بیشتر نبود. البته اینها در موضوع اسیتضاح شروعکننده و هسته اولیه این جریان بودند ولی با یک نگاه واقع بینانه به خصوص لحاظ کردن فشار اجتماعی در استیضاح موثر بود. بستر اجتماعی فراهم بود.