کتاب «سفید، سیاه، خاکستری» نوشته علی نقی طاهری، نویسنده و منتقد سینما شامگاه سهشنبه در حاشیه جشن مهر سینمای ایران در خوزستان رونمایی شد.
علینقی طاهری سهشنبه در حاشیه این جشن که در سینما ساحل اهواز برگزار شد، اظهار داشت: این کتاب روایت خوزستان در سینمای ایران است.
وی افزود: برای تالیف این کتاب ۱۸۰ فیلم سینمایی را که مرتبط با فرهنگ خوزستان بوده یا در خوزستان ساخته شده است بررسی کردم و توانستم آثار را در سه دسته سفید، سیاه و خاکستری تقسیم بندی کنم، از این رو نام کتاب را نیز به همین عنوان انتخاب کردم.
ایننویسنده ادامه داد: دسته فیلمهای سیاه، فیلمهایی هستند که قبل از انقلاب ساخته شدهاند و اغلب خوزستان را جایی نامناسب و بد نشان میدادند. وی بیانکرد: دسته فیلمهای سفید متعلق به دوران دفاع مقدس است که شامل قهرمانیها بود و دسته خاکستری مربوط به فیلمهای پس از دوره سفید است. طاهری تاکید کرد: تلاش کردم در این کتاب فرهنگ خوزستان را تعریف کنم و معتقدم اگر کسی بخواهد در خوزستان فیلم بسازد میتواند از این کتاب پژوهشی بهره ببرد. وی با اشاره به رونق سینمای خوزستان، گفت: روزگاری این استان سالن سینمایی زیادی داشت و در این سینما تقواییها و نادریها بروز و ظهور کردند. این منتقد سینمایی با بیان اینکه بسیاری از فیلمها بدون توجه به گویشها در خوزستان ساخته میشود، خاطرنشان کرد: باید فرهنگ بخشهای مختلف را پیش از ساخت فیلم در آن خطه بررسی کنیم تا مخاطب، فیلم ساخته شده را باور کند. در کتاب پژوهشی «سفید، سیاه، خاکستری» تلاش کردیم پژوهش مورد نیاز فیلمسازان را درباره خوزستان انجام دهیم و امیدواریم از آن بهرهبرداری لازم شود.
قبولی در دانشگاه مشروط به کنکور و امتحانات نهایی است
مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی که دو سه سالی درحال برگزاری است مخالفان جدی پیدا کرده است. سنجش دانشآموزان برای ورود به دانشگاهها بعد از سالها برگزاری آزمون سراسری تغییر کرد با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار شد سهم آزمون سراسری کم و سهم نتایج امتحانات نهایی زیاد شود. براین اساس سنجش سال گذشته دانشآموزان برای ورود به دانشگاه با سهم ۶۰ درصدی کنکور و تاثیر قطعی ۴۰ درصدی نمرات در مدارس برگزار شد، این سهمبندی برای آزمون امسال به وضعیت پنجاه پنجاه رسید و قرار است در سال آینده سهم نمرات امتحانات نهایی ۶۰ درصد شود و آزمون سراسری سهمی ۴۰ درصدی در پذیرش دانشآموزان داشته باشد. ضمن اینکه دیگر از آزمون دروس عمومی در کنکور خبری نیست و تاثیرگذاری آنها در همان معدل امتحانات نهایی است و کنکور سالی دوبار برگزار میشود.
مخالفت رتبههای برتر کنکور با مصوبه
صبا معصومنیا رتبه یک گروه آزمایشی تجربی در کنکور ۱۴۰۳ به خبرآنلاین گفت: «هر جلسه امتحان نهایی عملا برای ما معنی کنکور داشت و متحمل استرس شدیم. به نظر من تاثیر قطعی معدل در نتایج شرایط را سخت کرده، این روش واقعا در حق بچه پانزده سالهای که باید امتحان نهایی دوره دهم یازدهم و دوازدهم را بدهد اجحاف است و ممکن است با یک اشتباه آیندهاش تحت تاثیر قرار بگیرد. اما اینکه در سال دو بار کنکور برگزار میشود خوب است، چون ممکن است برای یک جلسه کنکور هر اتفاق پیش بینی نشدهای رخ بدهد، من خودم در کنکور اردیبهشت توانستم بهترین خودم باشم اما در کنکوری که در تیر برگزار شد پایینتر از حد انتظار خودم بودم.»