مجموع مبتلایان
به بیش از ۴۲۰ میلیون نفر رسید
مجموع مبتلایان به کرونا در جهان تاکنون به ۴۲۰ میلیون و ۲۹۲ هزار و ۷۸۸ نفر رسیده، مرگ پنج میلیون و ۸۸۱ هزار و ۶۵۶ نفربر اثر این بیماری تأییدشده و ۳۴۴ میلیون و ۲۱۴ هزار و ۹۷۴ نفر از مبتلایان نیز تاکنون بهبودیافتهاند. آمریکا همچنان با بیش از ۷۹.۹ میلیون مبتلا و بیش از ۹۵۵ هزار قربانی در صدر فهرست کشورهای درگیر با این بیماری قرار دارد. هند در رتبه دوم و برزیل سومین کشور جهان به لحاظ بالاترین شمار مبتلایان است. روسیه نیز با گذشتن از آمار ۳۴۳ هزار قربانی تاکنون بالاترین مرگومیر کرونایی را در بین کشورهای اروپایی داشته و در جهان نیز چهارمین کشور با بالاترین نرخ فوتیهای این بیماری است. فرانسه با بیش از ۲۲ میلیون مبتلا رکورددار ابتلا در قاره سبز و چهارمین کشور با بیشترین آمار بیمار کرونایی در جهان است. ایران نیز در رتبه دوازدهم در بین کشورهای دارای بیشترین آمار مبتلایان به کرونا قرار دارد. البته به گفته متخصصان آمار و ارقام واقعی بسیار بیشتر از ارقام رسمی است که توسط کشورها اعلام میشود.
۱۸۷ فوتی و بیش از ۱۹ هزار ابتلا دیگر به کرونا
بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در روز گذشته، ۱۸۷ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست داده و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۳۴ هزار و ۶۰۷ نفر رسید. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از روز پنجشنبه تا روز جمعه ۲۹ بهمنماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۹ هزار و ۳۱۷ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۵۶۶ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور نیز به ۶ میلیون و ۹۱۳ هزار و ۴۲۷ نفر رسید. سه هزار و ۸۴۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. ۶۱ میلیون و ۹۴۹ هزار و ۸ نفر دُز اول، ۵۴ میلیون و ۹۸۸ هزار و ۹۳۰ نفر دُز دوم و ۲۱ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۱۷۳ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۳۸ میلیون و ۸۸۳ هزار و ۱۱۱ دُز رسید. در شبانهروز گذشته همچنین ۲۰۶ هزار و ۷۰۵ دُز واکسن کرونا در کشور تزریقشده است. در حال حاضر ۲۴۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۸۹ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند، وضعیت هیچ شهری آبی نیست.
اوج پیک ششم کرونا در هفته دوم اسفند
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بابیان اینکه تاکنون ۳۰ میلیون نفر از جمعیت کشور هر سه دوز واکسن کرونا را دریافت کردند، یادآور شد: پیک ششم کرونا با انتشار سویه اومیکرن در هفته دوم اسفند به اوج خود میرسد و پیشبینیها نشان میدهد پیک ششم کرونا و سویه او میکرون در صورت افزایش آمار واکسیناسیون تا فرارسیدن فروردین سال آینده فروکش کند. یونس پناهی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: اثرگذاری هر دوز واکسن بهطور متوسط طی یک دوره چهارماهه از بین میرود. کسانی که بیش از چهار ماه از تاریخ آخرین تزریق واکسن آنها گذشته است باید در اسرع وقت برای تزریق دوز بعدی اقدام کنند.
تزریق ۳۰ میلیون دوز سوم واکسن کرونا
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بابیان اینکه تاکنون ۳۰ میلیون نفر از جمعیت کشورمان هر سه دوز واکسن کرونا را دریافت کردند، یادآور شد: پیک ششم کرونا با انتشار سویه اومیکرن در هفته دوم اسفند به اوج خود میرسد و پیشبینیها نشان میدهد پیک ششم کرونا و سویه او میکرون در صورت افزایش آمار واکسیناسیون تا فرارسیدن فروردین سال آینده فروکش کند.
فایزر: تا ۱۰ سال دیگر کرونا با ما است؛ باید به این واقعیت عادت کنیم
درحالیکه شرکت فایزر- بیونتک بر روی واکسن مخصوص سویه او میکرون کار میکند، اوگور شاهین، سازنده واکسن کرونا و مدیر و یکی از بنیانگذاران شرکت بیونتک بابیان اینکه جهان برای مقابله با انواع آینده ویروس کرونا آمادهتر میشود، گفت: «ما باید به این واقعیت عادت کنیم که تا ۱۰ سال آینده باید با ویروس زندگی کنیم.» ایندیپندنت: به گزارش خبرگزاری فرانسه علیرغم اینکه به نظر میرسید موارد سویه او میکرون در اروپا رو به کاهش است، اما شاهین گفت که این آخرین موج ویروس نخواهد بود. او افزود: به وجود آمدن انواع جدید ویروس اجتنابناپذیر است، زیرا ویروس باز هم جهش مییابد که بهطور بالقوه منجر به ترویج موارد جدید میشود. به گفته اوگور شاهین، جهان در حال «ورود به مرحلهای است که درک بهتری از نحوه مقابله با ویروس پیدا کرده است. ما همیشه در حال یادگیری بیشتر هستیم و بهتر آماده میشویم.» این شرکت که در آلمان مستقر است تابهحال بیش از یک میلیارد دوز واکسن ویروس کرونا فروخته است و هماکنون نیز درحالتوسعه واکسن مخصوص سویه او میکرون است. شاهین گفت که انتظار میرود اولین دادههای آزمایشی برای واکسنهای سفارشی در ماه مارس منتشر شود.