مرتضی سلطانپور ابیانه
کارشناس ارشد حوزه کره جنوبی و و مشاور اتاق بازرگانی ایران و کره
موضوع بازیافت به ویژه بازیافت مواد غذایی در کشورهای توسعه یافته و همچنین فرهنگهای کهن دارای اهمیت است. در کشور کره قدر نعمت خداوند را می دانند، زیرا آنها گرسنگی دهه ۶۰ میلادی را به یاد دارند. در کره جنوبی هر تکه کوچکی از غذای دورریز بازیافت میشود.
غذای دورریز در سطل های جداگانه تفکیک میشود - این کشور سالهاست دفن دورریز غذا را ممنوع کرده است و میزان دورریز غذا بر اساس وزن آن موجب هزینه برای خانواده ها است - درست شبیه مالیات ۸۰ درصد غذای دورریز را آب تشکیل می دهد و بنابراین این سیاست برای حفظ منابع آبی کشور نیز مورد نظر است.
همه غذای دورریز جمع شده برای ساخت کود یا غذای حیوانات و مازاد آن در ساخت گاز قابل مصرف برای سوخت مورد استفاده قرار می گیرد اما همه اینها در بسیاری کشورها مورد استفاده است .
شگفت آن که کره جنوبی اقدام به بازیافت ۹۵ درصد غذای دورریز می کند، این عدد در سال ۱۹۹۵ فقط ۲ درصد بود. سطلهایی که از طرف دولت در اختیار خانه ها قرار می گیرد موجب صرفه جویی ۶۰ درصد از هزینه های دفع زباله در سئول شده است.