جواد اوجی، وزیر نفت در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه مطالعات طرحهای توسعه ۱۶ میدان گازی در جمع خبرنگاران گفت: استفاده از ظرفیت هلدینگها و پتروشیمیها در سرمایهگذاری میدانها گازی رقم خواهد خورد که بر این مبنا برای نزدیک ۲۰ مخزن با ۱۴ شرکت تفاهمنامه امضا شد. این شرکتهای بزرگ پتروشیمی با کمک شرکتهای اکتشاف تولید بالغ بر ۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری روی میدانها گازی خواهند داشت و ۱۳۰ میلیون مترمکعب گاز در ۲ تا ۳ سال آتی به بهرهبرداری میرسد که هم خوراک پتروشیمیها خواهد بود و هم به توسعه میدانها گازی کشور کمک میکند.
وزیر نفت گفت: سال گذشته قراردادهای خوبی با شرکتهای پتروشیمی درزمینه جمعآوری گازهای مشعل امضا کردیم که بخشی هم به بهرهبرداری رسیده است.
تولید بنزین از متانول
وی درباره تولید بنزین در مجتمعهای پتروشیمی گفت: درزمینه تولید بنزین در مجتمعهایی که تولید متانول دارند تفاهمنامههایی امضاشده است. بخشی از تولید متانول کشور به سمت تولید بنزین سوق داده خواهد شد. امروز در برخی از کشورها از خوراک متانول به تولید بنزین دست یافتند، ما نیز دانش فنی و طرفت و توانمندی این حوزه راداریم بنابراین در برخی پتروشیمیها که سهامدارن آنها تمایل داشته باشند با همکاری شرکت صنایع ملی پتروشیمی این اتفاق رقم میخورد. این ریلگذاری با توجه به کاهش قیمت چند سال گذشته محصولات متانولی و همچنین تامین نا ترازی بنزین انجامشده امروز در کشور چین هم این پروژهها در حال انجام است ما نیز از خوراک متانول اقدام به تولید بنزین خواهیم کرد.
افزایش تولید نفت
اوجی در ادامه از بهرهبرداری ۷۹ پروژه نیمهتمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید همسو باارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار را نیز در دستور کارداریم. از این پروژهها و پروژههایی که تکمیل میشوند یا نیمهتمام هستند، روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه به تولید نفت ما اضافه میشود. همچنین روزانه ۳۵ میلیون مترمکعب به تولید گاز و بیش از روزانه ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد.
جذب سرمایه خارجی
وی بابیان اینکه وزارت نفت در آغاز سال نو به اجرای پروژههای کلان با استفاده از منابع داخلی توجه نشان داده و بالاترین وزارتخانه و دستگاه در کشور در موضوع جذب سرمایه خارجی وزارت نفت بوده است، گفت: در توسعه میدانها نشان دادیم که معطل شرکتهای خارجی نیستیم و با سرمایهگذاریهای انجامشده در دو سال اخیر، نگاه درستی برای توانمندی بخش داخلی ایجادشده است. اتفاق مطلوب با فعالان بخش خصوصی که عمده سهامداران این پتروشیمیها و هلدینگها هستند رقم خورد، البته سهامداران آنها مردم هستند و بیش از ۵۰ میلیون نفر در صنایع پتروشیمی و مجتمعهای بزرگ پتروشیمی سهم دارند.