لوگو
1404 شنبه 3 آبان
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1398 سه‌شنبه 15 مرداد
نسخه چاپی
تفسیر روز

حمله به ایران به معنای حمله به روسیه است

ستاره صبح-روسیه با دقت پیش می‌رود حرکت‌های شطرنجی اوراسیا که باید در کنار هم مشاهده شوند را پیش‌بینی می‌کند، مسکو در ادامه سیاست‌های خود، رویکرد «جهان جنوب» را مطرح ‌سازد، رویکردی که با تحریم، تهدید و جنگ اقتصادی غرب به مخالفت برمی‌خیزد. در اینجا می‌توان به سه نمونه از سیاست‌های اخیر اشاره نمود.
1-تحول در حوزه خلیج‌فارس 
ده روز پیش، سند مفهوم امنیت جمعی در خلیج‌فارس که توسط روسیه مطرح شد، در سازمان ملل منتشر شد.در این سند به این موضوع اشاره شده است: «اقدام عملی در راه‌اندازی یک سیستم امنیتی در خلیج‌فارس ممکن است با برگزاری رایزنی‌های دوجانبه و چندجانبه میان گروه‌های مربوطه همراه گردد که شامل کشورهایی در منطقه و خارج از آن و سازمان‌هایی نظیر شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی و شورای همکاری خلیج‌فارس خواهد شد»روسیه در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل و مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرده است که آماده همکاری با تمام گروه‌های مربوطه برای اجرای این و دیگر پیشنهادات سازنده است.هفته پیش «میخائیل بوگدانوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه مفهوم امنیت جمعی در خلیج‌فارس را به دیپلمات‌های خارجی که در مسکو حضور داشتند ارائه کرد.بر اساس گزارش‌ها، اصول اصلی این مفهوم بر این موارد تأکید دارد: «رویکرد گام‌به‌گام، چندجانبه گرایی و رعایت دقیق قوانین بین‌المللی، منشور سازمان ملل و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل».مرحله بعدی باید یک کنفرانس بین‌المللی امنیت و همکاری در خلیج‌فارس برگزار شود و به دنبال آن یک سازمان اختصاصی تشکیل گردد - قطعاً نباید چیزی شبیه به جامعه بی‌کفایت عرب باشد.
نارضایتی ناتو
نیروی دریایی ایالات‌متحده که برای تضمین «آزادی ناوبری دریایی» در تنگه هرمز «ائتلاف بین‌المللی» را برنامه‌ریزی کرده است - چیزی که ایران همیشه از نظر تاریخی آن را تضمین کرده است - از آن طرفی نخواهد بست. بریتانیا هم که به دنبال ائتلاف تحت رهبری اروپا در این منطقه است، از این تلاشش نتیجه‌ای نخواهد گرفت به‌ویژه که موضوع برگزیت یا خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را در پیش رو دارد.

2-تحول در حوزه خزر:
فرمانده نیروی دریایی ایران، حسین خانزادی که به تازگی برای جشن روز نیروی دریایی روسیه به سنت پترزبورگ رفته بود از طرف ایران با وزارت دفاع روسیه تفاهم‌نامه‌ای بی‌سابقه‌ای را به امضا رساند.خانزادی مایل به تأکید بر این نکته بود که تفاهم‌نامه «ممکن است نقطه عطفی در روابط تهران و مسکو تلقی شود».نتیجه مستقیم این تفاهم‌نامه برپائی مانور مشترک دریایی تا قبل از مارس 2020 است که ممکن است در قسمت شمالی اقیانوس هند و خلیج عمان تا تنگه هرمز و خلیج‌فارس برگزار گردد. 
3-تحول در حوزه کشورهای جنوب شرقی آسیا 
واحد نظامی شرق روسیه در رزمایش ضد تروریستی اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (ASEAN) در تایلند و چین در اوایل ماه آینده شرکت خواهد کرد. به گفته این واحد نظامی، این آموزش بخشی از «آماده‌سازی برای یک مرحله عملی از یک عملیات ضد تروریستی ASEAN در چین است».این سه تحول نشان می‌دهد که روسیه چگونه در طیف گسترده‌ای از دریای خزر و خلیج‌فارس تا آسیای جنوب شرقی درگیر است.اما عنصر اصلی در این طیف اتحاد روسیه و ایران است که باید به‌عنوان یک بخش اصلی در پروژه عظیم ادغام اوراسیا قرن بیست و یکم تفسیر شود.آنچه نیکولای پاتروشف، وزیر شورای امنیت ملی روسیه در نشست تاریخی سه‌جانبه در کنار جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید و میر بن شباب مشاور شورای امنیت ملی اسرائیل در اورشلیم گفت، باید عاری از هرگونه سوءتفاهمی باشد:
«ایران همیشه متحد و شریک ما بوده است و ما با آن‌ها به‌طور مداوم روابط را به‌صورت دوجانبه و در قالب‌های چندجانبه به پیش خواهیم برد».
تا نورسلطان پایتخت جدید قزاقستان
قبلاً همکاری بین سه کشور ایران روسیه و ترکیه منجر به ادامه روند مذاکرات آستانه در خصوص سوریه شده بود. آنچه از روند جدید آستانه مهم است، تأسیس کمیته قانون اساسی سوریه است.حل قابل‌قبول مسائل سوریه، تنها توسط روسیه، ایران و ترکیه با محوریت اتحاد ایران و روسیه امکان‌پذیر خواهد بود. این دیدگاه علائق روسیه را از سوریه تا خلیج‌فارس و در ادامه از طریق سازمان همکاری‌های شانگهای تا جنوب غربی آسیا نشان می‌دهد که به‌عنوان یک مکانیسم صلح ساز پان آسیائی در برابر رقیب جدی آن یعنی ناتو قرار خواهد گرفت.
4 اوت 2019
تارنمای آسیا تایمز
برگردان شهدی
Asghar.shahdi@gmail.com

