بخشی از یک نقاشی تاریخی ایرانی در مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس در رود سن مورد استفاده قرار گرفت.
مراسم افتتاحیه المپیک پاریس ۲۰۲۴ در حالی روز گذشته برگزار شد که حاوی عناصر هنری فراوانی از هنرهای نمایشی گرفته تا نقاشی و مجسمه ها روی رود سن بود.
کاروان کشورهای شرکت کننده در المپیک تابستانی در حالی بر روی قایق ها و کشتیهای کوچک و بزرگ از مقابل تماشاگران عبور کردند که در بخشی از رودخانه سن بخشهایی از تابلوهای نقاشی در آب قرار داده شده بود که عمدتا تصاویری پرتره را نشان میداد.
یکی از این آثار برگرفته از نقاشی «شاه عباس و جوان» اثر محمد قاسم مصور تبریزی یا سراجای نقاش، نگارگر، شاعر، خطاط و موسیقیدان عصر صفوی بود که یکی از شخصیت های آن روی یک قاب بزرگ بازآفرینی شده و داخل رود سن و در مسیر عبور کاروانهای ورزشی قرار گرفته بود.
محکومیت مهاجمان نقاشی «ونگوگ»
دو فعال از یک گروه اعتراضی محیط زیستی پس از پرتاب سوپ گوجه فرنگی به نقاشی «گل آفتابگردان» اثر «وینسنت ونگوگ» مجرم شناخته شدند.به گزارش ایسنا، دو فعال محیط زیستی که در اکتبر سال ۲۰۲۲ دستهایشان را با چسب به دیواری در گالری ملی لندن که تابلو نقاشی «گلهای آفتاب گردان» اثر «ونگوگ» روی آن نصب شده بود، چسباندند و روی نقاشی سوپ گوجه فرنگی پرتاب کرده بودند، مجرم شناخته شدند. «آرتنیوز» نوشت، مسئولان گالری ملی لندن پیشتر اعلام کرده بودند که قاب طلایی این تابلو نقاشی بر اثر حمله اعتراضی اکتبر سال ۲۰۲۲ آسیب دیده است.دادستانها همچنین به دادگاه گفتند که قاب ایتالیایی قرن هفدهمی عتیقه این تابلو به خودی خود یک اثر هنری است و سطح پتینه کاری شده آن در نتیجه اعتراض آسیب دیده است. حکم قاضی همچنین این بود که این دو فعال از هیچ گالری یا موزه بازدید نکنند و همچنین از حمل چسب، رنگ یا سایر مواد چسبنده در اماکن عمومی خودداری کنند.این گروه از افراد همچنین پیشتر به نقاشی «مرگ و زندگی» اثر «گوستاو کلیمت» نقاش برجسته اتریشی حمله کردند و روی آن رنگ سیاه روغنی ریختند. دو معترض بر روی یکی از نقاشیهای «امیلی کار» نقاش کانادایی که در «گالری هنر ونکوور» نگهداری میشود، شیره درخت افرا ریختند و دستهایشان را با چسب دیوار چسباندند. «جیغ» اثر «ادوارد مونک» که در «موزه ملی نروژ» واقع در «اسلو» نگهداری میشود، نیز هدف حمله معترضان قرار گرفته بود. مجموعه تابلوهای مشهور «قوطیهای سوپ کمبل» اثر «اندی وارهول» هنرمند نامدار آمریکایی که در «گالری ملی استرالیا» نگهداری میشود نیز توسط معترضان محیطزیستی خطخطی شده بود. دو فعال حوزه محیط زیست دستانشان را به قاب دو تابلو نقاشی اثر «فرانسیس گویا» که در موزه «پرادو» نگهداری میشود، با چسب چسباندند. همچنین گروهی دیگر از فعالان روی شاهکار «ونگوگ» سوپ نخود فرنگی ریختند. «دختری با گوشواره مروارید»، شاهکار عصر طلایی «یوهانس ورمیر» در «موزه مائریتشویس» واقع در «لاهه» و نقاشی گرانقیمت «کومهها» اثر «کلود مونه» نیز هدف معترضان قرار گرفته بودند.