لوگو
1404 دوشنبه 22 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1400/08/24 - شماره 1690
نسخه چاپی

تأثیر مصرف نمک بر سلامت مغز

محققان «دانشگاه جورجیا» امریکا در مطالعه اخیرشان چگونگی تأثیر مصرف نمک بر سلامت مغز و ارتباط بین فعالیت نورون‌ها و جریان خون در عمق مغز را موردبررسی قرار داده‌ و مشخص کرده‌اند. به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، به گفته محققان فعال شدن نورون‌ها به افزایش سریع جریان خون در آن ناحیه از مغز منجر می‌شود. این رابطه که با نام «جفت عصبی عروقی» شناخته می‌شود، با گشاد شدن رگ‌های خونی مغز که «سرخرگچه» نام دارند، رخ می‌دهد. محققان طی این مطالعه به بررسی چگونگی عملکرد هیپوتالاموس (ناحیه عمقی مغزی که در عملکردهای حیاتی بدن ازجمله نوشیدن، خوردن، تنظیم دمای بدن و تولیدمثل نقش دارد) پرداختند. ازآنجاکه بدن باید سطح سدیم را بسیار دقیق کنترل کند، دانشمندان ماده نمک را انتخاب کردند، چراکه تنها سلول‌های خاصی در بدن ما وجود دارند که میزان نمک در خون را تشخیص می‌دهند. دکتر «خاویر استرن» استاد علوم اعصاب دانشگاه جورجیا دراین‌باره گفت: وقتی غذای شور مصرف می‌کنید، مغز آن را حس کرده و برای اینکه سطح سدیم را کاهش دهد، مجموعه‌ای از مکانیسم‌های جبرانی را فعال می‌کند. بدن این کار را با فعال کردن نورون‌هایی که باعث ترشح «وازوپرسین» می‌شوند، انجام می‌دهد. وازوپرسین یک هورمون ضد ادرار است که نقش کلیدی در حفظ غلظت نمک در بدن ایفا می‌کند. استرن افزود: نتایج‌ این مطالعه ما را شگفت‌زده کرد، زیرا ما شاهد انقباض عروقی بودیم و این روند برخلاف چیزی است که در قشر مغز بیشتر افراد در پاسخ به یک محرک حسی رخ می‌دهد. کاهش جریان خون معمولاً در مورد بیماری‌هایی مانند آلزایمر یا پس از سکته مغزی یا ایسکمی در قشر مغز مشاهده می‌شود. ایسکِمی در اصطلاح پزشکی به کم رسیدن خون به اندام یا ناحیه‌ای از بدن گفته می‌شود. انقباض عروق به تنگ یا باریک شدن عروق خونی ناشی از انقباض دیواره عضلانی عروق به‌ویژه در سرخرگ‌ها و سرخرگچه‌ها اشاره دارد. این فرایند حالت عکس اتساع عروق است که به گشاد شدن عروق منجر می‌شود. دانشمندان این پدیده را «کاهش جریان خون» که باعث هیپوکسی می‌شود، نامیدند. استرن در انتها گفت: اگر نمک زیادی مصرف کنید، نورون‌های وازوپرسین شما بیش‌ازحد فعال خواهند شد و این مکانیسم می‌تواند سبب ایجاد هیپوکسی بیش‌ازحد شود که این امر نیز می‌تواند به آسیب بافتی در مغز منجر شود. اگر این فرآیند را بهتر درک کنیم، می‌توانیم راهکارهای جدیدی را برای توقف این فعال‌سازی وابسته به هیپوکسی و شاید بهبود حال افراد مبتلابه فشارخون بالا وابسته به نمک ارائه دهیم.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • افراد زیادی در آینده در فضا متولد خواهند شد
  • اخبار کوتاه
  • اخبار کوتاه
  • دستاوردهای توافق گلاسکو
  • راهکارهایی برای کاهش مصرف خوردنی‌های شیرین
  • تأثیر مصرف نمک بر سلامت مغز
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.