ستاره صبح-
حسن روحانی صبح روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: دولت به معنی عام کلمه وظایفی دارد و بهداشت و درمان بهعنوان بخشی که در میدان این مبارزه است، وظایف خاصی دارد. بنابراین بخشی از این وظایف بر عهده دولت است.
به گزارش ایرنا، روحانی بابیان اینکه بخش دیگر از کاربر عهده مردم است، تصریح کرد: اگر مردم با همه توان به صحنه نیامده و همکاری نکنند، در برابر این بیماری موفق نمیشویم. مهمترین مسئله همکاری و همراهی مردم و مراعات و اجرای پروتکلها و دستورالعملهاست.
لزوم نظارت بر اجرای پروتکلها
به گفته رئیسجمهور، یکی از نواقصی که درگذشته داشتیم این بود که مصوبات مهم و خوبی که در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب و ابلاغ میشد ولی خوب و دقیق اجرا نمیشد یا اصلاً اجرا نمیشد. به همین خاطر، مقام معظم رهبری دستور دادند قرارگاه عملیاتی که تمامی مصوبات تا در مراحل نهایی دنبال و اجرا کند و آنجایی که نیازمند ضمانتهای اجرایی دارد، توسط ضابطین قوه قضاییه و مأموران نظارتی انجام شود.روحانی با اشاره بهضرورت اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا تأکید کرد: باید نظارت شود که این مصوبات در بخشهای دولتی و در جامعه بهخوبی اجرا میشود؛ آیا با متخلفان در هرکدام از این بخشها برخورد میشود؛ آیا مبتلایان که باید در قرنطینه باشند و رعایت نمیکنند و در جامعه حضور پیدا میکنند، برخورد میشود؟رئیسجمهوری تصریح کرد: در ستاد ملی کرونا تصویب کردیم که متخلفان کرونایی باید جریمه شوند که باید پیگیری شود چند نفر جریمهشدهاند چه افرادی این وظیفه را به دوستان دارند و چگونه باید به مامور اطلاعرسانی شود؛ آیا مبتلایان حتماً قرنطینه میشوند؟ که این مسائل باید در قرارگاه عملیاتی پیگیری شود که فرد مبتلا و افراد نزدیک به او که در تماس بودند بررسی، شناسایی و آزمایش شوند.رئیسجمهوری بابیان اینکه باید بررسی و پیگیری کنیم گروههای آسیبپذیر و سالمندان و آنهایی که بیماری زمینهای دارند در چه وضعیتی هستند، گفت: در جلسه بحث شد و میان مبتلایان و فوتیها در ایران و کشورهای دیگر مقایسه صورت گرفت و ما دیدیم کشورهایی که نسبت به سالمندان و بیماریهای زمینهای کار ویژهای انجام داده و کنترل کردند، تعداد مرگومیر در آنها بسیار پایین است.
اعمال حاکمیت در کنار انضباط و مسئولیت اجتماعی
روحانی افزود: آمار ما هم نشان میدهد که ۸۸ درصد فوتیها از سالمندان و یا افرادی هستند که دارای بیماری زمینهای دارند. در اینجا میتوانیم بگوییم که غیر از انضباط اجتماعی و مسئولیت اجتماعی، اعمال حاکمیت هم باید در کنار آن قرار بگیرد.وی تصریح کرد: ما نمیتوانیم فقط به اینکه جامعه ما انضباط دارد یا مردم ما احساس مسئولیت میکنند، اکتفا کنیم و کار دیگری را انجام ندهیم مخصوصاً الآن در ایامی که با آن مواجه هستیم و از دوران ماه محرم، صفر و ایام عزا عبور کردهایم و بیشتر مجالس جشن، سرور، دور همیها، عروسیها برقرار میشود این مقررات باید دقیق اجرا و پیاده شود.
ضرورت رهگیری بیماران
رئیسجمهوری تصریح کرد: یکی از مسائل مهمی که داشتیم این بود که میبایست اطلاعات و زنجیره اطلاعات در کنار هم قرار بگیرد و تکمیل شود. چگونه باید کسی که مبتلا میشود و باید قرنطینه شود را کنترل کنیم، الآن کجاست، آیا در محل قرنطینه است یا بیرون آمده یا به مسافرت رفته است. در این زمینه رهگیری لازم است و این رهگیری و مراقبت بر دوش امکاناتی است که وزارت ارتباطات دارد و الآن با همکاریهایی که میان وزارت بهداشت و درمان و وزارت ارتباطات به وجود آمده، این کار میتواند صورت بگیرد.
حمایت از افراد قرنطینه شده
وی ادامه داد: افرادی که به آنها که میگوییم، که شما باید ۱۵ روز در خانه بمانید، فردی است که کار روزمره انجام میدهد و این ۱۵ روزی که وی را قرنطینه میکنیم برای زندگی دچار مشکل میشود. در اینجا ما باید بیمههای ویژهای را برای اینگونه افراد تعریف کنیم، افرادی که از فعالیتها بازداشته میشوند و بتوانیم آنها را یاری و کمک کنیم.رئیسجمهوری بیان کرد: ۴٣ شهرستان قبلی که برای آنها محدودیت قائل شده بودیم، تمدید شد و برای ٢۵ مراکز استان تصمیماتی گرفته شد که از روز چهارشنبه این هفته تا جمعه بعدازآن به مدت ١٠ روز برای مراکز این استانها اعمال میشود.روحانی گفت: در این محدودیتها آن دسته از فعالیتهای گروه ٣ و ۴ که عمدتاً آموزشی و محل تجمع است برای آن ١٠ روز ممنوع میشود و همه این موارد توسط سخنگوی ستاد ملی کرونا برای مردم تشریح میشود.
کرونا جان ۳۸۶ نفر دیگر
را در ایران گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۳۸۶ بیمار دیگر مبتلابه کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید ۱۹ در کشور به ۳۴ هزار و ۸۶۴ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.سیما سادات لاری روز شنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز دهم آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هفت هزار و ۸۲۰ بیمار جدید مبتلابه کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۴۱۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۶۱۲ هزار و ۷۷۲ نفر رسید.سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۴۸۱ هزار و ۹۳۰ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۱۸۵ نفر از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون چهار میلیون و ۹۲۹ هزار و پنج آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است.لاری افزود: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.سخنگوی وزارت بهداشت افزود: امیدواریم با همیاری مردم با مسئولان بهداشتی در رعایت پروتکلهای بهداشتی و نظارت و اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی کرونا توسط مسئولان استان کردستان شاهد توقف شیوع گسترده بیماری کووید ۱۹ در این استان باشیم.