لوگو
1404 پنج‌شنبه 23 بهمن
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/10/28 - شماره 2674
نسخه چاپی

شارژ کالابرگ بیش از ۸۲ میلیون ایرانی

گزارش‌ها حاکی از خرید مردم از اعتبار کالابرگ در مرحله اول به میزان ۳۲ هزار میلیارد تومان و ادامه روند ثبت‌نام خانواده‌هایی که پیش‌ازاین یارانه دریافت نمی‌کردند یا اطلاعات آنان در سامانه‌ هدفمندی ثبت‌نشده بود.

واریز یک‌میلیون تومان ماهانه به هر نفر
احمد می‌دری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اعلام آغاز رسمی اجرای طرح گفت: کالابرگ الکترونیک از هفته سوم دی اجرا می‌شود و به ازای هر نفر، ماهانه یک‌میلیون تومان اعتبار برای خرید کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد. اعتبار چهارماهه این طرح به‌صورت یکجا و معادل چهار میلیون تومان برای هر نفر در حساب سرپرستان خانوار شارژ شده است.
بر اساس اطلاعات وزارت تعاون، این طرح حدود ۸۰ میلیون نفر معادل نزدیک به ۹۰ درصد جمعیت کشور را تحت پوشش قرار می‌دهد. تمامی افرادی که تا پایان سال ۱۴۰۳ یارانه نقدی دریافت کرده‌اند، به‌صورت خودکار مشمول این طرح هستند و تنها دهک دهم درآمدی از دریافت کالابرگ مستثنا شده‌اند. می‌دری افزود: کارمندان دولت، بازنشستگان و حذف‌شدگان یارانه در یک سال اخیر نیز بدون نیاز به ثبت‌نام، مشمول طرح کالابرگ هستند. افرادی که تاکنون یارانه دریافت نکرده‌اند، می‌توانند از ۲۰ دی‌ماه به مدت ۱۵ روز با مراجعه به سامانه حمایت درخواست خود را ثبت کنند.
افراد برای خرید اقلام کالابرگ به فروشگاه‌های طرف قرارداد مراجعه کنند تا اقلام مشمول ازجمله مرغ، تخم‌مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، حبوبات، ماکارونی، شیر کم‌چرب، ماست کم‌چرب، پنیر و قند و شکر را باقیمت تعیین‌شده تهیه کنند.
اعتبار هرماه در صورت استفاده نشدن، به ماه‌های بعد منتقل می‌شود و محدودیتی برای خرید یک‌باره یا چندمرحله‌ای وجود ندارد.
این طرح در بیش از ۲۶۰ هزار فروشگاه خرد و عمده و ۱۱ فروشگاه زنجیره‌ای ازجمله افق کوروش، رفاه، اتکا، جانبو، هایپر فامیلی و دیلی مارکت اجرا می‌شود. 
یعقوب اندایش معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تشریح آخرین وضعیت واریز کالابرگ، خرید اقلام و چالش‌های آن، اعلام کرد: 
اندایش افزود: تاکنون برای ۸۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کالابرگ شارژ شد. ۶ میلیون نفر باقی‌مانده‌اند که باید از شنبه به سامانه hemayat.ekala.ir مراجعه یا اپلیکیشن شمیم را دانلود کرده و با وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار و شماره موبایل، درخواست خود را برای کالابرگ اعلام کنند. حداکثر تا ۲ روز بعد کارت سرپرست خانوار شارژ می‌شود. در غیر این صورت، باید از سامانه mcr.ir ساختار خانوار را ثبت کنند تا اطلاعات به سازمان هدفمندی و سپس به دست ما برسد. حتی اگر این فرآیند یک ماه طول بکشد، چهار نوبت کالابرگ برای آنان شارژ می‌شود.
وی در خصوص آغاز فرایند خرید از اعتبار کالابرگ اظهار داشت: از روز ۱۷ دی، اجازه خرید داده شد. در ۷ روز اخیر از ۱۷ تا ۲۴ دی، ۳۵ میلیون نفر به فروشگاه‌ها مراجعه کرده و حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان خرج کرده‌اند. اوج مریدها در ۲۲ و ۲۳ دی بود که به ترتیب به ۹ هزار و ۸ هزار میلیارد تومان، رقمی بالاتر از هر زمان دیگر رسید. ثبت روزانه ۹ هزار میلیارد تومان خرید، نشان‌دهنده فعالیت دستگاه‌هاست.

افزایش رقم واریزی کالابرگ
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درزمینه امکان افزایش رقم واریزی کالابرگ توضیح داد: تغییر مبلغ کالابرگ متناسب با تورم در ماده ۳ مصوبه هیئت‌وزیران گنجانده‌شده است. اگر قیمت‌ها فصلی تغییر کنند، دولت این افزایش را در قالب کالابرگ جبران می‌کند. دولت این تعهد را دارد و هر سه‌ماهه محاسبات می‌کند. در ابتدا تلاطم قیمت ممکن است وجود داشته باشد، اما پس از ۲۰ روز قیمت‌ها ثابت می‌شود.

جلوگیری از رانت
وی معتقد است که هدف اصلی اصلاح سیستم، انتقال ارز ترجیحی از ابتدای زنجیره به انتهای آن مصرف‌کننده نهایی است. این امر برای جلوگیری از رانت و اطمینان از رسیدن کالا به مردم طراحی‌شده است. در این روش، مردم خود تصمیم می‌گیرند. کارگروه ۱۳ این مصوبه با حضور وزیران، هرروز جلسه می‌دهد و وضعیت را نظارت می‌کند. اندایش گفت: بیشترین گزارش‌ها در مورد نوسان قیمت‌ها، به‌ویژه مرغ و تخم‌مرغ، است. وزارت جهاد کشاورزی قول داده مشکل قیمت و توزیع را حل کند. قیمت روغن ثابت‌شده و تولیدکنندگان محدود هستند. 

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • سیاست گره گشای اقتصاد
  • سیاه چاله اقتصاد/ کشور حداقل ۲۰۰ مفسد اقتصادی دارد که سیاه چاله اقتصادی امروز هستند
  • رئیس‌جمهورآمریکا مجرم است
  • جنگ سایه‌ها
  • آقای پزشکیان، دو صد گفته چون نیم کردار نیست
  • تأثیر حذف دلار رانتی بر تورم
  • اما و اگرها درباره آمار کشته‌های حوادث اخیر
  • چهار خواسته آمریکا از ایران
  • شارژ کالابرگ بیش از ۸۲ میلیون ایرانی
  • یحیی گل‌محمدی از فولاد جدا شد
  • توقف طلایی‌پوشان در نقش‌جهان
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.