روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا موجب پریشانی اکثر کشورهای اروپایی شده است و به نظر میرسد آنها به این نتیجه رسیدهاند باید بودجههای نظامی خود را افزایش دهند که همین امر سایه ناامنی بر اقتصادهای این منطقه را ملموستر کرده است. به گزارش ایرنا، سوالی که در بیشتر کشورهای اروپایی طرح شده این است آیا نابسامانیهای ایجاد شده در دومین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در کاخ سفید به این معنی است که آنها کاری در این زمینه انجام خواهند داد؟ کمتر از یک ماه پس از ادای سوگند دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا گذشته است ولی همه کشورهای اروپایی هزینههای بسیاری در این یک ماه متحمل شدهاند. آمریکاییها اعتقاد دارند که اروپا در سالهای گذشته از اقتصاد آمریکا برای پیشرفت خود استفاده کرده است و باید بعد از این هزینههای اضافی آن را پرداخت کنند. «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا طی سخنانی گفت که ترامپ به کسی اجازه نخواهد داد «عمو سام» را به «عمو مکنده» تبدیل کند. اروپا از کجا میتواند این بودجههای اضافی را تامین کند؟ قرارداد اجتماعی پس از جنگ جهانی دوم در کشورهای اروپایی بر این ایده بنا شده بود که مردم ساکن قاره سبز مالیاتهای بالایی بپردازند تا در ازای آن شبکههای ایمنی مستحکم، بهداشت و مستمری دریافت کنند. به آن پیمانهای کار را اضافه کنید که منجر به هفتههای کاری کوتاهتر و تعطیلات طولانیتر شد.
کوچاندن مردم غزه ایده اسرائیلی است
معاون دبیر کل اتحادیه عرب تأکید کرد که طرح کوچاندن فلسطینیان نوار غزه یک ایده اسرائیلی است که واشنگتن آن را پذیرفته است. معاون دبیر کل اتحادیه عرب گفت اجلاس سران عرب که قرار بود ۲۷ فوریه (۹ اسفند) در قاهره برگزار شود، بنابه دلایل لجستیکی احتمالا چند روز به تعویق بیفتد. وی افزود که هدف این اجلاس اتخاذ یک موضع منسجم و قاطع در خصوص مسئله فلسطین به خصوص کوچاندن فلسطینیان است. زکی تصریح کرد: کوچاندن فلسطینیان یک ایده اسرائیلی است که آمریکا آن را پذیرفته است و باید یک موضع عربی در مقابل این طرح اتخاذ شود. وی ادامه داد: به محض اتخاذ موضع عربی در اجلاس قاهره، موضع واقعی آمریکا درباره اوضاع غزه نیز روشن خواهد شد و اینکه آیا هدف آن تخلیه کامل فلسطینیان از نوار غزه است یا اینکه این طرح، ابزاری برای ازسرگیری مذاکرات در خصوص حاکمیت در غزه است؟ معاون دبیر کل اتحادیه عرب همچنین بر ضرورت عقبنشینی رژیم اشغالگر از خاک لبنان تأکید کرد و افزود: ادامه حضور رژیم اشغالگر، اوضاع داخلی لبنان را پیچیدهتر میکند. رئیس جمهوری آمریکا پیشتر خواستار تخلیه کامل نوار غزه و اسکان فلسطینیها در کشورهای عربی همسایه شد. ترامپ همچنین با لحنی دستوری از رهبران مصر و اردن خواسته بود تا همکاری لازم را برای اجرای این طرح انجام دهند. این پیشنهاد اما با مخالفت شدید کشورهای همسایه روبه رو شد. مقامهای این کشورها تاکید کردند که با آوارگی دائم مردم فلسطین و کوچ اجباری آنها به خارج از سرزمین خود مخالف هستند.
نگرانی رییس جمهور لبنان از حضور اسراییل
رئیس جمهور لبنان گفت: مسئله مهم برای ما عقب نشینی دشمن اسرائیلی از خاک لبنان است زیرا این دشمن قابل اعتماد نیست و نگران هستیم که فردا سه شنبه به طور کامل از لبنان عقب نشینی نکند. جوزف عون، رئیس جمهور لبنان گفت: نگران این هستیم که رژیم اسراییل فردا به طور کامل از خاک لبنان خارج نشود. آن چه برای ما مهم است این است که فردا خروج کامل اسرائیل محقق شود. جوزف عون همچنین گفت: دشمن اسرائیلی قابل اعتماد نیست و نگرانیم که فردا عقب نشینی کامل حاصل نشود. پاسخ به محقق نشدن عقب نشینی اسرائیل فردا با اتخاذ موضعگیری یکپارچه و همه جانبه ملی خواهد بود. گزینه جنگ مفید نیست و ما از طریق دیپلماتیک کار خواهیم کرد زیرا لبنان دیگر تحمل جنگ جدید را ندارد. وی افزود: «سلاح حزب الله مساله ای که در چارچوب راه حل های مورد توافق تمام لبنانی ها قرار می گیرد.» رئیس جمهور لبنان گفت که ارتش این کشور آمادگی این را دارد که در روستاها و مناطقی در جنوب لبنان که صهیونیست ها از آن ها خارج می شوند، مستقر شود. جوزف عون همچنین تاکید کرده بود: به تماس های خود در تمامی سطوح برای ملزم کردن اسرائیل به توافق آتش بس ادامه می دهیم. وی گفت: ناظران بر توافق آتش بس باید به مسئولیت های خود در این خصوص عمل کنند. پیش از این اعلام کرده بود با وجود پایان موعد نهایی خروج نظامیانش از جنوب لبنان، در خاک این کشور باقی خواهند ماند. در پی این امر، ارتش لبنان اعلام کرد که تلآویو در عقبنشینی از جنوب این کشور تعلل میکند. از زمان اجرایی شدن این توافق، ارتش رژیم اسراییل چندین بار با حمله به مناطق جنوبی لبنان و شهید و زخمی کردن شهروندان این کشور، آتش بس را نقض و از بازگشت آوارگان لبنانی به برخی شهرکها و روستاها در جنوب این کشور ممانعت کرده است.