کتاب «گفتوگوهایی با سایهام» به عنوان تازهترین اثر رضا داوری اردکانی از سوی انتشارات پگاه روزگار نو منتشر شد. به گزارش ایبنا، کتاب «گفتوگوهایی با سایهام» حاوی هشت گفتوگوی نویسنده با خود (حدیث نفس) درباره بعضی مشکلها و مسائلِ زمان است. شاید بزرگترین این مشکلها غرورِ قدرتِ کاذب و مخرب و احساسِ بینیازی از تفکر باشد. داوری اردکانی در این کتاب به سیر اجمالی فلسفه از ابتدا تاکنون نپرداخته است، بلکه نظر به مقام فلسفه در تاریخ -و بهخصوص در دوران تجدد- داشته و خواسته بداند که اکنون چه وضعی دارد و آیندهاش چیست. او در مقدمه تصریح میکند که اگر نام کتاب را «گفتوگوهایی با سایهام» گذاشتهام از آن روست که حاصل دلمشغولیهایم با فلسفه و پرسیدن مدام از خود و انتظار پر از خلجانِ گشایش، راهی به سوی آن بوده است. کتاب «گفتوگوهایی با سایهام» نوشته رضا داوری اردکانی توسط نشر پگاه روزگار نو در ۳۸۸ صفحه و شمارگان هزار نسخه منتشر شده است.
«آناتومی یک سقوط» برنده جوایز لومیر
«آناتومی یک سقوط» جایزه بهترین فیلم، بازیگر زن و فیلمنامه را از جوایز لومیر ۲۰۲۴ فرانسه گرفت و مراسم با حمایت برخی چهرهها از مردم غزه رنگ و بوی سیاسی گرفت.به گزارش مهر به نقل از ورایتی، فیلم «آناتومی یک سقوط» ژوستین تریه که برنده نخل طلای کن سال شد، در بیست و نهمین دوره جوایز لومیر که معادل جوایز گلدن گلوب فرانسه است، برنده بزرگ شب مراسم در پاریس شد. در مراسمی که دوشنبه برگزار شد، در حالی که تریه نتوانست جایزه کارگردانی را هم کسب کند و آن را برای درام خانوادگی فراطبیعی «پادشاهی حیوانات» به توماس کیلی واگذار کرد، اما جایزه بهترین فیلم، بازیگر زن برای ساندرا هالر و فیلمنامه را برای خودش و همسرش آرتور هراری دریافت کرد. این فیلم نامزد ۷ جایزه بفتا است و به تازگی ۲ جایزه گلدن گلوب را برای فیلمنامه و فیلم خارجی زبان کسب کرده است. تریه و همسرش در حالی که برای دریافت جایزه بهترین فیلمنامه روی صحنه رفتند، در مورد این که آیا دوباره در پروژهای با هم همکاری میکنند بحث کردند و تریه اعتراف کرد که روند نوشتن پیچیده بوده و گفت: فکر نمیکنم او بپذیرد دوباره با من کار کند، اما یک بار عالی بود. هراری که بازیگر فیلمهایی چون «پرونده گلدمن» و کارگردان «اونودا: ۱۰۰۰۰ شب در جنگل» هم هست، گفت دربارهاش فکر خواهد کرد و به شوخی گفت کار عایقکاری اتاق زیر شیروانی را آغاز کرده است.
فراخوان جایزه ادبی «پرانتز»
فراخوان اولین دوره جایزه ادبی «پرانتز» منتشر شد. بنابر اعلام دبیرخانه، اولین دوره جایزه ادبی «پرانتز» به بررسی و انتخاب بهترین آثار تألیفی (رمان، داستان بلند، مجموعه داستان کوتاه) در حیطه ادبیات گمانهزن (فانتزی، علمیتخیلی، وحشت) در سه بخش کتاب اول، بزرگسال و جوان (young adult) که برای اولینبار از بهار ۱۴۰۰ تا زمستان ۱۴۰۱ منتشر شدهاند، خواهد پرداخت.
داشتن شرایط زیر برای شرکت کتابها در جایزه ضروری است:
۱. کتابها باید تألیفی به زبان فارسی، برای گروه سنی بزرگسال یا جوان (young adult) و در زمینه ادبیات گمانهزن یا یکی از زیرشاخههای آن(فانتزی، علمیتخیلی، وحشت) قرار بگیرند.
۲. کتابها باید برای اولینبار در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ منتشر شده باشند.
۳. داستانهای کوتاه اگر بهصورت مجموعه داستان در یک کتاب چاپ شده باشند، امکان رقابت با سایر آثار را دارند.
۴. ناشرانی که کتابهایی در این شرایط دارند، میتوانند آثارشان را به دبیرخانه معرفی کنند.
۵. نویسندگان نیز خودشان امکان ارسال آثارشان را دارند.
۶. نویسندگانی که خودشان ناشر کتابشان هستند نیز علاوه بر معرفی، باید یک جلد از کتابشان را هم ارسال کنند.
۷. ناشر/نویسنده میتوانند هر تعداد کتاب را که دارای شرایط جایزه هستند معرفی/ارسال کنند.
از تمامی ناشران و نویسندگان ایران دعوت شده تا ۱۰ بهمن آثار واجد شرایطشان را به دبیرخانه جایزه «پرانتز» ارسال کنند.
ایمیل دبیرخانه: [email protected]
علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه ارسال آثار و شرایط اولیه جایزه، میتوانند به www.Parantez-awards.ir مراجعه کنند.