بیش از 200 ویروس مختلف میتوانند باعث حالت سرماخوردگی شوند. طبق تحقیقات گسترده درمان قطعی برای ویروس سرماخوردگی وجود ندارد، اما معمولاً این ویروس در عرض یک هفته تا ده روز از بین میرود. اگر ظرف ده روز احساس بهتری نداشتید، باید به پزشک مراجعه کنید.
در این مقاله شما را موثرترین درمان ویروس سرماخوردگی در خانه آشنا کردهایم. از تکنیکهای ساده مانند مصرف سوپهای گرم و غذاهای سرشار از آنتیاکسیدان تا مصرف انواع دمنوش، میتوانند تا حد زیادی به بهبودی شما سرعت ببخشند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه شوید. برای اطلاعات بیشتر با ما همراه شوید.
ویروس سرماخوردگی چیست؟
سرماخوردگی یک بیماری مسری به حساب میآید که بینی و گلو را تحت تأثیر قرار میدهد. بیشتر اوقات، ضرر خاصی ندارد اما ممکن است حالات مریضی شدیدی را در شما به وجود آورد. طبیعی است که اغلب بزرگسالان دو یا سه بار در سال سرما بخورند. اما نوزادان و کودکان خردسال احتمالاً بیشتر سرما بخورند.افراد باید از حالت سرماخوردگی در عرض هفت تا ده روز بهبود یابند. اما علائم آن در افرادی که سیگار میکشند ماندگارتر است. بیشتر اوقات، برای سرماخوردگی معمولی نیازی به پزشک ندارید. اما اگر علائم در طول این دوره بهتر نشد یا حتی بدتر شد، حتماً باید یک پزشک شما را ببیند.
علائم سرماخوردگی یک تا سه روز پس از قرار گرفتن شما در معرض ویروس سرماخوردگی شروع میشوند. این علائم عبارتند از:
- آبریزش یا گرفتگی بینی
- گلو درد یا احساس خارش در آن
- سرفه
- عطسه
- حال مریض
- بدندرد یا سردرد خفیف
- تب با درجه پایین
- مخاط بینی
البته گاهی یک سری شرایط میتواند همراه با سرماخوردگی شما رخ دهد:
- عفونت گوش میانی: به معنای تورم و تجمع مایعات در فضای پشت پرده گوش محسوب میشود که توسط یک ویروس یا باکتری به وجود میآید. علائم و نشانههای معمولی آن شامل گوش درد یا تب است.
- آسم: سرماخوردگی میتواند باعث خس خس سینه در افرادی شود که آسم ندارند. برای افراد مبتلا به آسم، سرماخوردگی میتواند آن را بدتر کند.
- سینوزیت: در بزرگسالان یا کودکان، سرماخوردگی معمولی اگر مدت بیشتری طول بکشد میتواند منجر به تورم و درد در سینوسها شود. سینوسها در پایین چشم و اطراف بینی قرار دارند.
علت ابتدا به ویروس سرماخوردگی
ویروس سرماخوردگی ممکن است از طریق دهان، چشم یا بینی وارد بدن فرد شود. راههای دیگر انتقال عبارتند از:
- قطرات تنفس فردی که بیمار است هنگام سرفه، عطسه یا صحبت کردن
- تماس دست به دست فردی که سرما خورده با شما
- اشتراکگذاری وسایل شخصی مانند ظروف، حوله، اسباب بازی یا تلفن همراه
- دست زدن به چشم، بینی یا دهان پس از تماس با ویروس
البته عواملی هم وجود دارند که شدت و شانس ابتلا را افزایش میدهند. این عوامل به شرح زیر است:
- سن: نوزادان و کودکان خردسال نسبت به سایر افراد در معرض خطر بیشتری برای سرماخوردگی هستند، به ویژه اگر زمانی را در مهد کودک بگذرانند.
- سیستم ایمنی ضعیف شده: داشتن یک بیماری طولانی مدت یا ضعف سیستم ایمنی، خطر ابتلای شما را افزایش میدهد.
- فصلهای سرد سال: هم کودکان و هم بزرگسالان در پاییز و زمستان بیشتر در معرض سرماخوردگی هستند.
- سیگار کشیدن: قرار گرفتن در اطراف دود سیگار خطر ابتلا به سرماخوردگی را افزایش میدهد زیرا میتواند باعث ضعف سیستم ایمنی شود.
- قرار گرفتن در معرض بیماری: حضور در جمع، مانند مدرسه یا محل کار یکی از ریسک فاکتورهای مهم است.
-
بهترین روش های درمان سرماخوردگی در خانه
بهترین کاری که میتوانید برای درمان ویروس سرماخوردگی انجام دهید این است که تا زمانی که بدن شما بهبود یابد از خود مراقبت کنید. نکات مراقبتی عبارتند از:
- استراحت
- نوشیدن مایعات فراوان
- مرطوب کردن هوا
- شستشوی حلق و بینی با نمک
-
برخی دیگر از کارهایی که میتواند به شما در مبارزه با ویروس سرماخوردگی کمک کنند، به شرح زیر هستند:
گرم نگهداشتن بدن و استراحت
گرم نگهداشتن خودتان، حال بد ناشی از لرز بدن را کاهش میدهد و به گردش خون کمک میکند تا سلولهای ایمنی را به سراسر بدن برساند. همچنین باکتریها و ویروسها در دمای پایینتر رشد میکنند. بنابراین اگر تحت درمان ویروس سرماخوردگی هستید، بهتر است گرم و خشک بمانید.
فراموش نکنید که عرق کردن نیز ممکن است به طور موقت علائم سرماخوردگی را تسکین دهد، اما مدت سرماخوردگی شما را کوتاه نمیکند. پس استفاده از گرما، ورزش یا چیزهایی که باعث تعریق شما میشود سرماخوردگی را سریعتر بهبود میبخشد.
استراحت و خواب بهترین راه برای گرم نگهداشتن بدن است. به این ترتیب، مطمئن شوید که بین هشت تا ده ساعت در شب میخوابید.
-