اعدام مقامات نظام شاهنشاهی
نيمه شب 25 بهمن 1357 (14 فوریه 1979)، سه روز پس از پيروزي انقلاب و يك روز بعد از تشكيل كابينه دولت موقت (کابینه مهدی بازرگان)، نخستين دسته افسران و مقامهاي نظام سلطنتي تيرباران شدند. ارتشبد نعمت الله نصيري رئيس پيشين ساواك، سپهبد مهدي رحيمي رئيس شهرباني كل و فرماندار نظامي سابق پایتخت، سرلشكر رضا ناجي فرماندار نظامي سابق اصفهان و سرلشكر منوچهر خسروداد فرمانده سابق هوانيروز نخستين دسته اعدامي ها بودند كه محاكمه آنان همان روز در محل دبيرستان شماره 2 علوي در دادگاه انقلاب انجام و مفسد في الارض شناخته شده و نيمه شب در پشت بام همان مدرسه تيرباران شده بودند و اين، در حالي بود كه محاكمه 22 تن ديگر در همان محل ادامه داشت. شيخ صادق خلخالي قاضي دادگاه انقلاب بود و احكام اعدام پس از تاييد امام خميني (ره) به اجرا درآمد.
موفقيت اولين پيوند كليه انسان در انگليس
در 14فوريه 1963 م پروفسور مارتين اسكات، جراح انگليسي، در بيمارستان شهر ليدز انگلستان كليه فردي را كه تازه فوت كرده بود، برداشت و طي يك عمل جراحي به يكي از بيماران خود پيوند زد. اين پيوند با موفقيت روبرو شد.
عزل احمد شاه قاجار از فرماندهي كل قوا و واگذاري آن به «رضاخان»
رضاخان سردار سپه پس از گسترش قدرت و نفوذ خود در سراسر كشور، تنها از يك چيز بيم داشت و آن بركناري وي از سوي احمدشاه بود، همان طور كه پيشتر در حادثه جمهوري چنين شد. به همين علت كوشيد تا فرماندهي كل قوا را كه به موجب قانون اساسي در اختيار شاه بود، از آنِ خود سازد. اما مخالفت مدرس و اقليت هوادار او، مانعي جدّي در نيل به اين هدف بود. از اين رو سردار سپه به مدرس چنين وانمود كرد كه تسليم او شده و از اين پس هرچه مدرس بگويد پذيرفته ميشود.
حكم امام خميني درباره ارتداد سلمان رشدي
سلمان رشدي نويسنده مرتد هندي الاصلِ انگليسي در رمان خود با نام آيات شيطاني، به اسلام، قرآن و پيامبر اكرم (ص) و بسياري ديگر از مقدسات مسلمانان به روشي جاهلانه و نابخردانه اهانت كرده است. تأليف و انتشار كتاب آيات شيطاني در سطح گسترده كه با نظر مثبت و مساعد دولتهاي غربي انجام شد.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
25 بهمن سال 1375:به دفتر رهبرى رفتم؛ براى ملاقات اعضاى [مجلس] خبرگان با ايشان. كمى دير رسيدم. آقاى [ابراهیم] امينى، [نایبرییس دوم مجلس خبرگان رهبری]، گزارش مذاكرات را داد و رهبرى هم صحبت مفصلى كردند و اشكالات سريال امام على(ع) را پذيرفتند به دفترم برگشتم. اعضاى [مجلس] خبرگان هم آمدند. مطابق معمول هر سال، ناهار میهمانم بودند. آقاى [علی] مشكينى صحبت كردند. از اظهارات خودشان در اجلاس خبرگان، در مورد غيرمشروطبودن ولايت فقيه به انتخابات و آرای مردم دفاع كردند و جمعبندى آقاى امينى را نپذيرفتند. آقاى امينى، پس از مخالفت آقاى [محمدجواد] حجتى كرمانى، با نظرات آقاى مشكينى و مخالفت آقاى [ابوالقاسم] خزعلى، با اظهارات آقاى حجتى، جمعبندى ميانهاى كرده بود و همان را در حضور رهبرى اظهار داشت. ايشان از وضع احتمالى بعد از مسئوليت من، اظهارنگرانى كردند. سپس من صحبت كردم و گفتم، امروز ما نيازى به اين بحثها نداريم، چون رهبرى از طريق انتخابات دومرحلهاى به مسئوليت رسيدهاند و اين بحثها، باعث مىشود كه دشمنان بگويند، نظام به آرای مردم متكى نيست؛ همان گونه كه پس از انتشار صحبت آقاى مشكينى، راديوهاى بيگانه اين بحث را شروع كردهاند. دربارة پيشرفتهاى كشور و لزوم هدايت و حفظ افكار عمومى گفتم.