34 سال از این پیشبینی میگذرد. شواهد و قرائن نشان میدهد پیشگویی این دانشمند آمریکایی درست نبوده چون آنچه روی زمین شاهدش هستیم افول دموکراسی و رشد راستگرایی، پوپولیسم، افراطگرایی در غرب، خاورمیانه روسیه، چین و ... هستیم.
با روی کار آمدن ترامپ دو اتفاق قرار است توأمان در جهان و خاورمیانه بیفتد: یکی تغییر نظم جهانی و دیگری تغییر ژئوپلیتیک خاورمیانه است. سفر نتانیاهو به واشنگتن با همین هدف بوده است. به نظر میرسد آنها به طور آشکار و پنهان درباره این موضوعات از جمله ایران به توافق رسیده اند.
- 1-ایالاتمتحده 2/4 درصد جمعیت جهان را دارد و 25 درصد منابع مالی و ثروت دنیا در همین قاره وجود دارد. این بزرگترین مزیت ایالات متحده است.
- 2-کشورهای دنیا به سرمایه و تکنولوژی آمریکا نیاز دارند.
- 3-آمریکاییها ثروتمند هستند. درآمد سرانه در این کشور بیش از 60 هزار دلار است. این درآمد باعث شده تا اروپا، چین، کانادا، مکزیک، هند، ویتنام و... سر و دست بشکنند تا کالا به این کشور وارد کنند و سود سرشار ببرند.
- 4-آمریکا با ابزار تحریم، تعرفه، دلار، نفوذ در سازمانهای بینالمللی کشورها را باسیاستهای خود همسو میکند. علاوه بر آن آمریکا به کمک یهودیان بزرگترین کمپانی رسانهای را برای پروپاگاندای سیاستها در اختیار خود دارد.
- 5-ترامپ با وضع تعرفه برای اروپا، کانادا، مکزیک، چین به آنها اولتیماتوم داده است که با آمریکا همسو شوند. ترامپ قصد دارد کانال پاناما، جزیره گرینلند و نوار غزه را به تصرف خود درآورد و پیمان صلح ابراهیم را احیاء و رابطه عربستان و اسرائیل را برقرار کند. شگفت آنکه وزارت خزانه داری آمریکا دیوان دادگستری لاهه را به خاطر مجرم شناختن نتانیاهو در نسل کشی تحریم کرده است.
این موضوعات و دیگر موضوعاتی که در آینده آشکار خواهد شد زنگ خطر را برای جهان و ایران به صدا درآورده است. واقعیت این است که شکل و شمایل دنیا و خاورمیانه با تهدید و تطمیع دونالد ترامپ و متحدانش در حال تغییر است.
تجربه نشان داده که اروپا بهرغم مخالفت با آمریکا در نهایت تسلیم ترامپ میشود. آنچه برای ایران خطرناک است، این است که یک ائتلاف عبری-عربی-غربی علیه ایران در حال شکلگیری است و ایران اندک متحدانی مثل لبنان، سوریه و عراق که داشت را ازدستداده است. پرسش این است اگر سیاست چماق و هویج به سیاست چماق علیه ایران تبدیل شود چه پیش خواهد آمد.
آمریکا تلاش میکند ایران را در محاصره سیاسی و اقتصادی قرار دهد. مناقشه 76 ساله اعراب و اسرائیل بر سر مسئله فلسطین که تا پیش از انقلاب عبری-عربی-غربی بود اکنون کشورهای عربی از ضلع این مثلث خارجشدهاند و تودههای عرب هم نسبت به مسئله فلسطین بیتفاوت شدهاند و با آمدن ترامپ ماشین سرکوب و تطمیع کشورهای عربی بیش از هرزمانی تقویت و به ضرر ایران شده است. در چنین شرایطی بهتر است ایران در سیاست خاورمیانهای خود تجدیدنظر کند و مسئله فلسطین و حل آن را به کشورهای عربی واگذار کند. ایران آنچه تاکنون توانسته برای پیروزی فلسطینیها انجام داده است.
اکنون نوبت خود اعراب است که به میدان بیایند. خطر آنجاست که شرایط بهگونهای شده که اسرائیل قصد نابودی ایران را دارد و ایران هم قصد نابودی اسرائیل را. اگر این بحران مدیریت نشود برای ایران و همینطور اسرائیل هزینه و خسارت سنگین در پی خواهد داشت، بنابراین در شرایط درهم تنیده دیپلماسی کم هزینه ترین راه برای دستیابی به امنیت و پرهیز از جنگ است.