ترکیبات موجود در هوا، مانند دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن و ذرات معلق در هوا، میتوانند باعث بیماریهای مختلف همچون تنفسی، بیماریهای قلبی و عروقی و بیماریهای پوستی، اختلالات روانی همچون افسردگی و استرس و عصبانیت شوند.
تغذیه سالم
مصرف میوهها و سبزیجات را در روزهایی که آلودگی هوا شدت مییابد، افزایش دهید و روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید. برای به حداقل رساندن عواقب ناشی از تجمع رادیکالهای آزاد در بدن مصرف آنتی اکسیدانها را در رژیم غذایی افزایش دهید. سبزیجات و میوههایی مثل طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل، اسفناج، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند. سلنیوم را هم میتوانید در غذاهای دریایی، مرغ، نان، آجیل و غلات سبوس دار پیدا کنید.
مصرف امگا ۳
سازمان بهداشت جهانی، در آخرین آمار خود اعلام کرده که آلودگی هوا سالانه جان ۷ میلیون نفر را در جهان میگیرد. نتایج مطالعات نشان می دهد مصرف اسیدهای چرب امگا۳ برای سلامت انسان به ویژه سلامت قلب و عروق بسیار مفید است و مصرف مواد غذایی سرشار از امگا۳ می تواند در کاهش احتمال ابتلا به بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی، سرطان و آرتروز موثر باشد.
بنابراین تنها راه نجات جان خود در هوای آلوده، بالا بردن توان بدن و تقویت سیستم ایمنی با مصرف ریزمغذیهایی قوی همچون ویتامین سی و امگا۳ است. امگا ۳ از مغز در برابر عوامل کشنده هوای آلوده همچون سرب و جیوه محافظت می کند و ویتامین سی، سیستم ایمنی را تقویت می کند.
با توجه به تاثیر بالای هوای آلوده در مرگ و میر، در سال ۲۰۲۰، انجمن مغزو اعصاب آمریکا مقاله ای را در این زمینه منتشر کرد که حقایق بسیاری را در ارتباط با مصرف امگا 3 و آلودگی هوا مطرح می کرد. محققان دریافتند که در میان زنان مسنی که در مناطقی با سطوح بالای آلودگی هوا، زندگی میکردند، زنانی که کمترین میزان اسیدهای چرب امگا ۳ را در خون خود داشتند، نسبت به زنانی که بالاترین سطح را داشتند، دارای التهاب بیشتری در مغزشان بودند.