یکی از مسائل در 46 سال گذشته موضوع چگونگی رابطه با آمربکا است که منشاء بسیاری از مشکلات، مخصوصا در روابط بینالمللی بوده است.
از آیات موجود در قرآن کریم دو آیه ۶۱ و ۶۲ سوره انفال به صراحت به مسئله جنگ و آشتی خطابه پیامبر اکرم چنین میفرماید:۶۱-و اگر تمایل به صلح نشان دهند، تو نیز از در صلح در آى، و بر خدا توکّل کن که او شنوا و داناست.۶۲- اگر بخواهند تو را فریب دهند خدا براى تو کافى است او همان کسى است که تو را با یارى خود و مؤمنان تقویت کرد. پیامبر در حدیبیه با سران کفر و شرک، صلح کرد و نتیجه اش پیروزی مسلمانان شد.
بعد از هشت سال جنگ و کشتار و ویرانی توسط صدام سرانجام با او مذاکره و توافق شد.
جنگ اقتصادی که با تحریم شروع و کشور را از صادرات عادی و سودآور و بازار سرمایه محروم کرده نشان میدهد که از محل عدم نفع آن، خسارت به کشور وارد شده و در زمینه تهیه زیر ساختها و فعالیت های اقتصادی و عمرانی نیز فاصله چشم گیری از کشورهای حوزه خلیج فارس گرفته ایم.
اکنون وضعیت بد اقتصادی، گرانی و تورم، تاب و توان را از مردم سلب نموده است. تداوم خصومت با آمریکا، شرایط را بدتر خواهد کرد.
آقای پزشکیان در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با شعار و وعده انجام مذاکره و برچیدن تحریم ها، توانست در مرحله دوم ۵۰٪ واجدین شرایط را به پای صندوقهای رأی بیاورد و امید مذاکره بین ایران و آمریکا را زنده کرد.
آقای پزشکیان مگر قرار نیست تحریمها بر چیده شود؟ فشار حداکثری، بر میزان تحریمها افزوده خواهد کرد.
آقای پزشکیان برای پایان دادن به تحریم ها، آیا راهی جز مذاکره با آمریکا و کشورهای اروپایی و توافق با آنها وجود دارد؟
در اصل ۵۹ قانون اساسی، راه کار حل مسائل مهم از طریق همه پرسی راهنمایی نشده است؟آیا میشود از این اصل استفاده رد یا خیر؟
وضعیت بین ایران و آمریکا مصداق جنگ و صلح نیست و دستیابی به صلح با مذاکره حاصل میشود.
با نظر سنجی و یا مراجعه به فضای مجازی به سادگی معلوم میشود که اکثریت خواهان گفتوگو و ارتقای سطح روابط و در نتیجه برچیده شدن تحریمها هستند.