علی صالحآبادی- مدیرمسئول
وضع قانون، تذکر، سؤال از وزرا و رئیسجمهور حق ذاتی و وظیفه نمایندگان پارلمانهای دنیاست. مسئله مهم این است که قانونگذاران حق ندارند قانونی وضع کنند یا استیضاحی کنند که قابلیت اجرا نداشته باشد. مهمتر اینکه خیر، صلاح و منافع اکثریت مردم در آن نهفته نباشد. واقعیتی که مجالس بهظاهر انقلابی انجام میدهند و برای مردم مشکل میآفرینند!
1-قانون فیلترینگ در بین عموم مردم پذیرش نداشته و ندارد به همین دلیل با برداشتن فیلترینگ از واتساپ و گوگل پلی این قانون که قابلیت اجرا نداشت، تَرک خورد.
2-قانون حجاب که در ادامه طرحهای پرهزینه و بیحاصل ستاد امربهمعروف و نهی از منکر، گشت ارشاد، گشت خودروئی، طرح نور، ارسال پیامک و تشکیل پرونده قضائی آمد چون قابلیت اجرا نداشت و با عرف و خواست اکثریت همسو نبود، یکبار 3 ماه و بار دیگر برای مدت نامعلوم متوقف شد. چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی؟
3- 122 نماینده مجلس با ارسال نامهای به رئیسجمهور خواستار توقف اجرای حذف «ارز نیمایی» و «ارز توافقی» شدند. ارز دولتی باعث رانت و به نفع طبقه برخوردار و به ضرر طبقات کم برخوردار است. ارز نیمایی 40 درصد رانت داشت. وزیر اقتصاد قصد دارد این رانت را از بین ببرد، به همین دلیل تندروها خیز برداشتهاند تا او را استیضاح و از وزارت برکنار کنند.
4- 136 نماینده مجلس با ارسال نامهای به شورای عالی مجازی خواستار تداوم فیلترینگ شدند و رفع آن را هدیه به دشمن دانستهاند! این گروه نگفتند اگر فیلترینگ تداوم داشته باشد، جیب کمپانیهای تولیدکننده فیلترشکن پر و جیب خریداران آن خالی خواهد شد. شگفت اینکه این گروه بهجای اینکه در طرف مردم بایستند طرف رانتخواران ایستادهاند!
5- سنتگرایان و تندروها بهجای آنکه ببینند کف جامعه و زیرپوست آن چه میگذرد و رفتار و کردارشان باعث نگونبختی مردم شده انگار نمیدانند که دنیا تغییر کرده، نگرشها در جامعه عوضشده، اوضاع منطقه مثل گذشته نیست! مطالبه مردم، حکمرانی خوب بدون تنش مشابه کشورهای همسایه ترکیه، عراق و... است. آنان بهجای تأمین نان، آب، هوا وزندگی به دنبال آرزوهای بربادرفته خود هستند.
عبدالناصر همتی کارشناس برجسته و بهترین وزیر اقتصاد پس از انقلاب است. او میداند چهکار میکند. وی درعینحال که مدافع اقتصاد بازار محور است به دنبال مدیریت و کنترل آن نیز هست.
نمایندگان اگر به دنبال تأمین منافع مردم هستند باید به دنبال ریشهها بروند و دریابند که اقتصاد وزندگی مردم درگرو سیاست خارجی تهاجمی غربستیز، اسرائیل ستیز و ... است. مشکل آنجاست که همه تخممرغها در سبد روسیه و چین گذاشته شده است. آیا نمایندگان نباید مطابق اصل 84 قانون اساسی که هر نماینده در برابر ملت مسئول است درباره هزینههایی که در سوریه، لبنان، عراق و یمن شده توضیح دهد و بگوید آورده چه بوده است؟ شفافیت، دانستن و امر به معروف و نهی از منکر حق مردم است. آقایان موضوعات پوشش و فضای مجازی را رها کنید و آن را به عهده خود مردم بگذارید. اگر خیر ملک و ملت را میخواهید بررسی کنید چرا کشور زیر تیغ تحریم رفته و نمیتواند از زیر آن بیرون بیاید؟ چرا فرصتها در دولتهای دموکرات آمریکا که خواهان برداشتن تحریمها بودند از دست رفت؟ وقتی بایدن در آخرین ماه زمامداریاش 10 میلیارد دلار داراییهای ایران را آزاد کرد، معنای سیاسیاش این بود که بیایید با من مصالحه کنید تا گرفتار ترامپ که 15 روز دیگر میآید نشوید. اکنون دلار گران شده، قیمتها رو به افزایش است، ارزش پول ملی کاهشیافته، اگر قصد استیضاح دارید، دیپلماسی ناکارآمد را استیضاح کنید نه وزیر کاربلد اقتصاد را.