۵۶ میلیون ایرانی واکسینه شوند
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسن ورق را برمیگرداند، زیرا با تولید و تزریق آن میتوان ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون را محقق کرد، ایران برای رسیدن به ایمنی جمعی باید حدود ۵۶ میلیون نفر را واکسینه کند.
واکسن یعنی جلوگیری
از خسارتهای سنگین
به گزارش ایرنا از وبدا، کیانوش جهان پور روز یکشنبه در اولین جلسه از سلسله جلسات رویداد طب تاک با موضوع سیاستگذاری و اقتصاد واکسن افزود: هر سال درگیری با ویروس برای جهان، خسارتی معادل ۳.۴ تریلیون دلار خواهد داشت و یکی از اصلیترین علل تأکید بربرتری واکسن نسبت به سایر راهکارها این است که واکسیناسیون اگر با رویکرد اقدام و مسئولیت مشترک عملیاتی شود، میتوان با یکپنجم خسارات ماهانه کرونا، جلوی این بحران را گرفت. واکسن یعنی جلوگیری از خسارتهای سنگین با هزینه کم، سهولت بالا و فراگیری است. البته اکنون رقابتهای موجود در زمینه تولید و توزیع واکسن، باعث بروز آپارتاید واکسن شده است. جهان پور گفت: در وزارت بهداشت هیچکدام از مسیرهای چهارگانه تأمین واکسن اعم از مذاکره و خرید مستقیم، خرید از طریق کوواکس، تولید مشترک با انتقال دانش فنی و نهایتاً تولید داخلی رها نشد و از همه فرصتها حمایت شد. هامونی رسانهای دنیا بهشدت کشور کوبا را در زمینه واکسن نادیده میگیرد. به علاوه از روزی که کار مشترک ایران با کوبا علنی شد، ظرف ۱۰ روز، دو تحریم جدید برای کوبا وضع شد، درحالیکه مدتها بود که کوبا مورد تحریمهای جدید واقع نشده بود. رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت بیان کرد: هرچند آقای دکتر نمکی بارها تأکید کرد که جزیرهای عمل نکنیم. واقعیت این است که استراتژی عبور ما برای استفاده از طب ادغام یافته و احیای طب سنتی و طب ایرانی به تعبیر درستتر مبتنی بر خطوط راهنمای سازمان بهداشت جهانی است و حتی اکنون ما از این تجویز عقبتر هستیم.
130 کشور واکسن ندارند
جهان پور افزود: وقتی از واکسن سخن میگوییم صحبت از جلوگیری از خسارتهای سنگین با هزینه کم، سهولت بالا و فراگیری است. البته رقابتهایی که در تولید و توزیع واکسن ایجاد خواهد شد باعث میشود که شاهد آپارتاید واکسن باشیم؛ اکنون میبینیم که عمده تولیدات در ۱۰ کشور پیشرفته استفاده میشود و بیش از ۱۳۰ کشور اکنون حتی یک دوز واکسن دریافت نکردهاند.
یکهفتم نیاز کلی خود را از کوواکس خریدیم
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت اقدام سازمان بهداشت جهانی در خصوص ایجاد سازوکار کوواکس را بر پایه آیندهنگری دانست و بیان کرد: کوواکس نوعی صندوق مشترک و تعاونی است که باهدف تولید و توزیع عادلانه واکسن طراحی شد. این سازوکار روی کاغذ موفق بود و باعث شد امروز آمریکا هم بعد از ترامپ به آن بپیوندد. قیمت واکسن برای کشورهای مختلف، متفاوت در نظر گرفته شد تا عدالت رعایت شود. کشور ما نیز از مهرماه به کوواکس پیوست و بخشی از تعهدات خود را تاکنون پرداخته است. در واکسنهای کوواکس قدرت انتخاب داریم و میتوانیم در آن، حداکثر انعطاف را داشته باشیم و همه اینها به لحاظ قانونی در توافق تنظیمشده است. ایران برای رسیدن به ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون باید حدود ۵۶ میلیون نفر را واکسینه کند. اکنون یکهفتم نیاز کلی خود را از کوواکس خریدیم و این را هم باید در نظر داشته باشیم که قیمت واکسن در آینده تعدیل خواهد شد چون الآن محدودیتهایی داریم که در آینده برداشته میشود.
