لوگو
1405 شنبه 2 آبان
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1405/08/02 - شماره 2855
نسخه چاپی
علیرضا نثاری، نماینده مجلس:

مشکلات اقتصادی ناشی از سوء مدیریت‌ است

یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از سوء مدیریت‌های داخلی در حوزه اقتصاد و تأمین دارو گفت: بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد مشکلات امروز کشور در حوزه کالاهای مصرفی، معیشت و دارو ناشی از مسائل مدیریتی است؛ درحالی‌که دارو در بازار رسمی با کمبود و افزایش قیمت مواجه است، در بازارهای غیررسمی باقیمت‌های سرسام‌آور عرضه می‌شود.
علیرضا نثاری، درباره اینکه طی روزهای گذشته شاهد برخی اقدامات کشورهای همسایه ازجمله پاکستان بودیم که مرز خود را با ایران بست، با توجه به شرایط سیاسی کشور و روابط ایران با همسایگان، ارزیابی شما از وضعیت مناسبات منطقه‌ای و تأثیر آن بر مسائل داخلی چیست، گفت: شرایط سیاسی کشور به روابط ما با همسایگان گره‌خورده است. عموماً ما همیشه با همسایگانمان، همسایگان شرقی، غربی، شمالی و جنوبی کشور، به‌نوعی در حاشیه خلیج‌فارس، روابط حسنه‌ای داشته‌ایم؛ هیچ‌گاه ما برهم زننده یک رابطه دوجانبه و چندجانبه نبوده‌ایم. ما روابط خوبی با پاکستان داریم حتی در جریان مذاکرات نقش میانجی را بر عهده داشت، اما بعضاً در مقاطعی می‌آید مرز مثلاً ریمدان را که یک مرز تجاری بین ما و آن‌ها است، متوقف یا مسدود می‌کند. وقتی علتش را جویا می‌شویم، شاید خیلی علت توجیه‌پذیری برای مجموعه ما و کشور عزیزمان نبوده و نیست.
وی خاطرنشان کرد: ما باید در تعریف مناسبات‌مان با کشورهای همسایه، منافع ملی را ترجیح دهیم. عموماً در تصمیم‌گیری‌هایی که کشورهای همسایه می‌کنند، عملاً بعضی از مواقع منافع کشور ما را نادیده می‌گیرند، ما هم در موضوع متقابل حتماً این مسئله را مدنظر قرار بدهیم. نثاری در پاسخ به این‌که با توجه به مشکلاتی که در حوزه‌های اقتصادی، معیشتی و تأمین دارو وجود دارد، سهم عوامل خارجی و مشکلات مدیریتی داخلی در بروز این مسائل را چگونه ارزیابی می‌کنید، اظهار داشت: ما باید همه توانمندی خودمان را به داخل معطوف کنیم زیرا اگر کشورمان منسجم باشد، اگر مدیریت داخلی کشور مدیریتی باشد که همه‌چیز را سروقت و طی یک برنامه زمان‌بندی انجام دهد، شاهد بسیاری از این مشکلات امروز نیستیم.
وی تصریح کرد: منظورم این است که بعضاً ما ناکارآمدی‌ها، سوءاستفاده‌ها و سوء مدیریت‌های داخلی را می‌آییم به مسدود شدن مرز یا احیاناً مشکلات تحریمی که داریم، بسط می‌دهیم. ممکن است این باشد، ولی من به شما اطمینان می‌دهم بالغ‌بر ۶۰، ۷۰ درصد مشکلاتی که امروز در داخل، در حوزه مدیریتی، در بحث اقلام مصرفی، کالا، معیشت و موضوع دارو داریم، ناشی از همین مسائل است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مگر می‌شود امروز ما مشکل دارو به این شکل  هم ازنظر قیمت، هم ازنظر نایاب بودن و کمبود داشته باشیم اما  در بازارهای کاذب، غیر موازی و در حقیقت به‌نوعی غیررسمی، همه نوع دارو  بدون هیچ محدودیتی و باقیمت‌های سرسام‌آور و گزاف وجود داشته باشد؟ ما بیماران خاص داریم، جانبازان عزیزی داریم که نیازمندند در لحظه از داروهایی استفاده کنند که اصلاً این‌ها باید به‌صورت رایگان در اختیارشان قرار بگیرد؛ نه اینکه خانواده‌های این‌ عزیزان  بخواهند دست به دامن بازارهای غیررسمی باشند و آنجا هم گیرشان نیاید و اگر هم بیاید، با چند برابر قیمت و با یک وضعیت شاید نامطلوبی به دست بیاورند.
وی بابیان این‌که کشور در حال حاضر به یک اصلاح ساختاری نیاز دارد، تاکید کرد: اصلاح ساختاری معنایش این است که وزارتخانه‌ها واقعاً بیایند در تنظیم مسئولیت‌هایشان یک بازنگری و ترمیم داشته باشند.
وی بیان کرد: این اصلاح ساختاری در حوزه تولید داخل و تأمین کالاهای اساسی و لوازم‌خانگی چه ضرورتی دارد؟ مسئله اینجاست امروز  در کالاهای اساسی و  لوازم‌خانگی، چرا ما باید مشکل داشته باشیم؟ مگر ما نیامدیم قانون حمایت از تولید داخل را مصوب کردیم، تقریباً جلوی واردات را گرفتیم که تولید داخل تقویت شود، شما آلان بروید  رضایت مردم را از تولیدات داخلی لوازم‌خانگی ارزیابی کنید، ببینید نه ازنظر قیمت رضایتمندی وجود دارد نه از کیفیت‌، نه از نحوه فروش و خدمات پس از فروش مردم راضی هستند.
وی خاطرنشان کرد: وقتی اوضاع این‌گونه است مشخص است که مصرف‌کننده  می‌رود در بازار غیررسمی، به‌صورت قاچاق، همان جنس را هم باکیفیت‌تر و باقیمت کمتر تهیه می‌کند. خدمات پس از فروش هم نمی‌خواهد، چرا؟ چون کیفیت خوب است. این حرف مردم است، حرف من نیست.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • هشدار قالیباف خطاب به اروپا
  • درآمد و هزینه خانوارها در سال 1404
  • پیامد شرایط نه جنگ و نه صلح برای جامعه
  • مشکلات اقتصادی ناشی از سوء مدیریت‌ است
  • خاطرات هاشمی رفسنجانی
  • احتمال جنگ به روایت خبرگزاری‌ها
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.