یک عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اینکه یک عده میگویند در حال حاضر با توجه به شرایط کشور مردم باید برای رفع مشکلاتشان صبر کنند درست نیست و اگر بنا بود مردم صبر کنند دیگر چه نیازی بود که در انتخابات شرکت کنند؟
حجتالاسلام فاضل میبدی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره اینکه پس از روی کار آمدن رئیسجمهور جدید عدهای مطرح میکنند با توجه به شرایط کشور مردم نباید برای حل مشکلات و مسائلشان توقعات زیادی داشته باشند و باید بگذارند بهمرورزمان آنها حل شوند، درصورتیکه در دولت قبل رفتارها این گونه نبود، گفت: متأسفانه اخلاق و نظرات در این مملکت، سیاسی و جناحی شده است، اگر یک کسی دولت متبوعش سرکار آمد، سعی میکند انتظارات مردم را کم کند و اگر دولت غیر متبوعش سرکارآمد سعی دارد انتظارات مردم را زیاد کند. وی خاطرنشان کرد: اگر دولت اصلاحطلب بر سرکار بیاید اصولگرایان سعی میکنند مطالبات مردم را بالا ببرند و بگویند که بهسرعت باید به آنها جواب داده شود؛ بهویژه در مسائل اقتصادی. حالآنکه امروز دولت اصولگرا بر سرکار آمده است یک عده از آقایان میگویند مطالبات و توقعات مردم باید کم شود، درصورتیکه این حرفها و نظرات غلط است زیراکسی که کاندیدا میشود، در نطقهای انتخاباتیاش به مردم وعدههایی میدهد و میگوید با سرعت محقق میشوند. وی تأکید کرد: مسئله عدالت، مسکن و تورم موضوعاتی هستند که خود رئیسجمهور محترم در سخنرانیهایش به مردم قول داده است که بهسرعت سامان یابد، حال یک عده از آقایان میگویند مردم خیلی انتظار نداشته باشند و سطح توقعشان را بالا نبرند که سخن درستی نیست زیرا وقتی مردم رأی میدهند یک انتظاراتی نسبت به وعدههایی که مطرح میشود دارند.
تحول عمده در مسائل اقتصادی
و معیشتی
میبدی خاطرنشان کرد: امروز مشکل اساسی مردم اقتصادی و معیشتی است؛ شخص رئیسجمهور هم گفته است که مردم به دنبال تحول هستند، حال سؤال این است که تحول در چه چیزی؟ تحول در کف کوچه و بازار است؛ یعنی کاری کنند که تورم پایین بیاید و ارزش پول ملی بالا برود، نرخ جنس در بازار کم شود، مسائلی مانند مرغ و گوشت و آبوخاک حل شود. وی ادامه داد: ما باید مسائل معیشتی مردم را حل کنیم نه اینکه بگوییم صبر کنید تا در طول زمان درست شود؛ اگر چنین دیدگاهی باشد که مردم برای چه باید در انتخابات حضور پیدا کنند و رأی دهند؟ بنابراین هنگامیکه مردم میآیند به یک کسی رأی میدهند به تعبیر آن دولت مردم به دنبال تحول هستند، تحول عمده در مسائل اقتصادی و معیشتی است. مردم اگر در ماههای اولیه این احساس را نداشته باشند که مسائلشان در حال حل شدن است، به اعتقاد من یک ناامیدی بر ناامیدیهای دیگر اضافه میشود.
ضرورت مذاکره رئیسجمهور با دنیا
وی ادامه داد: مسئله بعدی که بسیار مهم است و باید حل شود، تحریمهاست؛ چراکه اگر قرار است مسائل و مشکلات معیشتی مردم حل شود باید اول مسئله تحریمها رفع گردد. رئیسجمهور باید دیدگاهش را در مسائل خارجی تغییر دهد و بنشیند با دنیا مذاکره کند تا سایه شوم تحریمها را از میان بردارد زیرا تا زمانی که سایه شوم تحریمها بر سر مملکت است، مسائل معیشتی حل نخواهد شد.
زاکانی به دنبال قدرت، جاه و مقام
میبدی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه علیرضا زاکانی گفته است که رئیسجمهور به وی پیشنهاد چند وزارتخانه را داده و هنگامیکه بحث شهرداریاش مطرحشده وی به رئیسجمهور گفته است که دوست دارد در شهرداری باشد رئیسجمهور هم گفته انتخاب خوبی است و ما هم به شما کمک خواهیم کرد؛ این گونه رفتارها را چگونه میتوان ارزیابی کرد، آیا این همان بحث سهم خواهی که در مناظرات انتخاباتی مطرح میشد نیست، اظهار داشت: آقای زاکانی را در نطقهایش انسانی بسیار به دنبال قدرت، جاه و مقام مشاهده کردم. نحوه سخن گفتن با رقیبش و برخورد بسیار تند و عصبیاش و عطشش برای شهردار شدنش را مشاهده کردیم. ایشان به مجلس آمد یک پستی گرفت و امروز هم به دنبال شهردار شدن بود. او تأکید کرد: شهرداری تهران جای بسیار مهمی است و باید به دست کسی اداره شود که عرق ملی و مردمی داشته باشد؛ نه سودای قدرت. بههرحال بر کسی پوشیده نیست شهرداری جایی است که پولهای کلان در آن میآید و هزینه میشود و همین امر باعث شده بالقوه یکی از مراکز تولید فساد شود، بنابراین باید در انتخاب بدنه شهرداری وسواس بیشتری به خرج داده شود. باید بگویم متأسفانه هنوز بهصورت اخلاقی این مسئله در کشور ما جا نیفتاده که هر کسب بهاندازه استعدادی که دارد مقام و قدرت بگیرد که اگر این اتفاق میافتاد، بسیار خوب بود. وی خاطرنشان کرد: در شهرداری تهران باید کسی میآمد که صاحبنظر در مسائل شهری و مردمشناسی باشد، باید در مشکلات شهر صاحب خرقه باشد، کسی که هیچ سابقهای در شهرداری ندارد و تخصصی هم در این کار ندارد حالا باید بیاید ۲ سال بگذرد تا کار یاد بگیرد لذا اگر بخواهیم مشکلات مملکت را حل کنیم باید مسئولیت را بر اساس توانمندیها به افراد بدهیم نه بر اساس دیدگاههای سیاسی و جناحی اشخاص را انتخاب کنیم.