لوگو
1404 يکشنبه 18 خرداد
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1400 دوشنبه 3 خرداد
نسخه چاپی
تفسیر روز

مدیریت بحران در ساختار حاکمیت آمریکا

یکی از تضادهای قابل‌توجه دولت ترامپ و بایدن، بحث در مورد این است که آیا رئیس‌جمهور به قدرتی بیش از آنچه مصلحت عمومی است، دست‌یافته یا نه؟ در دوره دونالد ترامپ ، بسیاری معتقد بودند کرسی ریاست جمهوری بسیاری قدرتمند شده و این مسئله یک دیوانه یا یک مستبد را قادر می‌سازد تا آزادی آمریکایی‌ها را نقض کند. منتقدان از كنگره و دادگاه‌ها خواستند كه قبل از آنكه كشور به سمت استبداد برود، شرایط را دوباره عادی کنند.
اریک پوز نر در پراپکت سیندیکیت نوشت: یکی از تضادهای قابل‌توجه دولت ترامپ و بایدن، بحث در مورد این است که آیا رئیس‌جمهور به قدرتی بیش از آنچه مصلحت عمومی است، دست‌یافته یا نه؟ در دوره دونالد ترامپ، بسیاری معتقد بودند کرسی ریاست جمهوری بسیاری قدرتمند شده و این مسئله یک دیوانه یا یک مستبد را قادر می‌سازد تا آزادی آمریکایی‌ها را نقض کند. منتقدان از كنگره و دادگاه‌ها خواستند كه قبل از آنكه كشور به سمت استبداد برود، شرایط را دوباره عادی کنند.
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: از زمان روی کار آمدن جو بایدن، دموکرات‌ها هیچ اقدامی برای معکوس کردن روند پیشین انجام نداده‌اند، حتی با این وجود که آنها می‌دانند شخصی مانند ترامپ ممکن است بعداً جایگزین بایدن شود. در عوض ، آنها تمرکز نهادی خود را به سمت حق رأی سوق داده‌اند. چرا دموکرات‌ها فرصت اصلاح قدرت ریاست جمهوری را هدر می‌دهند؟ یک توضیح این است که دموکرات‌ها نمی‌خواهند رئیس‌جمهور خود را با مشکل روبرو کنند ، به ویژه به این دلیل که ممکن است کنترل کنگره در انتخابات میان‌دوره‌ای 2022 از دست آنها خارج شود. اگر دموکرات‌ها کنترل کنگره یا سنا را از دست بدهند، برای دستیابی به اهدافشان نیاز به داشتن اختیارات بیشتری از .  سوی رئیس‌جمهور دارند. احتمال دیگر هم البته این است که حملات چپ‌ها به ترامپ مبنی بر اینکه وی از قدرت خودش سوءاستفاده می‌کرده هرگز صادقانه نبوده است. منتقدان وی احتمالاً معتقد بودند که فریاد “دیکتاتوری” هنگام شکوفایی مخالفت‌ها ، مؤثرتر از شکایت در مورد کاهش مالیات است یا شاید اختیارات فعلی ریاست جمهوری چنان در قانون و عرف عمیق است که هر تلاشی برای اصلاح آن بی‌نتیجه می‌ماند.
اما فراتر از همه این‌ها، یک دلیل مهم‌تر وجود دارد که چرا روسای جمهور همچنان به دنبال تجمیع قدرت در دست خود هستند، این در حالی است که چنین کاری باعث این هشدار از سوی عموم مردم و ناظران شده که آنها یک رئیس‌جمهور قدرتمند آن هم نه به لحاظ نظریه یا ایدئولوژی بلکه به لحاظ عملی می‌خواهند.  به نظر می‌رسد تنها یک ریاست جمهوری قدرتمند قادر به حل بسیاری از چالش‌های کشور است.
این مهم‌ترین درس دو دهه گذشته بوده است، هنگامی‌که کشور با سه بحران بزرگ یعنی حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001، بحران مالی 2009 و اکنون رکود اقتصادی ناشی از شیوع کووید-19 در سال 2020 -21 روبه‌رو شد بسیاری به این نتیجه رسیدند که رئیس‌جمهور برای حل این‌چنین چالش‌هایی نیاز به قدرتی بیشتر دارد.
بحران‌ها عموماً نیاز به قاطعیت دارند. مردم به دنبال رهبری هستند که از خودش اطمینان و عزمی راسخ ارائه دهد چراکه در بسیاری مواقع ریزه‌کاری‌ها کنگره عملاً باعث تأخیر در تصمیم‌گیری می‌شود. بحران‌هایی مانند رکود بزرگ و جنگ جهانی دوم باعث به وجود آمدن دوره ریاست جمهوری شاهنشاهی شد. کنگره از طریق مجموعه‌ای از اساس‌نامه‌ها قدرت قوه مجریه را برای پاسخگویی و جلوگیری از هرگونه بحران جدید افزایش داد.
اندازه دولت از زمان جنگ جهانی دوم به این‌سو تقریباً بدون وقفه افزایش‌یافته است، تقریباً تمام دستاوردها ازجمله افزایش تعداد کارکنان و افزایش ساخت زیرساخت‌ها مختص به قوه مجریه بوده است. دموکرات‌ها می‌خواهند یک رئیس‌جمهور قدرتمند برای بهبود شرایط اقتصادی داشته باشند، درحالی‌که جمهوری خواهان به دنبال یک رئیس‌جمهور قدرتمند برای محافظت از کشور در برابر تهدیدات خارجی، مهاجرت غیرقانونی و به‌طور فزاینده ناامنی اقتصادی هستند. انگیزه‌های سیاسی ضد دولتی دهه‌های 1980 و 1990 همه در 11 سپتامبر از بین رفت. رئیس‌جمهور بعدازاین حمله به دنبال افزایش اختیارات خود بود و کنگره و سنا نیز با تصویب مصوبه‌ای آن را به وی اعطا کردند.
تنها معما در این داستان یعنی ماجرای افزایش رو به گسترش قدرت اجرایی، امتناع ترامپ از استفاده از آن در میان این سه بحران بود. سیاستمداران لیبرال که مدت‌ها بود ادعا می‌کردند ترامپ به دنبال بهانه‌ای برای اعمال این بار به نوعی در اثبات ادعا خود ناکام ماندند. جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در اوج بحران کرونا خواستار تعطیلی و استفاده از منابع اقتصادی خصوصی برای کنترل آن شدند. در مقابل اما ترامپ بیشتر در برابر این فشارها مقاومت می‌کرد.ترامپ به جای تصمیمی قاطعانه ضعیف عمل کرد چراکه می‌ترسید با واکنش شدید فدرال به اقتصاد آسیب بیشتری برساند، او در واقع نگران بود چشم‌انداز انتخاب مجددش تضعیف شود. به عبارت دیگر ترامپ خود را به عنوان یک رهبر قدرتمند به جناح راست نشان می‌داد و این چپی‌ها یعنی دموکرات‌ها بودند که از این اقتدار می‌ترسیدند.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email
سرویس خبری: سیاست
لینک کوتاه https://setaresobh.ir/news/144125
کلید واژه‌ها: #آمریکا #بحران_کرونا

