در روزهای گذشته درباره مبدأ واکسن وارداتی از چین صحبتهایی مطرح شد. برخی میگفتند واکسن سینوفارم واردشده به کشور تولید ووهان چین بوده و مورد تائید نیست. حریری در این مورد میگوید: «تا امروز فرآیند واردات واکسن سینوفارم از مبدأ پکن انجامشده است و از جای دیگر نبوده.»
به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به افزایش محمولههای وارداتی واکسن سینوفارم از هفته آینده، میگوید: محمولههای وارداتی از ۱٫۱ میلیون دز به پنج میلیون دز میرسد. مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین میگوید واردات واکسن نسبت به گذشته روانتر شده است و از هفته آینده به پنج میلیون دز واکسن در هر محموله میرسد. در حال حاضر غالب واکسنهای وارداتی به کشور از سینوفارم چین بوده و حالا رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین به تجارت نیوز میگوید از هفته آینده سرعت واردات بیشتر هم میشود. در حال حاضر آن طور که معاون فنی گمرک ایران روز جمعه گفت تعداد واکسنهای وارداتی از مرز ۲۸٫۸ میلیون دز گذشته. از این تعداد تاکنون حدود ۲۶ میلیون دز واکسن به مشمولان دریافت واکسن تزریقشده است. حریری میگوید: «قرار شده محمولههای وارداتی از ۱٫۱ میلیون دز به پنج میلیون دز برسد. قرار است از هفته آینده با هر محموله به پنج میلیون دز وارد کشور شود. تاکنون حدود ۲۰ میلیون دز واردشده و به ۴۰ میلیون دز هم میرسد. مذاکرات با چین بسیار سازنده بوده و احتمالاً این روند واردات حفظ شود.» او ادامه میدهد: «مذاکرات به صورت پیوسته بین ایران و چین، مسئولان وزارت امور خارجه، هلالاحمر و وزارت بهداشت به طرف چین ادامه دارد. البته بار عمده مذاکرات روی دوش وزارت خارجه است.» پیشتر ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو نیز درباره واردات واکسن سینوفارم به ایرنا گفته بود که مقررشده تا ۵۰ میلیون دز واکسن سینوفارم از چین دریافت شود. در روزهای گذشته درباره مبدأ واکسن وارداتی از چین صحبتهایی مطرح شد. برخی میگفتند واکسن سینوفارم واردشده به کشور تولید ووهان چین بوده و مورد تائید نیست. حریری در این مورد میگوید: «تا امروز فرآیند واردات واکسن سینوفارم از مبدأ پکن انجامشده است و از جای دیگر نبوده.»
ممنوعیت سفر به برخی کشورها با کارت واکسن سینوفارم
او درباره اینکه ورود به برخی کشورها با کارت واکسن سینوفارم امکانپذیر نیست، میگوید: «برخی کشورهای اروپایی به کسانی که با آسترازنکا، فایزر و مدرنا واکسینه شده باشند، ویزا میدهند. این مسائل، سیاستهای داخلی کشورهاست. در چین هم هر واکسنی تزریق کرده باشید بعد از ورود باید تا چند هفته قرنطینه شوید.» عربستان نیز واکسنهای مورد تائید برای ورود به این کشور را فایزر، آسترازنکا، مدرنا و جانسون و جانسون، اعلام کرد. ازآنجاییکه غالب واکسنهای تزریقشده در ایران سینوفارم است، ایرانیان نیز از سفر به عربستان منع شدند. واکسنهای فایزر و مدرنا در ایران تا چندی پیش مجوز واردات نداشتند. حالا که مجوز آن صادرشده هم خبری از واردات آن نیست. مشخص نیست فایزر و مدرنا چه زمانی به سبد واکسن ایران اضافه شود و به دست مردم برسد.