ستاره صبح-
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری روز گذشته در حاشیه اولین جلسه کارگروه رفع موانع جهش تولید گفت: واقعیتی که وجود دارد این است که اگر تولید کشور راه بیافتد، کالا در داخل کشور بهاندازه کافی وجود خواهد داشت و در شرایطی که همه میدانیم کالاها باقیمتهای بالایی در اختیار مردم قرار میگیرد و در شرایطی که مملکت با مشکلاتی مواجه است، اگر به معنای واقعی بخواهیم اقدامی برای رفاه مردم انجام دهیم، آن کار ریشهای که منجر به بهتر شدن شرایط مردم میشود در مرحله اول توجه به تولید داخلی است.وی اضافه کرد: اگر فضای کسبوکار کشور پیشبرندِ باشد بخش خصوصی انگیزه سرمایهگذاری پیدا خواهد کرد اما اگر فضای کسبوکار درروند تولید و سرمایهگذاری مانع ایجاد کند، با پمپاژ منابع مالی هم مشکل حل نخواهد شد زیرا فضای کسبوکار تعیینکنندهترین عامل است.
تشکیل کارگروه مقررات زدایی
جهانگیری با تأکید بر اینکه واقعاً سرمایهگذاری و فعالیت در کشور با مقررات پیچیدهای روبهرو است به کارگروه مقررات زدایی که در وزارت اقتصاد تشکیل میشود اشاره کرد و گفت: مهمترین مسئولیت این کارگروه این است که مجوزها و مقررات زائد را حذف کند. من در جلسه توضیح دادم کسی که میخواهد یک فعالیت کشاورزی انجام بدهد برای اینکه مجوز فعالیت بگیرد، فقط تا مرحلهای که بتواند وام بانکی دریافت کند باید دهها مرکز در مورد فعالیتش اعلام نظر کنند و گاهی اوقات استعلامهای مکرری وجود دارد بهگونهای که وقتی میخواهند مجوز نهایی را بدهند زمان استعلامهای اولی به اتمام رسیده و دوباره باید این چرخه را مجدداً طی کند.
بروکراسی در ایران سخت
و دستوپا گیر شده است
وی بابیان اینکه بروکراسی در ایران خیلی سخت و دستوپا گیر شده است، اظهار داشت: مهمترین رسالتی که فکر کردیم کارگروه رفع موانع جهش تولید باید داشته باشد این است که کاری کند تا تصمیمات ستادها و کارگروههای مرتبط با رفع موانع تولید اجرایی شود. باید ابلاغ شود که هیچکس حق ندارد مقررات جدیدی وضع کند مگر اینکه تعدادی از مقررات قبلی را لغو کند. اگر همین یک تصمیم گرفته شود حداقل جلوی انباشت مقررات جدید گرفته خواهد شد. لذا یکی از دستوراتی که برای کارگروه رفع موانع جهش تولید مشخصشده است، بررسی فضای کسبوکار است که قرار شد گزارش وزارت اقتصاد در جلسه آینده مطرح شود و تصمیمگیری کنیم.
راهاندازی پیشرانهای اقتصادی
معاون اول رئیسجمهوری از صادرات بهعنوان یکی از بخشهای پیشران اقتصاد یادکرد و گفت: صادرات مهمترین پیشران اقتصادی در مقطع فعلی است. امروز واردات مواد اولیه یک دغدغه جدی برای بخش تولید صنعتی کشور شده است. برای واردات مواد اولیه نیاز به ارز داریم و این امر مستلزم صادرات است.وی خاطرنشان کرد: وقتی یک واحد تولیدی محصول تولید میکند و بازار داخلی کفایت نمیکند باید به سمت بازارهای بینالمللی حرکت کند. در بحث توسعه صادرات باید در خصوص نحوه تعامل با کشورهای همسایه نیز برنامهریزی کنیم. امروز به وزارت صمت که مسئول تجارت خارجی کشور است مأموریت داده شد که راهکارهایی تدوین کند تا هم صادرات توسعه پیدا کند و همارز حاصل از صادرات با رعایت حرمت صادرکنندگان به چرخه اقتصاد کشور بازگردد.
وی با تأکید بر اینکه صادراتی که ارز حاصل از آن به چرخه اقتصاد کشور برنگردد برای کشور مفید نیست، گفت: قرار شد که این موضوع هم جزو دستور جلسات کارگروه قرار گیرد البته پیشران دیگری نظیر مسکن داریم که اگر مسکن حرکت کند ۱۲۰ رشته صنعتی را با خودش به حرکت وادار میکند. ازاینرو قرار شد که بر روی پیشرانهای اقتصاد و پیشرانهای صنعتی تمرکز کنیم تا ببینیم موانع هرکدام چیست و کمک کنیم که موانع آن برطرف شود.