البته زمان و نوع آن نامشخص است. آنچه مسلم است این است که اسرائیل و حامیان غربی اش از جنگ روانی که بر منطقه حاکم شده نگرانند و هزینه میدهند. این کشورها میپندارند ایران، حزب الله، جهاد اسلامی، حوثی ها، حشدالشعبی عراق به زودی به اسرائیل حمله خواهند کرد و نقاط حساس را هدف قرار خواهند داد. هر چند جنگی تاکنون رخ نداد اما سایه آن در منطقه بیش از هر زمان دیگری حس میشود. دولت لبنان خود را برای جنگ آماده میکند. ایران و حزب الله هم قصد دارند انتقام ترور هنیه در تهران و ترور فواد شکر در ضاحیه بیروت را بگیرند.
تحرکات دیپلماتیک
نخستوزیر انگلیس و صدراعظم آلمان با پزشکیان رئیسجمهور تلفنی صحبت کردند و از او خواستند ایران از حمله به اسرائیل خودداری کند. روز دوشنبه هم سه کشور اروپایی با صدور بیانیهای از ایران خواستند دست به اقدام نظامی نزند. علاوه بر آن این سه کشور به اضافه آمریکا و ایتالیا روز گذشته با صدور بیانیهای از ایران خواستند از حمله به اسرائیل خودداری کند.
تحرکات نظامی
تحرکات نظامی به موازات اقدامات دیپلماتیک در جریان است. یک ناوشکن زیردریایی و یک ناو هواپیمابر آمریکایی راهی آب های مدیترانه شرقی شدند تا در صورت نیاز از اسرائیل دفاع کنند. در همین حال جنگندهها و بمب افکن های آمریکایی روز گذشته در مدیترانه قدرت نمایی کردند. به نظر میرسد اگر جنگی درگیرد، ایران و نیروهای محور مقاومت یک طرف آن و اروپا و آمریکا و تعدادی از کشورهای عربی طرف دیگر آن خواهند بود. معلوم است که چنین جنگی نابرابر و ناعادلانه است. به همین دلیل بهتر است ایران تنبیه اسرائیل را به حزب الله لبنان و دیگر گروه های مقاومت بسپارد. فردا قرار است در دوحه یا قاهره مذاکرات آتش بس بین اسرائیل و حماس از سر گرفته شود. اگر آتش بس صورت گیرد، احتمالا جنگ نخواهد شد.
واکنش ایران به بیانیه سه کشور اروپایی
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد ایران در دفاع از حاکمیت و امنیت ملی خود و نیز کمک به استقرار ثبات پایدار در منطقه و ایجاد بازدارندگی در مقابل منشأ حقیقی و منبع واقعی ناامنی و تروریسم در منطقه، قاطع و مصمم است و در استفاده از حقوق شناخته خویش، از کسی اجازه نمیگیرد.
«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به بیانیه منتشره از سوی سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس در خصوص تحولات منطقه اظهار داشت: بیانیه سران سه کشور اروپایی در حالی منتشر شده که در اثر بی تفاوتی کشورهای غربی و حامی رژیم اسرائیل، ارتکاب انواع جنایات بینالمللی از جمله نسلکُشی و جنایات جنگی این رژیم علیه ملت بیدفاع فلسطین استمرار دارد و بی کیفرمانی مقامات اسرائیل، وقاحت آنها در ارتکاب شنیع ترین جرایم و جنایات بینالمللی را افزوده است.
کنعانی با اشاره به وخامت اوضاع انسانی در نوار غزه گفت: در شرایطی که سازمان ملل متحد و شورای امنیت آن بیش از ده ماه است که در ایجاد بازدارندگی علیه رژیم جنایتکار اسرائیل ناتوان هستند، ابعاد جنایات ضدبشری رژیم اسرائیل علیه ملت فلسطین و ترورهای فراسرزمینی آن در دیگر کشورهای منطقه هر روز ابعاد جدیدی بخود میگیرد و در کمال تعجب هیچ اقدام عملی و موثر از سوی کشورهای غربی از جمله آلمان، فرانسه و انگلیس برای توقف و یا مقابله با این جنایات مشاهده نمیشود.
کنعانی افزود: بیانیه سه کشور یاد شده، بدون هیچ اعتراضی به جنایات و جرائم بینالمللی رژیم اسرائیل، به صورت وقیحانهای از جمهوری اسلامی ایران برای عدم اقدام تنببهی و بازدارنده علیه رژیم متجاوز به حاکمیت و تمامیت سرزمینی خویش، درخواست مینماید.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چنین درخواستهایی فاقد منطق سیاسی، مغایر کامل با اصول و قواعد حقوق بینالملل و مطالبهای زیاده خواهانه است و به منزله حمایت علنی و عملی از منشاء جنایات بینالمللی و تروریسم در منطقه و تشویق و پاداش به آمرین و عاملین ارتکاب نسلکُشی، جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و تروریسم به شمار میرود.
کنعانی افزود: اگر کشورهای یاد شده واقعا بدنبال صلح و ثبات در منطقه هستند، باید برای یک بار هم که شده، در برابر جنگ افروزی و ماجراجویی رژیم آپارتاید اسرائیل بطور عملی بایستند و جنگ علیه غزه و کشتار فجیع و هولناک زنان و کودکان و شهروندان بیدفاع فلسطین را فورا متوقف کنند. کنعانی خاطرنشان ساخت: جمهوری اسلامی ایران در دفاع از حاکمیت و امنیت ملی خود و نیز کمک به استقرار ثبات پایدار در منطقه و ایجاد بازدارندگی در مقابل منشأ حقیقی و منبع واقعی ناامنی و تروریسم در منطقه، قاطع و مصمم است و در استفاده از حقوق شناخته خویش، از کسی اجازه نمیگیرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد، بیعملی دولتها و شورای امنیت سازمان ملل در برابر وحشیگری رژیم سفّاک اسرائیل و همچنین حمایت سیاسی و نظامی گسترده دولتهای غربی از این رژیم، عامل اصلی گسترش بحران در منطقه است و البته حامیان رژیم اسرائیل باید در برابر جنایات در حال انجام و بدون حد و مرز در غزه و غرب آسیا پاسخگو باشند.
اگر جنگی بین ایران و حزب الله با اسرائیل در گیرد سودش به جیب روسیه و چین خواهد رفت. چون تمرکز غرب از اوکراین به خاورمیانه بر میگردد و روسیه نفت بیشتر با قیمت گران تر خواهد فروخت و چین هم نفت ارزانتر خواهد خرید. پس جنگ احتمالی میتواند دو سر برد برای روسیه و چین باشد.