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email
سرویس خبری: سیاست
لینک کوتاه https://setaresobh.ir/news/20729
کلید واژه‌ها: #خلیج_فارس #ایالات_متحده_آمریکا #روسیه #بین_الملل

خبرهای مرتبط

لاوروف: همکاری نظامی-فنی بین ایران و روسیه مطابق قوانین بین‌المللی انجام می‌شود
لاوروف: همکاری نظامی-فنی بین ایران و روسیه مطابق قوانین بین‌المللی انجام می‌شود
لاوروف: طرح ترامپ در شرایط فعلی، عملی‌ترین و بهترین گزینه است
لاوروف: طرح ترامپ در شرایط فعلی، عملی‌ترین و بهترین گزینه است
چالش موشک‌های «تاماهاوک» و هشدارهای هسته‌ای کرملین
چالش موشک‌های «تاماهاوک» و هشدارهای هسته‌ای کرملین
چرا نام خلیج فارس ملکه ذهن مدیران نیست؟
چرا نام خلیج فارس ملکه ذهن مدیران نیست؟
خروج معنادار نیروهای روسیه از سوریه
خروج معنادار نیروهای روسیه از سوریه
نماینده روسیه در سازمان ملل: تعامل نظامی با کره شمالی ناقض قوانین بین المللی نیست
نماینده روسیه در سازمان ملل: تعامل نظامی با کره شمالی ناقض قوانین بین المللی نیست

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

آخرین خبرها

  • تنهایی راهبردی و تصمیم‌های سخت
  • حادثه در کمین ایران
  • چین، راهبرد سکوت و توسعه در برابر آمریکا
  • رشد فکری پس از عبور از ترس‌ها
  • حکمت خسروانی
  • زنگ خطر فرونشست زمین
  • تأمین گوشت در داخل کشور
  • کاهش تولید و فروش
  • فروپاشی امپراتوری مالی/ بانک آینده ورشکست و در بانک ملی ادغام شد
  • برد پرسپولیس بعد از ۶۰ روز
  • بارندگی در وضعیت قرمز؛ ۲۱ استان بدون حتی یک قطره بارش
  • بازتاب ماجرای پژمان جمشیدی در رسانه خارجی
  • قیمت طلا امروز جمعه 2 آبان 1404
  • مبلغ عیدی کارگران سال 1404 جزئیات و نحوه محاسبه عیدی سال ۱۴۰4
  • انس جهانی طلا همچنان در مسیر نزولی
  • هشدار درباره میکروپلاستیک و کلر باقی‌مانده؛ تصفیه خانگی چه چیزی را همین حالا حذف می‌کند؟
  • شرکت‌های بزرگ نفتی دولتی چین بعد از تحریم‌های آمریکا، خرید نفت روسیه را متوقف کرده‌اند
  • صبا چناری دارنده مدال نقره جهانی درگذشت
  • پزشکیان: من از دشمن نمی‌ترسم، اما از اختلاف داخلی هراس دارم، نباید ظلم و ستمی به ملت شود که به ما پشت کنند
  • مهدیه اسفندیاری کیست و چرا بازداشت شد؟
  • واکنش علی انصاری، مال بانک آینده به انحلال این بانک + متن نامه
  • قیمت طلا در ساعات پایانی پنجشنبه ۱ آبان ۱۴۰۴
  • قیمت دلار ساعات پایانی پنجشنبه ۱ آبان ۱۴۰۴؛ دلار چند شد؟
  • توضیح صندوق اعتباری هنر درباره لغو مجوز بانک آینده و وضعیت هنرکارت
  • ابر میکروفون چیست و چرا اهمیت دارد
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.