همایشی با عنوان «مددکاری اجتماعی و میانجیگری» با حضور جمعی از مسئولان مددکاری برگزار و به ضرورت توسعه مددکاری با توجه به افزایش موارد خشونت و نزاع تأکید شد. مجید موسوی راد، مدیرکل مددکاری اجتماعی و مشاوره فراجا گفت: «آمارها نشان میدهد که خشونت و نزاع در جامعه افزایش پیداکرده و سالانه 6 میلیون پرونده در کلانتریها تشکیل میشود. این آمار بد است.»
نیاز به مددکار حرفهای
موسوی راد در این همایش گفت: «بحث درباره مددکاری در حوزه پلیس گسترده است. پلیس با دشمن مواجه نیست. پلیس یک نهاد انتظامی است که با افرادی مواجه است که فرایند جامعهپذیری خود را درست طی نکردهاند. پس ما نباید نگاه قضایی به موضوع داشته باشیم. به پلیس انتقاد وارد است، چون گسترده هستیم و با افراد زیادی سروکار داریم. اگر ترافیک زیاد است و کسی در جای مناسب پارک نکرده باشد، دیگری به پلیس زنگ میزند که این شخص جلوی ما پارک کرده است، این دیگر تقصیر پلیس نیست. بلکه یک موضوع اجتماعی است. از سال 1379 پلیس به صورت ساختارمند وارد حوزه مشاوره مددکاری شد. پلیس آن زمان دید که این ورودی پروندهها به جامعه آسیب میزند و مددکار میتواند در موضوعات مختلف مداخله کند. حوزه علم با عمل متفاوت است. روانشناس، جلسات را با آرامش انجام میدهد، اما برای مددکاری اینگونه نیست. وقتی زن و شوهر دعوا کردهاند، یکی چشم دیگری را پاره میکند و به سیستم قضایی مراجعه کردهاند، شرایط دیگر فرق میکند. تا سال گذشته آمارها نشان میداد که مشکلات خانوادگی زیاد است. اما حالا آمارها میگویند که خشونت و نزاع در جامعه افزایش پیداکرده است. این نگرانکننده است. سالانه 6 میلیون پرونده در کلانتریها تشکیل میشود. این آمار، بد و سخت است. از این میان، یکمیلیون پرونده در دایره اجتماعی است. ما از این آمارها ناراحت هستیم.
افزایش 2 برابری پروندهها
مدیرکل مددکاری اجتماعی و مشاوره فراجا گفت: «در یک مقطع زمانی پزشکی قانونی گفت که شبها هم خدمات ارائه دهید، آمار پروندهها 2 برابر شد. ما باید به میانجیگری خودآگاهی فردی برسیم باید میانجیگری درون فردی را در افراد ارتقا دهیم. محمد سبزی، دبیر میزگرد تخصصی مددکاری، گفت: «کار باید حرفهای باشد. از سازمانها درخواست میکنم، نیرویی که به کار میگیرند، تخصص دانشگاهی داشته باشد. اگر من که تخصص لازم ندارم، 20 سال هم در حوزه روانشناسی حقوقی کارکنم، نمیتوانم کار را به درستی انجام دهم.