تسخیر سفارت آمریکا
گروهي كه خود را «دانشجويان پيرو خط امام» معرفي مي كردند در اين روز در سال 1358 (4 نوامبر 1979) ساختمان سفارت آمريكا در تهران را متصرف شدند و كاركنان آمريكايي حاضر در ساختمان را به گروگان گرفتند و آنجا را «لانه جاسوسي» ناميدند. اين دانشجويان پس از تصرف سفارت، دستگيري کارکنان و نظاميان آمريکايي محافظ آن و جمع آوري اسناد بايگاني در سفارت خواهان استرداد شاه شدند كه در يک بيمارستان در آمريكا بستري شده بود. تصرف سفارت آمريکا و گروگانگيري کارکنان آن که 444 روز طول کشيد از رويداد هاي مهم ربع قرن آخر سده بيستم بشمار مي رود. در جريان محاصره، کاردار سفارت آمريکا با چند عضو ارشد به وزارت امور خارجه پناهنده شده بودند. بعدا معلوم شد شماري از کارکنان سفارت آمريکا هم که در ساختمان ديده نشدند به سفارت کانادا پناه برده بودند که بعدا با گذرنامه کانادايي از ايران خارج شدند. تصرف کنندگان سفارت بعدا اسناد به دست آورده را به صورت کتاب منتشر کردند.
تسلیم خزعل به رضا خان
13آبان سال 1303 خورشيدي (4 نوامبر1924 ميلادي) واحدهاي هنگ نادري تهران، تيپ اصفهان و تيپ فارس با توپخانه و تداركات لازم رهسپار خوزستان شدند و به تيپ لرستان و واحدهاي لشكر آذربايجان نيز آماده باش داده شد تا به محض دريافت دستور به سوي اهواز به حركت در آيند.همزمان، سردار سپه (رضاخان پهلوي) نيز از طريق اصفهان و شيراز عازم اهواز شد. قبلا به شيخ خزعل اخطار شده بود كه ماليات معوقه خود را به خزانه داري كل واريز كند. خزعل 9 روز بعد تقاضاي عفو كرد و يك روز پس از آن تسليم شد.
سوء قصد به جان هژیر و کشته شدن او
13 آبان 1328 خورشيدي (4 نوامبر 1949 ميلادي) عبدالحسين هژير وزير دربار وقت در مسجد سپهسالار هدف حمله قرارگرفت و روز بعد جان سپرد. وي براي شركت در روضه خواني دربار سلطنتي به اين مسجد رفته بود.حسين امامي ضارب او، از فدائيان اسلام، به عمل خود اعتراف كرده و در بازجويي، ادامه حيات هژير را براي وطن زيان آور خوانده بود كه محاكمه و پنج روز پس از وقوع رويداد اعدام شد. حسين امامي پس از محكوم شدن در دادگاه بدوي درخواست تجديد نظر نداده بود.
دستگیری
آیت الله خمینی در منزلش
13 آبان 1343 (4 نوامبر 1964) آيت الله سيد روح الله خميني در منزل خود در قم دستگير و از آنجا به فرودگاه مهر آباد انتقال و به تركيه تبعيد شد كه بعدا در عراق اقامت كرد. اين تبعيد تا نيمه سال 1357 (زمان انقلاب) ادامه داشت.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
13 ابان سال 1376: آقاى مجيد انصارى، [نماینده تهران] آمد. از شرايط جارى، اظهار نگرانى شديد نمود و گفت، افق آينده را مثبت نمىبيند. موقعيت رهبرى بعد از دو انتخابات اخير و مسأله ثروتهاى بادآورده و عملكرد قوه قضایيه كه به حساب رهبرى آمده و نيز عملكرد صداوسيما، به شدت تضعيف شده است. آقاى [سیدرضا] زوارهاى، [رییس سازمان ثبت اسناد و املاک] آمد؛ مثل هميشه از مشكلات سياسى، اقتصادى و... گفت و براى اولين بار، من نيز در بعضى از نگرانىهايش شريك شدم. از من خواست، براى جلوگيرى از خطرهاى مهم و جدى، اقدام به سازماندهى نيروهاى وفادار كنيم.گفت، ديگر به [حزب] مؤتلفه نمىرود. آقاى [رضا] امراللهى آمد. براى كار خودش مشورت كرد و گفت، در [حزب] كارگزاران تصميمگرفتهاندكه از من بخواهندكه به مجلس بروم؛ گفتم نمىپذيرم.