هدی ملک آسا- روانشناس
بزرگترین مانع برسر راه افراد خشمگین و عصبانی این است که باید ترس های غیر عادی درون خود را بشناسند و بر آن غلبه کنند. روانشناسان ترس از طرد شدن و شکست را متهمان ردیف اول افکار غیرمنطقی و عصبانیت افراد معرفی کردهاند. فرد تندخو در جستجوی خطر است و با پنداری موهوم در باتلاق ترس های غیرمنطقی که دیگران آن را خطرناک نمی دانند و از پس تحملش برمیآیند گرفتار میشوند. «آدلر» روانشناس مشهور فردگرا با تأکید بر تفاوتهای فردی افراد، رسیدن به اهداف در زندگی را باعلاقه و تلاش اجتماعی فرد بهعنوان جزی از کل جامعه مرتبط میداند. افراد آرام با ساختن ذهنیت درست و منطقی، بهداشت روانی را تأمین کرده و مسئولیت خود و دیگران را بهخوبی بر عهده میگیرند. همکاری با دیگران و کنار آمدن با خصوصیات مثبت و منفی افراد، توانایی است که افراد تندخو از آن کمبهره بردهاند.
عقده حقارت
«دریکروس» روانشناس اتریشی، علت اصلی عدم کنترل خشم را داشتن «عقده حقارت» میداند. ساختن ذهنیت واقعگرایانه در افراد آرام در کنترل خشم مؤثر است. افراد نوعی تمایل ذاتی برای حس کمتر بودن از دیگران دارند، اگر فرد به این احساس غلبه نکند دچار «عقده حقارت» شده و اگر این حس را تغییر ندهد جزی از شخصیت و ذهنیت فرد میشود. غلبه بر عقده حقارت فرد را دچار «عقده برتری» میکند. ذهن بیمار که دچار عقده است، افسار احساسات فرد را در دست میگیرد. احساس خشم، اولین انتخاب فرد در مواجهه با بحران و سختی زندگی است. اکثر افراد بیمار که نمیتوانند خشم خود را کنترل کنند از درک ریشه احساس خود عاجزند.
راهکار
«آدلر» شجاعت مواجهه با تکالیف زندگی را راهکار مؤثر در کاهش خشم میداند. آمادگی خطر کردن و توجه به عواقب احتمالی خطر باعث خشمگینی در فرد شده درنتیجه مانع از ایجاد ترس غیرمنطقی میشود.
دکتر آلبرت آلیس روشهایی را برای روبرو شدن با ترس پیشنهاد داده است:
1-فرد برای غلبه بر ترس هایش میتواند بهصورت آگاهانه خود را وادار به تجربه موقعیت ترس کند. مثل ترس از ارتفاع: فرد میتواند در مکانهای مرتفع مثل کوهستان، برجهای بلند و ... قرار گیرد و با ترسش مواجه شود.
2- تشویق فرد بلافاصله بعد از مواجه سازی. فرد برای مواجه به ترس خود، جایزه در نظر گیرد.
3- فرد میتواند با کاهش احساس وابستگی و تلاش جهت مستقل شدن بر ترس هایش پیروز شود.
حس نازپروردگی، قدرت انجام کارها را از فرد میگیرد. فرد میخواهد دیگران کارهای او را انجام دهند. فرد به دنبال حمایت بیشازحد اطرافیان است که باعث وابستگی بیمارگونه فرد میشود. این شرایط باعث میشود تا فرد از پذیرش مسئولیت فرار کند. فرد بیمار در مواجهه با سختیها خشمگین شده و بهمرورزمان تبدیل به فردی عصبی میشود. قله عصبانیت با دستکم نگرفتن تواناییهای فرد، ممکن است فتح شود.
افزایش دما از سهشنبه تا پنجشنبه
سازمان هواشناسی پیشبینی کرد که سهشنبه با ورود سامانه بارشی به کشور در برخی نقاط استانهای واقع در جنوب غرب، جنوب و غرب کشور و چهارشنبه علاوه بر مناطق فوق در برخی نقاط شمال غرب، دامنههای مرکزی زاگرس و استانهای واقع در دامنههای شمالی و جنوبی البرز مرکزی، بارش برف و باران، رعدوبرق، در نقاط مستعد تگرگ، وزش باد شدید موقت و در برخی نقاط گردوخاک پیشبینی میشود. پنجشنبه دامنه بارشها مناطق شرقی کشور را نیز در برمیگیرد. روزهای سهشنبه تا پنجشنبه افزایش دما در غالب مناطق کشور رخ خواهد داد.
ثبت ملی ۲۰ اثر موزه آبگینه و سفالینههای ایران
۲۰ اثر از مجموعه موزه آبگینه و سفالینه ایران به ثبت ملی رسید. به گزارش ایسنا، بنابر اعلام مجموعه موزه آبگینه، در جلسه شورای ثبت ملی آثار منقول، به اتفاق آرای داوران، برای دومین سال متوالی، ۱۱ اثر شیشهای و ۹ اثر سفالین و در مجموع ۲۰ اثر از مجموعه موزه آبگینه و سفالینه ایران به ثبت ملی رسید. این برای برای نخستین بار است که آثار سفالین شاخص موزه وارد فهرست ثبت آثار با ارزش ملی شده است. پژوهش، مستندنگاری و تهیه پرونده این آثار ملی بر عهده نوید صالحوند و زهره محمدیان مغایر بوده است.
کاهش ۷۹۴ نفری تلفات تصادفات در سال ۱۴۰۳
رئیس پلیس راهور فراجا، در گزارش تحلیلی خود از وضعیت تصادفات جادهای کشور در سال ۱۴۰۳، به برنامهریزیهای مورد نیاز برای کاهش تلفات در سال آینده اشاره کرد. به گزارش ایسنا، سردار سید تیمور حسینی، گفت: استانهای تهران (۱۵ درصد)، کرمان، سیستان و بلوچستان و فارس به دلیل وسعت و ترددهای جادهای کشور، ۵۵ درصد از تصادفات کشور را به خود اختصاص میدهند. همچنین سردار حسینی از افزایش ۳.۶ درصدی وقوع تصادفات در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد. رئیس پلیس راهور فراجا افزود: بر اساس آمار پزشکی قانونی، در ده ماه اول سال جاری، تعداد ۲۱۲ نفر در تصادفات شهری و ۵۸۲ نفر در تصادفات جادهای جان خود را از دست دادهاند که در مجموع ۷۹۴ نفر کاهش جانباختگان نسبت به سال گذشته را نشان میدهد.