محمدرضا جعفرزاده، مدیرعامل شرکت صناپ:
کوره فولاد مبارکه با برق نیروگاه خورشیدی در مدار تولید است
محمدرضا جعفرزاده، مدیرعامل شرکت صناپ (صنایع نیرو و انرژی پاک فولاد) اظهار کرد: نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی آفتاب شرق گروه فولاد مبارکه بزرگترین نیروگاه متمرکز کشور است که عملیات احداث و راهاندازی آن به همت و سرمایهگذاری گروه فولاد مبارکه آغاز و در حال حاضر فاز اول آن به میزان ۱۲۰ مگاوات وارد مدار شده است.
وی با اشاره به این که فولاد مبارکه دارای ۸ کوره قوس الکتریکی است و هر یک از این کورهها به ۱۱۰ مگاوات برق نیاز دارند، افزود: امروز با وارد شدن ۱۲۰ مگاوات انرژی خورشیدی در مدار برق فولاد مبارکه و تأمین برق کامل یکی از این کورهها با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، بهجرأت میتوان گفت که موضوع «فولاد سبز» در این شرکت بیشازپیش در حال تحقق است.
وی خاطرنشان کرد: با بهرهبرداری از فازهای بعدی نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه تا رسیدن به ظرفیت ۶۰۰ مگاوات، میتوان ادعا کرد که بیش از ۶۰ درصد برق کورههای قوس الکتریکی فولاد مبارکه از طریق برق سبز تأمین خواهد شد؛ باید اضافه کرد که فولاد مبارکه برای احداث نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی بادی نیز سرمایهگذاری کرده و چنانچه این نیروگاه نیز وارد مدار شود، شاهد تأمین ۸۰ درصدی برق فولاد مبارکه از طریق انرژی خواهد شد. وی در تشریح چگونگی عملکرد پنلهای خورشیدی این نیروگاه تصریح کرد: در فرایند ساخت نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه از بالاترین تکنولوژیهای روز دنیا استفاده و شرایطی فراهم شده که از همان ساعات آغاز طلوع تا انتهاییترین زمان نزدیک به غروب آفتاب(حدود ۱۲ تا ۱۳ ساعت) میتوان انرژی خورشیدی تولید کرد؛ نکته حائز اهمیت در تولید انرژی خورشیدی بهوسیله پنلها این است که در این فرایند از بالاترین تکنولوژیها استفاده شده و با بالاترین میزان بهرهوری و کمترین هزینه میتوان برق خورشیدی تولید کرد. جعفرزاده در پایان از آمادهسازی زیرساختها برای شروع عملیات احداث فاز دوم نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه خبر داد و گفت: تا دو ماه آینده این زیرساختها تکمیل میشوند و برای رسیدن به ظرفیت ۶۰۰ مگاوات تلاش خواهیم کرد، این پروژه را طبق برنامه به پایان برسانیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران:
سرمایهگذاری فولاد مبارکه برای ساخت نیروگاه خورشیدی برای رفع ناترازی برق
بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفتوگو با خبرنگار فولاد با اشاره به ناترازی برق در کشور اظهار کرد: متأسفانه در مواقع کمبود برق، صنایع همواره در اولویت خاموشی قرار میگیرند؛ در این میان صنایع بزرگی همچون فولاد مبارکه نیز که با سرمایهگذاریهای زیادی ایجاد شدهاند، نمیتوانند به امید رفع محدودیت برق دست روی دست بگذارند و در کار خود توقف ایجاد کنند.
وی در ادامه با بیان این که صنایع کشور ناچار هستند که خودشان به فکر تأمین برق خود باشند، افزود: کشور ما دارای منبع نامحدودی از تابش نور خورشید است و استان اصفهان نیز ظرفیت بسیار خوبی برای احداث نیروگاههای خورشیدی دارد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: گروه فولاد مبارکه در راستای تأمین بخش عمدهای از برق مورد نیاز خود به سمت سرمایهگذاری برای ساخت نیروگاه خورشیدی رفته که اقدام این مجتمع صنعتی قابل تقدیر است و نقش مؤثری در رفع ناترازی برق دارد. وی خاطرنشان کرد: براساس بند ۳ مصوبه ۲۳ بندی دولت برای حمایت از واحدهای تولیدی، وزیر نیرو و وزیر صمت، توافق کردهاند برق نیروگاههایی که خود صنایع احداث و راهاندازی کردهاند، به خود شرکتهای تولیدی اختصاص یابد. سبحانی ادامه داد: بنابراین شرکتهایی که برای تأمین برق مورد نیاز خود، به هر شیوهای اقدام به تولید برق کنند و برق را از طریق بورس کالا خریداری کنند، نباید برق تولیدشده یا خریداریشدهشان شامل محدودیت شود اما متأسفانه امسال برخلاف این مصوبه، وزارت نیرو به تعهد خود عمل نکرد و صنایع با محدودیت مواجه شدند.