رئیس جمهور با اشاره به اینکه نمیتوان مسائل کشور را بدون استدلال و مستندات به مردم تحمیل کرد، گفت: رویکرد مدیریتی دولت مبتنی بر مستنداتی از بهترین روشها بر اساس تجربههای بینالمللی دنیا و الگوهای علمی آزموده شده است.
انتخاب استاندار بومی
مسعود پزشکیان در دیدار با «اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران» ضرورت تشکیل دولت وفاق ملی را گفتگو و انسجام ملی و پرهیز از دعوا دانست و گفت: امروز ما برای اولین بار در دولت، استاندار کرد برای استان کردستان، استاندار عرب برای خوزستان و استاندار بلوچ برای استان سیستان و بلوچستان تعیین کردهایم؛ این امر جز با حمایتهای مقام معظم رهبری و ایجاد همدلی با سایر دستگاهها و نهادها ممکن نبود.
رفع فیلترینگ
رئیس جمهور با اشاره بهبود کیفیت اینترنت و رفع فیلترینگ در کشور گفت: در موضوع اینترنت و رفع فیلترینگ به نگاه مشترک میان سران رسیدهایم و در پی حل مشکلات این حوزه هستیم.
رئیس جمهور با تقبیح نگاه کالامحور برخی افراد به مردم، گفت: از نظر من، سلامت و بهداشت بازار نیست، جان افراد محل تجارت نیست و من نمیتوانم به انسان به عنوان یک کالا نگاه کنم.
مدیریت بر اساس شواهد
رئیس جمهور با بیان اینکه رویکرد دولت برای مدیریت کشور بر مبنای «مدیریت بر اساس شواهد» خواهد بود، تصریح کرد: ما اگر بتوانیم بر مبنای الگوی مدیریت بر مبنای مستنداتی که بهترین روش را بر اساس تجربههای بینالمللی دنیا و الگوهای علمی آزموده شده به ما نشان میدهد، عمل کنیم -ولو اینکه با نظر شخصی ما ناسازگاری داشته باشد- و سپس این رویکرد را به همه مسائل کشور تعمیم بدهیم، میتوانیم از مشکلات عبور کنیم.
ایجاد پذیرش اجتماعی
پزشکیان با تاکید بر اینکه صداقت با مردم کلید حل اساسی مشکلات کشور است، اظهار داشت: حل مشکلات آینده کشور در گرو ایجاد پذیرش اجتماعی در مردم و جامعه است. قبل از هر مداخله باید با مردم صادقانه صحبت و استدلالهای علمی خود را با آنها در میان بگذاریم تا بتوانیم به یک زبان و نگاه مشترک برسیم. پذیرش اجتماعی حتماً بر اساس مستندات، شواهد و با کمک دانشگاهیان، احزاب و رسانهها قابل دستیابی است؛ نمیتوان مسائل را به زور به جامعه تحلیل کرد.
انتقاد پروانه سلحشوری از انفعال در برابر خشونت علیه زنان
یک فعال سیاسی اصلاحطلب درباره کلینیک ترک بدحجابی گفت: آلان زمان آزمایش رئیسجمهور و گروهشان است یعنی من بهشخصه از عملکرد دکتر بهروز آذر تعجب میکنم که منفعل عمل میکنند. انتظار این بود که خانم بهروز آذر و افرادی که در کنارشان هستند در مقابل اتفاقات عجیب این روزها واکنش نشان دهند و دولت را منفعل نکنند. پروانه سلحشوری نماینده مردم در مجلس دهم درباره راهاندازی کلینیک ترک بدحجابی به ایلنا گفت: من فکر میکنم تعداد کثیری از زنان بهویژه نسل جوان اکنون بهصورت دستوری و قانونی از موضوع حجاب تبعیت نمیکنند و زیر بار تهدید نمیروند. جریمهها هم انعکاس منفی دارد و متوسل شدهاند به امری که طراحان آن را زیر سال میبرد. البته اینها قبلاً از واژه قرارگاه استفاده میکردند و ظاهراً آن واژه را کنار گذاشتهاند و به استفاده از واژه کلینیک روی آوردهاند که بار منفی آن کمتر باشد اما بار منفی آن همچنان زیاد است یعنی مفهومی که این واژه میرساند منفی است و افکار عمومی را آشفته و ناراحت و درعینحال به این فکر وامیدارد که طراحان اینگونه طرحها آیا شناختی از جامعه ایران دارند و آیا میدانند چهکاری انجام میدهند یا خیر؟
به نظر من طراحان این طرح تا حدی آگاه هستند که اینگونه طرحها جواب نمیدهد و تبعات منفی آن بیشتر است اما بحثی که مطرح است بحث بودجه است. وقتی یک طرح معرفی میشود برای این طرح بودجه دریافت میشود و این طرح همبار مالی دارد و بابت آنهم بودجه دریافت میشود درحالیکه میدانند که این طرح بازخورد منفی در جامعه خواهد داشت و جوابی از آن نمیگیرند اما برای مدتی بودجههایی برای اجرای چنین طرحهایی میگیرند درحالیکه اینگونه طرحها پر از ضرر در افکار عمومی است بعد از مدتی کنار گذاشته میشوند و به سراغ طرح بدتر و ناسنجیدهتر میروند. بر اساس آیات قرآن قتل یک انسان برابر با قتل تمام انسانها است. ستاد امربهمعروف و نهی از منکر آیا بدتر از قتل داریم که نسبت به این موضوع واکنش نشان ندادهاید؟ این موضوعات را با امرونهی نمیتوان اصلاح کرد هر قانونی که میگذارند و هر طرحی که اجرا میکنند در این زمینه پاسخگو نیست و اصل مهم و معناداری که در دین ما وجود دارد را با این طرحها از حفظ انتفاع خارج میکنند. یعنی اتفاق جایگاه امربهمعروف و نهی از منکر برعکس است و این مردم هستند که باید حاکمان را از خطاها و اشتباهات آگاه کنند درحالیکه ما میبینیم این جایگاه تغییر کرده است.