مبارزه با نوار کاست
زمانی اگر در یک خودرو از نوار کاست استفاده میشد، استفادهکننده مورد مواخذه و بازخواست قرار میگرفت. دراینارتباط بسیاری دستگیر و روانه زندان شدند. وقتی مشاهده شد که بگیروببند در مورد نوار کاست فایدهای ندارد بهیکباره رها شد.
ویدئو
استفاده از ویدئو در دهه اول و دوم انقلاب جرم محسوب میشد افرادی که از ویدئو استفاده میکردند بازداشت، محاکمه و روانه زندان میشدند، بهتدریج بانیان دریافتند که صرفه هزینه نهتنها در امر استفاده از ویدئو مفید نبوده، بلکه باعث رونق بیشتر استفاده از ویدئو و مشاهده فیلمهای نامناسب هم شده و بسیاری را هم ناراضی کرده است. این بار هم وقتی مشاهده شد هزینه مبارزه با ویدئو بیشتر از فایده آن است چراغ خاموش کنار گذاشته شد و پاسخی هم به افکار عمومی و آن هایی که خسارت دیده بودند هم داده نشد.
لاک ناخن، رنگ لباس
و پیراهن آستین کوتاه
زمانی بود که با خانمهایی که لاک ناخن میزدند برخورد میشد یا رنگ مانتوشان مسئله ساز بود. مردانی که پیراهن آستین کوتاه میپوشیدند حق ورود به ادارات دولتی را نداشتند. این مقررات هم منسوخ شد و اکنون مردان با پیراهن آستین کوتاه به ادارات رفت و آمد می کنند.
قانون ماهواره
قانون ماهواره در مجلس تصویب شد و با شدت و حدت اجرا شد، مأموران به بالای پشتبامها میرفتند و دیشهای ماهواره را ضبط یا منهدم میکردند. این قانون صدای مردم را درآورد و معلوم شد که این قانون قابلیت اجرا ندارد به همین دلیل بیسروصدا اجرای آن متوقف شد. امروز اغلب خانهها از ماهواره استفاده میکنند و قانون ماهواره منسوخ شده است.
فیلترینگ
مجلس و دولت که باید به فکر تأمین نان، آبوهوای مردم باشند به فکر محدودیت فضای مجازی بوده و هستند. این اقدام باعث شده تا تجارت نجومی فیلترشکنها شکل گیرد و جیب عدهای در داخل و سازندگان در خارج پر شود. در عمل هرچند مردم در استفاده از فضای مجازی دچار مشکل هستند؛ اما با صرف هزینه سنگین فیلترشکن میخرند و از واتساپ، توییتر، تلگرام و ... استفاده میکنند.
دین شناسان، انسان شناسان، حقوقدانان براین عقیدهاند که انسان در برابر آنچه بر او زور و اجبار تحمیل شود واکنش منفی نشان میدهد. پیشبینی میشود قانون حجاب هم درگذر زمان به سرنوشت قانون ماهواره دچار خواهد شد اگر این فرض پذیرفته است بهتر است اجرای آن متوقف شود.
علت این است وقتی که یک قانون از پشتوانه اکثریت مردم برخوردار نباشد در اجرا به مانع برخورد می کند. مهم تر اینکه این قانون به جای آن که توسط 290 نماینده مجلس تصویب شود در یک کمیسیون با 11 نماینده تصویب شده است. اگر شورای نگهبان مصوبه کمیسیون اصل 85 را تائید کند معنا و مفهومش این است که 85 میلیون ایرانی باید به نظر 11 نفر اعضای کمیسون تمکین کنند.
همچنین یک نماینده مجلس درباره سازوکار کمیسیون اصل ۸۵، تعداد اعضای وآرایی که برای تصویب لازم است گفت: «این کمیسیون ۱۱ نفر عضو دارد و با دو سوم از اعضاء یعنی با ۸ نفرمی تواند تشکیل شود و چون ۸۵ ی است و با دوسوم آرا هم می تواند رای بگیرد این عدد به ۶ نفر میرسد، ولی اگر بخواهند کامل آیین نامه را رعایت کنند با رای ۸ نفر این لایحه میتواند به قانون تبدیل شود و به جای رای ۲۸۸ نماینده فعلی با این تعداد رای می تواند به قانون تبدیل شود که این خود یک اشکال بسیار مهم و اساسی است.
این لایحه در ۶۹ ماده تدوین شده و تمام آن بر الزام پوشش زنان متمرکز شده است. در این مصوبه، مجازاتهایی برای زنانی که حجاب مدنظر را رعایت نمی کنند در نظر گرفته شده و نهادها و ارگانهایی هم ملزم به رعایت دستورالعملهای قانون شده اند تا خروجی اجرای قانون منجر به رعایت پوشش توسط زنان شود.