احیای صنعت واکسن به واسطه کرونا
جهان پور دور شدن از مزیت نسبی تولید واکسن در سه چهار دهه اخیر را اشتباهی راهبردی دانست و اشاره کرد: از مزایای کرونا این بود که موجب احیای دوباره صنعت واکسن در کشور شد و اگر این روند ادامه یابد در چند ماه آینده، ما جزو تولیدکنندگان اصلی وهاب منطقهای توزیع واکسن خواهیم بود. ما در داخل با ۳۰ میلیون دلار میتوانیم خط تولید واکسن ایجاد کنیم که عدد قابلتوجهی نیست. این عدد را در ایران در نظر بگیرید درحالیکه آمریکا بسیار بیشتر از این سرمایهگذاری کرد و در مواردی هم شکست خوردند.وی گفت: در خرید مستقیم اولین آنها روسیه بود و در ادامه از هند، چین و کره جنوبی احتمالاً خرید خواهیم داشت. در کوواکس ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز خرید داریم. همزمان فرصت تولید مشترک اسپوتنیک و کوبا را خواهیم داشت.
تولید داخلی واکسن،
مسیر اصلی مهار کرونا
جهان پور در زمینه تولید داخلی واکسن کرونا به عنوان مسیر اصلی مهار کرونا افزود: در ابتدا ۱۷ موسسه شروع به تحقیقات واکسنسازی کردند و وزارت بهداشت نیز وعده داد که هر کدام که موفق به تولید واکسن کرونا شوند، حداقل ۱۵ میلیون دوز از هر کدام پیشخرید میکند. این مؤسسات بر مبنای فناوریهای مختلف واکسنسازی در حال فعالیت هستند.
88 فوتی و هفت هزار و ۵۹۳ بیمار جدید مبتلا به کوهید ۱۹
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۸۸ نفر از مبتلایان بیماری کوهید ۱۹، تعداد جانباختگان کرونا در ایران به ۶۱ هزار و ۲۳۰ نفر رسیده است. به گزارش خبرنگار ایرنا، سیما سادات لاری روز یکشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: تا ظهر روز ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیص هفت هزار و ۵۹۳ بیمار جدید مبتلا به کوهید ۱۹ در کشور شناسایی شد و ۷۴۸ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کوهید ۱۹ در کشور به یکمیلیون و ۷۴۶ هزار و ۹۵۳ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یکمیلیون و ۴۹۲ هزار و ۴۸۸ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین سه هزار و ۸۳۱ نفر از بیماران مبتلا به کوهید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۱ میلیون و ۷۱۶ هزار و ۲۱۰ آزمایش تشخیص کوهید ۱۹ در کشور انجامشده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ویروس جهشیافته کرونا قدرت سرایت بیشتری دارد، ضمن اینکه بیش از ویروس ووهان کودکان و جوانترها را مبتلا میکند. بنابراین افزایش ابتلا به کرونا در گروههای باسن پایینتر لزوم همزیستی هوشمندانه با این ویروس را نشان میدهد زیرا ابتلای بیشتر افراد جوانتر خطر ابتلای سالمندان به این بیماری را نیز بیشتر میکند. امیدواریم همه مردم با رعایت اصول بهداشتی و پرهیز از سفرهای غیرضروری و تجمعات نزدیک به هم مانع ایجاد خیز چهارم این بیماری در کشور باشند.به گفته، لاری، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور به پایینترین میزان خود در چهار ماه گذشته رسیده است. کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی، همزمان با افزایش ویروس جهشیافته در کشور و نیز گذر از ایام پایانی سال و اقدام به سفر، مهمانیها و دورهمی ها در نوروز همگی زنگ خطر جدی برای ایجاد خیز چهارم بیماری است. امیدواریم همه مردم با پرهیز از هرگونه سهلانگاری بهگونهای رفتار کنند که شاهد تجربه ایامی آرام و کمخطر در روزهای آغازین سال جدید باشیم.