«طاقچه» رفع فیلتر شد
فروشگاه مجازی «طاقچه» با موافقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد، کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، نسبت به رفع فیلتر این پلتفرم اقدام کرد. به گزارش ایبنا، بعد از حدود یک هفته از انتشار یک تصویر از برخی کارکنان سکوی اینترنتی طاقچه در فضای مجازی که فیلتر این فروشگاه مجازی را در پی داشت، شب گذشته (سهشنبه 10 مردادماه) این فروشگاه، رفع فیلتر شد. با تعهد قضایی شرکت «خدمات هوشمند ایده طلایی هاتف معاصر»، مالک سکوی طاقچه به دادستانی درباره رعایت مقررات کشور و همچنین اخذ مجوزهای لازم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با موافقت این وزارتخانه، مقرر شد، کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، نسبت به رفع فیلتر این پلتفرم اقدام کند.در هفته گذشته برخی ناشران از قطع همکاری با فروشگاه مجازی طاقچه خبر دادند.
سوییس در رقابت اسکار
رقابت بینالمللی اسکار ۲۰۲۴ با درام روستایی «تندر» که از سوی سوییس به آکادمی معرفی شد، کارش را شروع کرد.به گزارش مهر به نقل از ورایتی، سوییس اولین فیلم بلند کارمن ژاکیر با عنوان «تندر» را به عنوان فیلم نماینده خود برای حضور در رقابت انتخاب بهترین فیلم بلند بینالمللی جوایز اسکار معرفی کرد. این فیلم روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی که در جشنواره فیلم لوکارنو برگزار شد، به عنوان نماینده سوییس شناخته شد. داستان «تندر» که نخستین فیلم سینمایی ژاکیر نویسنده و کارگردان است در سال ۱۹۰۰ در منظره کوهستانی باشکوه و روستایی سوییس میگذرد و درباره دختر نوجوانی (لیلیت گراسموگ) است که میخواهد با اقامت در صومعه نذر خود را ادا کند، اما وقتی خواهر بزرگترش در شرایطی مرموز میمیرد، تصمیم میگیرد به خانه بازگردد. وی با کار طاقت فرسا در مزرعه خانوادگی به خانواده کمک میکند و در همین حال با یافتن ۳ دوست دوران کودکی و تحقیق درباره مرگ خواهرش به آزمایش آزادیهای خود در برابر محدودیتهای خانواده و جامعه روستایی میپردازد. جایزه بهترین فیلم بینالمللی اسکار از سال ۱۹۵۶ اهدا میشود و امسال کشورها تا ۳۱ اکتبر فرصت دارند تا فیلم منتخب خود را به کمیته بینالمللی آکادمی اسکار ارسال کنند.
سلسله درسگفتارهای زیبائیشناسی زبان فارسی
گروه فرهنگ و هنر: فصل اول سلسله درسگفتارهای زیبائی شناسی زبان فارسی، عصر سهشنبههای هرهفته به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری و با ارائه یوسفعلی میرشکاک، شاعر و پژوهشگر، در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار می شود. درسگفتارهای زیبائی شناسی زبان فارسی، سهشنبههای هرهفته ساعت 17 به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری و با ارائه یوسفعلی میرشکاک، شاعر و پژوهشگر، در سالن سلمان هراتی حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به حافظ، روبروی کوچه پورموسی برگزار میشود و عموم علاقهمندان و پژوهشگران برای شرکت در این جلسات میتوانند درسالن سلمان هراتی حوزۀ هنری حضور یابند.
نگاهی به کتاب «ورطه»
گروه فرهنگ و هنر: کتاب «ورطه» نوشته ناتسوئو کرینو با ترجمه سعید کلاتی سال ۱۳۹۹ از سوی انتشارات گویا منتشر شد. وقتی مادری جوان و شاغل در شیفت شب یک کارخانهی بسته بندی غذاهای آماده ، شوهر زور گویش را خفه و سپس به کمک همکار هایش جسدش را معدوم و جنایت خود را مخفی میکند . ماساکوی باهوش مغز متفکر این نقشه دست به کار میشود ، اما خیلی زود متوجه میشود که تازه اول ماجراست ، زیرا این قتل منجر به رو شدن خشونت پنهان زیر پوست جامعهی ژاپن میشود .این رمان محسور کننده داستان قتلی بیرحمانه در حومه ی آرام و بی سر و صدای توکیو را روایت میکند .ورطه اثری تکان دهنده از فشارها و تعصباتی است که زنان را به اعمال بی رحمانه وا میدارد و همچنین دوستی هایی که در دوران بعد از این خشونت ها آنها را حفظ میکند هیچ چیزی در ادبیات ژاپن ما را برای رئالیسم اجتناب ناپذیر پر از تعلیق و به رنگ محور این اثر رازگونه و تحسین شده ی ناتسوئو کرینو آماده نمیکند . این اثر در ۶۲۹ صفحه و با قیمت ۹۶ هزار تومان عرضه میشود.