اسامی دو زندانی ایران در آمریکا
کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، در توییتر نوشت: «آمریکا دهها تن از ایرانیان بیگناه را به بهانه دور زدن تحریمهای ظالمانه و غیرانسانیاش بازداشت کرده است. دو نفر اخر از بازداشت شدگان، آقایان سرهنگپور و عطار کاشانی هستند. همه زندانیان بیگناه باید بلافاصله آزاد شوند.وی افزود: سرهنگپور در شرایط غیرانسانی نگهداری میشود. او که ساکن آمریکا هم نیست، مجبور شده اجاره بهای آپارتمانی را بپردازد که در آن حبس شده است. او از خدمات درمانی اضطراری نیز محروم است و مجبور شده هزینههای سنگین درمان را هم خودش بپردازد. این یک رفتار ظالمانه است! »
ضارب سلمان رشدی: هیچ ارتباطی با سپاه پاسداران ندارم
شهروند آمریکایی اهل نیوجرسی که هفته گذشته سلمان رشدی را در غرب نیویورک با چاقو مورد حمله قرار داد، روز چهارشنبه در گفتگویی اختصاصی در زندان از امام خمینی تمجید کرد و اعتراف کرد که فکر نمیکرد نویسنده از این حمله جان سالم به در ببرد.«هادی مطر» که به عنوان ضارب علیه سلمان رشدی هفته گذشته دستگیر شد، در گفتگویی از زندان چاوتاکوا گفت: وقتی شنیدم که او زنده مانده است، شگفت زده شدم.این جوان ۲۴ ساله در مورد اینکه آیا از آیتالله روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران الهام گرفته است یا خیر، بدون اشاره به جزئیات، فقط گفت: «من به آیت الله احترام میگذارم. من فکر میکنم او یک فرد بزرگ است.»هادی مطر همچنین منکر ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و اشاره کرد که کاملاً به تنهایی و به صورت مستقل عمل کرده است.
گفتوگوی تلفنی شولتز و لاپید درباره ایران
به گزارش ایلنا، «یائیر لاپید» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان طی تماسی تلفنی درباره ایران و مذاکرات احیای برجام رایزنی کردند.لاپید بعد از این تماس در پیامی توئیتری نوشت که در این گفتوگوی تلفنی بر مخالفت رژیم صهیونیستی با از سرگیری توافق هستهای با ایران و لزوم ارسال پیام روشن به این کشور از سوی اروپا مبنی بر اینکه هیچ امتیاز دیگری در کار نخواهد بود، تاکید کرده است. وی در ادامه ادعاهای خود افزود که به شولتز گفته است که «اروپا باید با تعلل ایران در مذاکرات، مقابله کند».رایزنی درباره روابط دوجانبه و همکاریهای دو طرف از دیگر محورهای این تماس تلفنی بوده است.
سازمان ملل: بحران سیاسی عراق قابل حل است
به گزارش ایلنا به نقل از الفرات نیوز، دفتر کمکرسانی سازمان ملل برای عراق (یونامی) تاکید کرد که بحران سیاسی کنونی در این کشور قابل حل است.یونامی در بیانیهای اعلام کرد: «۱۹ آگوست روزی ثبت شده در عمق حافظه جمعی هیئت کمکرسانی سازمان ملل برای عراق و کل سازمان ملل است. در چنین روزی در سال ۲۰۰۳، مقر سازمان ملل در بغداد هدف انفجار قرار گرفت که به کشته شدن ۲۲ نفر از همکاران ما از جمله سرجیو وییرا دی میلو، نماینده ویژه سازمان ملل و مجروح شدن ۱۵۰ نفر دیگر منجر شد.»بیانیه مذکور افزود: «قربانیان این حمله کارکنان سازمان ملل بودند که برای بهبود وضعیت عراق پس از درگیری فعالیت می کردند، امروز از سال ۲۰۰۹ به عنوان روز جهانی اقدام بشردوستانه اختصاص داده شده تا هر سال در تقدیر از فعالیت اساسی کارکنان در حوزه بشردوستی در سراسر جهان احیا شود.»یونامی افزود: «امروز مجددا بر هدف خود تاکید می کنیم و آن حمایت از ملت عراق است.»