ویروسX ۲۰ برابر کشندهتر از کووید-۱۹ است
سازمان جهانی بهداشت زنگ خطری را برای کشورها در مورد یک تهدید جدید احتمالی، به نام «بیماری X» به صدا درآورد که ممکن است ۲۰ برابر کشندهتر از پاندمی ویروس کووید-۱۹ باشد. در همین خصوص، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا باهم متحد شوند و پیماننامهای را برای مقابله با بیماری مرگبار X امضا کنند. سازمان جهانی بهداشت (WHO)، اخیراً بر فوریت کسب آمادگی جهانی در برابر یک بیماری همهگیر جدید، به نام «بیماری X» تأکید کرد. تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، از کشورها خواست با امضای پیماننامهای در خصوص مقابله با این همهگیری نوظهور، آمادگی لازم برای مواجهه با بیماری مرگبار X که میتواند ۲۰ برابر کشندهتر از کووید-۱۹ باشد، را کسب کنند.
بیماری X چیست؟
بیماری X نام یک ویروس بالقوه مشابه کووید-۱۹ است که ممکن است یک پاتوژن جدید، یک ویروس، یک باکتری یا یک قارچ باشد که درمان شناختهشدهای ندارد. سازمان جهانی بهداشت این بیماری ناشناخته را در میان کووید-۱۹، ابولا، تب لاسا، سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS)، نیپا و زیکا که قبلاً باعث مرگ و میر گسترده در زمان شیوع خود شدهاند، دستهبندی کرده است.
بیماریX احتمالا یک پاتوژن مجهول است که میتواند باعث شیوع شدید بیماری در جهان شود. شبیه چیزی که در سال ۲۰۱۹ با آن مواجه بودیم و SARS-CoV-۲ یا عامل بیماری کرونا به طور ناگهانی از شهر ووهان چین در جهان منتشر شد. به گفته کارشناسان با توجه به اینکه ویروس کووید هنوز باقی است، پیشبینی یک بیماری همهگیر جدید، نگرانیها جدی در جهان ایجاد کرده است.
مقابله مؤثر با بیماری X، کشورها را ملزم به تمرکز بر نظارت و سیستمهای تشخیص زودهنگام بیماریها میکند که شامل: توانمندسازی قابلیتهای آزمایشگاهی، پالایش دسترسی و پردازش دادهها، حمایت از تحقیقات برای اختراع ابزارهای تشخیصی، درمانها و واکسنها میشود. سازمان جهانی بهداشت همواره در تلاش است که خود را با منابع لازم برای شناسایی و توقف بیماریها قبل از اینکه به همهگیری تبدیل شوند، آماده کند.
سازمان ثبت احوال:
۵۲ درصد از متولدین امسال پسر هستند
سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: در ۹ ماهه امسال از کل نوزادان متولد شده، ۵۱.۸ درصد نوزادان پسر و ۴۸.۲ درصد آنها دختر بودند. بر اساس این گزارش، نسبت تولد پسران به دختران در ۹ماهه سال جاری ۱۰۷.۶ بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۰.۶ بیشتر بوده است.
ثبت احوال در این گزارش تاکید کرده است در دنیا در بدو تولد تعداد موالید پسر از تعداد موالید دختر بیشتر است. این نسبت در سالهای بعد به علت مرگ زیاد جنس مذکر، به تدریج کاهش مییابد تا اینکه در حدود ۲۵-۲۰ سالگی متعادل میشود و به ۱۰۰ میرسد.
همچنین در جمعیتشناسی رقم ۱۰۳ تا ۱۰۷ را رقم طبیعی قابل قبول نسبت جنسی در بدو تولد میدانند. نسبتجنسی بدو تولد در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ برابر با ۱۰۷.۶ و در مدت مشابه سال قبل برابر با ۱۰۷ بوده است.
به گزارش ایرنا، پیش از این سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرده بود: براساس آمار مرکز رصد جمعیت کشور در این سازمان از ابتدای فروردین تا پایان آذر امسال ۷۹۸ هزار و ۵۵۰ ولادت در کشور به ثبت رسیده است که استان تهران رکوردار میزان ولادتها بود و میزان نرخ خام ولادت در کشور برای ۹ ماهه امسال برابر با ۸.۱۲ در هزار نفر جمعیت بوده است همچنین استان سیستان و بلوچستان با ۹.۲۷ در هزار نفر جمعیت بیشترین و استان گیلان با ۷.۷ در هزار نفر جمعیت کمترین نرخ خام ولادت را در بین استانها به خود اختصاص داده اند. در این گزارش تصریح شده است: در ۹ ماهه امسال ۷۹۸ هزار و ۵۵۰ ولادت در کشور به ثبت رسیده که امسال استان تهران رکوردار میزان ولادتها بوده است همچنین بیشترین میزان ولادتها مربوط به استان تهران با ۹۹ هزار و ۶۳۳ نوزاد و کمترین آن مربوط به استان سمنان با تعداد ۵ هزار و ۲۰۱ نوزاد بود. بر اساس گزارش مرکز رصد جمعیت کشور در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ بیشترین تعداد ولادتها با ۲۹۶ هزار و ۸۸۶ نوزاد مربوط به فرزند دوم بود که سهم تعداد ولادتها بر حسب مرتبه تولد ۳۶.۴ درصد مربوط به فرزند اول، ۳۸.۹ درصد مربوط به فرزند دوم، ۱۷.۶ درصد مربوط به فرزند سوم، ۵.۱ درصد مربوط به فرزند چهارم و ۲ درصد مربوط به فرزند پنجم است.