سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در اظهاراتی با بیان اینکه مسکو آماده است تا در مورد حل و فصل مناقشه اوکراین به توافق برسد، تاکید کرد: اما هنوز بر سر برخی جزئیات این توافق اختلافاتی وجود دارد و مسکو در حال کار بر روی آن است. هنوز نکات خاص و جزئیاتی از این توافق وجود دارد که باید تنظیم شوند و ما در حال حاضر مشغول همین فرآیند هستیم.ترامپ پیشتر با بیان اینکه جدول زمانی خود را برای مذاکرات در مورد حل و فصل مسالمتآمیز بحران اوکراین تعیین کرده است، ابراز امیدواری کرده بود که در روزهای آتی در مورد حل و فصل بحران اوکراین به یک توافق دست یابد اما به جزئیات بیشتری اشاره نکرده بود.رئیس جمهور آمریکا پیش از این با بیان اینکه به عقیده وی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه خواهان دستیابی به یک توافق است، یادآور شد: به زودی نتیجه تلاشهای خود برای دستیابی به صلح را خواهیم دید اما دستیابی به یک توافق، نیازمند موافقت هر دو طرف درگیر در جنگ است و موافقت یک طرف کافی نیست.ترامپ پیشتر در سخنرانیهای انتخاباتی خود بارها وعده داده بود که جنگ اوکراین را ظرف مدت ۲۴ ساعت پایان خواهد داد. در حالی که از زمان پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری و ورودش به کاخ سفید تاکنون این جدول زمانی بازنگری شده و تغییر کرده است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که پایان دادن به این جنگ ظرف این مدت کوتاه میسر نخواهد بود. برخی معتقدند که ترامپ شاید بتواند تا پایان سال میلادی جاری (۲۰۲۵) این جنگ را خاتمه دهد.جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.
ویتکاف در عمان
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به برگزاری دور سوم گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا، تأکید کرد: «ویتکاف برای دور تازه گفتوگوها با ایران، روز شنبه وارد عمان خواهد شد.» به گزارش خبرآنلاین، «تمی بروس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری خود در شامگاه پنجشنبه، با اشاره به برگزاری دور سوم گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا، تأکید کرد: «ویتکاف برای دور تازه گفتوگوها با ایران، روز شنبه وارد عمان خواهد شد.» تاکنون ایران و آمریکا ۲ دور گفتوگوی غیرمستقیم برگزار کردند. این گفتوگوها توسط آمریکا و ایران مثبت و سازنده ارزیابی شده است.دور سوم گفتوگوهای غیرمستقیم و اولین نشست فنی- کارشناسی ایران و آمریکا روز شنبه (۶ اردیبهشت) در عمان برگزار خواهد شد.هیأت مذاکره کننده ایرانی توسط «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و هیأت آمریکایی توسط «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا رهبری خواهد شد.سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین مدعی شد: «آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نظر دارد تیمی را برای بررسی وضعیت هستهای ایران به این کشور اعزام کند.» بروس همچنین از تصمیم خصمانه کشور پاراگوئه برای قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرستهای تروریستی، تمجید کرد و گفت: «ما از معرفی سپاه پاسداران ایران به عنوان یک سازمان تروریستی توسط رئیس جمهور پاراگوئه استقبال می کنیم.»بروس ادعا کرد: «پاراگوئه گام های مهمی برای تضعیف توانایی ایران و نیروهای نیابتی آن برای برنامه ریزی حملات تروریستی برداشته است.»رئیس جمهور پاراگوئه شامگاه پنجشنبه در اقدامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جنبش حماس و حزبالله لبنان را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد.تنها آمریکا و اسراییل از این تصمیم استقبال کردهاند.
درگیری خونین بین هند و پاکستان
پس از تیراندازی نیروهای پاکستانی به پاسگاههای مرزی هند در منطقه جامو و کشمیر و واکنش ارتش هند، تنشها میان ۲ کشور افزایش یافته است. رسانههای هندی به نقل از منابع نظامی گزارش دادند که نیروهای پاکستانی با سلاحهای سبک به پاسگاههای مرزی در منطقه جامو و کشمیر هند تیراندازی کردند و ارتش هند نیز واکنش نشان داده است.در روز سهشنبه، حملهای تروریستی در منطقه جامو و کشمیر رخ داد که به کشته شدن ۲۶ نفر، از جمله یک شهروند نپالی انجامید. به گفته منابع پلیس، سه مرد مسلح بهطور بیهدف به سوی گردشگرانی که در دره بایساران در نزدیکی شهر پاهالگام اسبسواری میکردند، آتش گشودند. گروهی با نام «مقاومت کشمیر» مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت و اعلام کرد که این اقدام در اعتراض به تغییرات جمعیتی ناشی از اسکان افراد غیربومی پس از لغو وضعیت ویژه کشمیر در سال ۲۰۱۹ صورت گرفته است. منابع نظامی اعلام کردند:روز پنجشنبه پاکستان تیراندازی با سلاح سبک را آغاز کرده که با واکنشی قاطع روبهرو شد.» طبق اعلام شبکه «اندیتیوی»، این درگیری هیچ تلفاتی به دنبال نداشته است. «آمیت شاه» وزیر کشور هند از روسای ایالتهای این کشور خواسته است تمامی شهروندان پاکستانی را به کشورشان بازگردانند. در روز چهارشنبه، کمیته امنیت کابینه هند به ریاست «نارندرا مودی»، نخستوزیر این کشور، تصمیم گرفت تعداد کارکنان سفارتخانههای هند و پاکستان در کشورهای یکدیگر را از ۵۵ نفر به ۳۰ نفر کاهش دهد، پیمان آبهای «ایندوس» را به حالت تعلیق درآورد و تنها گذرگاه زمینی فعال میان ۲ کشور را ببندد.