خبرهای مرتبط

ایران د‌ر حالت جنگ غیر مستقیم با آمریکا است/ حمله اسرائیل به ایران شرایط را سخت خواهد‌ شد‌
ایران د‌ر حالت جنگ غیر مستقیم با آمریکا است/ حمله اسرائیل به ایران شرایط را سخت خواهد‌ شد‌
عراقچی: امکان تبادل پیام میان ایران و آمریکا همچنان وجود دارد
عراقچی: امکان تبادل پیام میان ایران و آمریکا همچنان وجود دارد
تداوم تنش ایران و غرب
تداوم تنش ایران و غرب
آمریکا از طریق مصر به ایران درباره پاسخ به ترور اسماعیل هنیه هشدار داد
آمریکا از طریق مصر به ایران درباره پاسخ به ترور اسماعیل هنیه هشدار داد
پیروزی تیم ملی ایران در مقابل آمریکا
پیروزی تیم ملی ایران در مقابل آمریکا
هشدار جدی آمریکا به اسرائیل
هشدار جدی آمریکا به اسرائیل

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

آخرین خبرها

  • انتقاد شدید توخل از انگلیس بعد از برد برابر آندورا
  • برد عجیب چک مقابل کره‌ جنوبی در لیگ ملت‌های والیبال زنان
  • شایعه بمب پرسپولیس: وینسنت ابوبکر!
  • ثبت‌نام آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش آغاز شد
  • نهضت ملی مسکن چه شد؟
  • سخنی با رییس جمهور
  • جایگاه کسب و کارهای خرد در اقتصاد
  • چالش ایران و اروپا فراتر از غنی سازی است
  • طرح کاهش مصرف برق و گاز
  • زیان فیلترینگ و پارازیت
  • پرونده هسته‌ای ایران روی میز شورای حکام
  • آیا توافقی صورت می‌گیرد؟
  • انتخاب اعضای فرهنگستان علوم پزشکی در سه سطح
  • ‌۴۰۰ میلیون تومان بدون کارمزد با وام بانک قرض الحسنه مهر ایران طرح نورا
  • آیا کراس‌اور دیگری از Alien و Predator در راه است؟
  • جزئیات اطلاعات راهبردی اسرائیل که ایران به آن دست یافته چیست؟
  • ۲ دختر گم شده پیدا شدند
  • تغییر نظر مدیران استقلال درباره مرد برزیلی
  • کاریله برزیلی نزدیکترین گزینه برای هدایت استقلال
  • دو ‌دختر تکواندوکار مفقود شدند
  • ایران: غنی‌سازی اورانیوم ۶۰ ‌درصدی طبق ان‌پی‌تی ممنوع نیست
  • ترامپ: اگر لازم باشد اوکراین را هم تحریم می کنیم
  • ترامپ: ایران اورانیوم غنی‌سازی نخواهد کرد
  • جدیدترین جزئیات از قتل الهه حسین نژاد از زبان قاتلش
  • کشتی‌ گیر سرشناس ایران تغییر تابعیت می دهد
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.