معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اقدامات این معاونت طی سه سال گذشته گفت: در این مدت، ضمن اجرای عدالت فرهنگی در مناطق محروم، جشنوارههای منطقهای تئاتر بعد از هشت سال بار دیگر احیا و سند ملی موسیقی تصویب شد.
به گزارش ایرنا، محمود سالاری در یک برنامه تلویزیونی با مروری بر عملکرد معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سه سال گذشته اظهارداشت: دولت سیزدهم در زمان کرونا تحویل گرفته شد که تمامی فعالیتهای هنری مختل شده بود. در واقع اصحاب فرهنگ و هنر خانهنشین و اقتصاد آنها به شدت لطمه خورده بود.
وی گفت: بنابراین دستور کار ما این بود تا تسهیلگری کنیم و این انجماد یخزده حاصل از کرونا را ذوب کنیم. برای تحقق این امر اولین گامها برداشتن موانع بود تا مسیرها باز و گالریها، سالنهای تئاتر و موسیقی فعال شوند. باید تسهیلگری میشد، آییننامهها بازنگری و تصویب و اختیاراتی به خود استانها داده میشد. سالاری افزود: در بخش موسیقی و نمایش، اختلاف نظرهایی بود که باید بازنگری میشد و این گام اولی بود که برداشتیم و به لطف خدا خیلی زود این کار انجام گرفت و حتی سالنهای نمایش در کمتر از ۶ ماه مجبور شدند سه اجرایی شوند. من آذر ۱۴۰۰ در مجموعه معاونت هنری ارشاد آغاز به کار کردم و شب عید همه سالنها فعال بودند و روی صحنه اجرا داشتیم.
حمایت از هنرمندان از طریق صندوق هنر
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جبران معیشت هنرمندان بیان کرد: باید از آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور شهید یاد کنم که بعد از مطرح شدن این موضوع از سوی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عدد قابل توجهی را به صندوق اعتباری هنر تزریق کرد که در سه مرحله به هنرمندان عضو پرداخت شد. نکته دوم این بود که صندوق اعتباری هنر بیمه هنرمندان را گسترش داد و خدمات بیشتر شد. در این مدت وامها با مدت زمان بازپرداخت بیشتر و حتی گاهی پرداختها بلاعوض انجام شد و بیمه تکمیلی هنرمندان نیز افزایش یافت.
وی اظهارداشت: در حالی که ما هنوز انبساط بودجه نداشتیم اما زمانی که مدیرعامل خانه تئاتر مطرح کرد که برخی از اعضای صنف تئاتر از پرداخت حق بیمه تکمیلی خود عاجز هستند، تلاش شد تا این اتفاق رخ ندهد و با همین بودجه اندک گامهایی که میشد برداشت را برداشتیم و تلاش کردیم ارتباط نهادهای مختلف را با هنرمندان برقرار کنیم تا بخشهای اقتصادی با این مجموعهها پیوند زده شود و جبران مافات شود.
احیای جشنوارههای منطقهای
سالاری درباره برگزاری جشنوارهها نیز گفت: شعار دولت شهید رئیسی عدالت در همه حوزهها بود که مشخصا عدالت فرهنگی نیز شامل این قسمت میشد. موظف بودیم هم برنامههای وزیر را و هم اسناد بالادستی را رعایت کنیم و عدالت فرهنگی نیز جزو وظایف ما بود.
وی افزود: اولین گام در حوزه تئاتر این بود که جشنوارههای منطقهای بعد از هشت سال بار دیگر احیا شدند. این جشنوارهها هزینهبر هستند و بعضا استانها آمادگی انجام آن را ندارند و کار پردردسری است که به همت دوستانم در اداره کل هنرهای نمایشی این اتفاق در هشت منطقه کشور رخ داد و احیا شد. معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در طول این سه سال جشنوارههای منطقهای به شکل منظم برگزار شد و از آنجایی که استانها نیز درگیر آفت تعطیلی ایام کرونا شده بودند، برگزاری جشنواره باعث شد تا سالنهای نمایش احیا شوند، گروههایی که در استانها بودند و به سمت انحلال رفته بودند بار دیگر فعال شدند و کارهای بسیار خوبی به روی صحنه رفتند. ضمن این که بعد از دوره کرونا عطشی در مخاطب ایجاد شده بود که احیای جشنوارههای منطقهای باعث شد، این عطش رفع شود.
کم کردن فاصله مخاطب با هنر نمایش
سالاری با بیان اینکه ما آرام آرام چراغ سالنها را روشن کردیم و تئاتریها را به صحنه آوردیم، اظهارداشت: با این کار اقتصاد اطراف این حوزهها نیز فعال شد و در جشنواره تئاتر فجر بسیاری از این گروهها به شکل مدعو یا برگزیده حضور یافتند. بسیاری از سالنهای مطرح به دست گروههای مشخص و شناخته شده افتاده بودند و ما سعی کردیم این چرخه را گستردهتر کنیم. چرا که در جریان اعطای درجه هنری، آییننامه مواردی دارد تا هنرمند آنها را به دست آورد.