صعود سکه
همسو با افزایش قیمت دلار در بازار و نیز جهش قیمت اونس جهانی طلا، قیمت طلا و سکه روز گذشته تکان خورد.
*روز شنبه قیمت دلار در بازار با افزایش ۳۲۰ تومانی، به ۵۰ هزار و ۱۲۰ تومان رسید. قیمت اونس طلا در بازار جهانی نیز رشدی در حدود ۱۳ دلار را تجربه کرد و درنهایت روی قیمت یک هزار و ۸۳۲ دلار ایستاد. تحلیلگران بر این باورند که جنگ در نوار غزه، عامل مهمی در جهت تغییر مسیر دلار بوده است. روز شنبه قیمت هر قطعه سکه امامی ۲۸ میلیون و ۹۱ هزار تومان بود.
*هر قطعه سکه بهار آزادی طرح جدید دیروز در بازار تهران باز همافزایشی بود و به قیمت ۲۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد که در مقایسه با روز شنبه یکمیلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش داشت.
*روز گذشته هر قطعه سکه بهار آزادی طرح جدید بر اساس نرخ اعلامی اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران ۲۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد.
*هر قطعه سکه بهار آزادی طرح قدیم با ۷۰۰ هزار تومان افزایش قیمت، در مقایسه با روز کاری شنبه ۲۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان دادوستد شد.
*قیمت نیمسکه نیز دیروز با ۶۵۰ هزار تومان افزایش در مقایسه با روز شنبه، ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد.
*ربعسکه با ۶۵۰ هزار تومان افزایش قیمت نسبت بهروز شنبه، ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و سکه گرمی نیز با ۳۰۰ هزار تومان افزایش قیمت با نرخ ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دادوستد شد.
*دیروز قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار طلای تهران ۲ میلیون و ۳۹۴ هزار تومان اعلام شد. بهای هر اُنس طلا نیز در بازارهای جهانی یکهزار و ۸۳۴ دلار بود.
سقوط بازار سرمایه
در حالی که بازارهای طلا، سکه و ارز صعود قیمتها بودند، اما بازار سرمایه از ابتدای هفته وارد فاز سقوط شده است. بررسیها نشان میدهد که در دو روز اول هفته جاری، شاخص بورس تهران ۶۸ هزار و ۴۵۹ واحد سقوط کرده است؛ به طوری که روز شنبه ریزش ۱۶ هزار و ۸۶۴ واحدی رقم خورد و روز یکشنبه هم افت ۵۱ هزار و ۵۹۵ واحدی در بازار ثبت شد.
بر همین اساس، روز گذشته شاخص کل بازار سرمایه در مرز کانال ۲ میلیون واحد ایستاده است. شاخص کل بورس تهران ۲ میلیون و هزار و ۲۶۸ واحد شد و در یک روز گذشته، ۲.۵ درصد سقوط کرد.
دلایل ریزش بورس
بهنام صمدی، کارشناس بازار سرمایه درباره دلایل ریزش سنگین بورس میگوید: ریزش بورس بیشتر هیجانی و مربوط به تحولات خاورمیانه به دلیل جنگ حماس و اسراییل است. بازار نسبت به اتفاقات واکنش نشان میدهد. از آنطرف، شاهد هستیم که نرخ ارز در بازار افزایش داشته است.
صمدی متذکر میشود: افزایش نرخ ارز اثر خود را روی بازارها مثل بازار طلا، خودرو و ... میگذارد. البته باید به این نکته هم توجه کنیم که قیمت جهانی هر بشکه نفت که تا محدوده ۹۵ و ۹۶ دلار رشد کرده بود و سایر کامودیتیها، عقبنشینی کردند. این موضوع هم روی تابلوی بورس اثرگذار بود، اما آنچه روزهای اخیر در بازار سهام میبینیم، ارتباطی به افت قیمت کامودیتیها در بازارهای جهانی ندارد و به نظر میرسد یک واکنش هیجانی به وقایع جنگ اسراییل و فلسطین است. وی تصریح کرد: حواشی در دو هفته گذشته از سمت وزارت راه و شهرسازی برای خروج سیمان و فولاد از بورس ایجاد شد که در بازار سرمایه بیاثر نبوده و سهامداران را نسبت به سیاستهای دولت بیاعتماد کرد. البته سیمان و فولاد از بورس خارج نمیشوند، اما سیاستهای دولت و ایجاد جو روانی، بازار را دچار مشکل کرده است. ( برگرفته از خبر آنلاین)