تزریق 40 میلیون دلار به بازار
قیمت دلار در هفته جاری 1200 تومان افزایش داشته است در مقابل در بازار متشکل نیز 40 میلیون دلار عرضهشده است.
به گزارش اکو ایران، بازار ارز درحالیکه این هفته را شروع کرد که آخر هفته گذشته در معاملات پشت خطی نسبت به سخنان رئیس دولت جدید واکنش مثبت نشان داده بود اما خبر کشتی مرسر استرت نرخ دلار را صعودی کرد و به ۲۵ هزار و ۶۰۰ تومان رساند. در ادامه هفته خبرهای منفی از مذاکرات برجامی و پیشروی طالبان گرفته تا تأخیر در اعلام رسمی کابینه رئیسی فضای حاکم در بازار را بیثبات کرد و نتیجه این فضا چیزی نبود جز هجوم خریداران به بازار ارز. این اتفاق روز سهشنبه رخ داد با افزایش تقاضا در بازار قیمت دلار برای دومین بار در سال ۱۴۰۰ وارد کانال ۲۶ هزار تومان شد آخرین بار در تعطیلات نوروز به این کانال سرک کشیده بود. با ورود دلار به این کانال، نرخ بهراحتی سطح مقاومتی ۲۶ هزار و ۳۰۰ تومان را شکست و روز پنجشنبه به ۲۶ هزار و ۷۰۰ تومان رسید، یعنی افزایش ۱۲۰۰ تومانی از ابتدای هفته. در سمت بازار ساز نیز از ابتدای هفته تا چهارشنبه یعنی طی ۵ روز نزدیک به ۴۰ میلیون دلار در بازار متشکل ارزی عرضه داشته که با این حجم عرضه زیاد نتوانسته افسار افزایش نرخ دلار را بگیرد. با این حال بازار ارز نگران آن است که در هفته جاری فضا برای بازار تنگ شود به همین دلیل برای حرکت به سمت کانال بالاتر بااحتیاط قدم برمیدارد.
افزایش قیمت طلا
در پی افزایش قیمت ارز
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن اشاره به نوسان قیمتها طی یک هفتهی اخیر، از افزایش قیمت سکه و طلا در پی افزایش نرخ ارز در داخل علیرغم کاهش قیمت اونس جهانی خبر داد و روند بازار طلا و سکه را در هفته پیش رو با توجه به ایام محرم کم نوسان پیشبینی کرد.
ابراهیم محمدولی در گفتوگو با ایسنا، بابیان اینکه در این هفته اونس جهانی طلا و نرخ ارز در داخل با افتوخیز همراه بوده است، اظهار کرد: بهای جهانی طلا در این هفته حدود ۸۰ دلار در نوسان بود و این فلز گرانبها تا مرز ۱۶۸۴ دلار نیز ریزش کرد اما در ادامه، قیمت هر اونس طلا تقویت شد و نهایتاً در طول هفته به افت هفت دلاری بسنده کرد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران افزود: برخلاف اونس جهانی طلا، نرخ ارز در هفته گذشته با افزایش همراه بود و این رشد، قیمت طلا و سکه را در بازارهای داخلی تقویت کرد؛ بهطوریکه هر سکه تمام بهار آزادی در این هفته ۳۷۰ هزار تومان رشد قیمت داشت. همچنین سکه طرح قدیم ۳۰۰ هزار تومان، نیمسکه ۱۵۰ هزار تومان، ربعسکه ۷۰ هزار تومان و سکه گرمی بدون تغییر باقی ماند.
وی اعلام کرد: هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در این مدت با نوسان نرخ ارز دچار افتوخیز شد و درنهایت رشد ۲۱ هزارتومانی را در طول این هفته ثبت کرد. هر مثقال طلای ۱۷ عیار نیز بیش از ۹۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرد.
این مقام صنفی تأثیرپذیری طلای داخلی از بازار ارز را بیش از اونس جهانی طلا طی یک هفته اخیر دانست و گفت: اونس طلا در این هفته با تقویت ارزش جهانی دلار در مسیر کاهشی قرار داشت، اما رشد فراگیری کرونای دلتا در سطح جهان مانع ریزش بیشتر طلای جهانی شد و بار دیگر بهای جهانی طلا روند صعودی را پیش گرفت.
حباب سکه به ۷۰۰ هزار تومان رسید!
محمدولی در رابطه با آخرین قیمتها نیز گفت: هر قطعه سکه تمام طرح قدیم ۱۱ میلیون تومان و هر قطعه سکه تمام بهار طرح جدید ۱۱ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان قیمت دارد. هر قطعه نیمسکه به پنج میلیون و ۸۵۰ هزار تومان و ربعسکه به سه میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسیده است. همچنین سکههای یک گرمی نیز دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در آخرین معاملات روز پنجشنبه تعیین قیمت شد. به همین ترتیب هر مثقال طلای ۱۷ عیار به چهار میلیون و ۷۸۵ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار به یکمیلیون و ۱۰۵ هزار تومان رسیده است. رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در پایان در رابطه با وضعیت حباب سکه نیز اظهار کرد: افزایش تقاضا برای خرید سکه، حباب سکه را بزرگتر کرده و در حال حاضر حباب سکه تا ۷۰۰ هزار تومان افزایش داشته است. این در حالی است که در روز مشابه هفته گذشته حباب سکه در محدوده ۵۰۰ هزار تومان بود. رشد ۲۰۰ هزارتومانی حباب سکه از تقاضای زیاد نشایت گرفته است.
پیشبینی قیمت طلا برای آخرین روزهای مرداد
نایبرئیس دوم اتحادیه طلا از افزایش حجم تقاضا برای سکه طرح جدید پیش از آغاز تعطیلی بازار خبر داد.
محمد کشتیآرای در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین درباره روند اونس جهانی طی هفته اخیر توضیح داد: در هفته سوم مردادماه انتظار میرفت که ارزش اونس جهانی با افزایش همراه باشد اما درحالیکه هفته گذشته اونس در قیمت ۱۷۶۴ دلار کار خود را به پایان رسانده بود، روز دوشنبه تحت تأثیر عرضه صندوق طلا در بازارهای آسیای شرقی ۹۰ دلار افت قیمت را تجربه کرد که البته ساعاتی بعد، این کاهش قیمت یکباره جبران شد و اونس به سطح اولیه خود بازگشت.
او اضافه کرد: نهایتاً تا روز چهارشنبه هر اونس طلا با حدود ۲۷ دلار کاهش قیمت به ۱۷۳۷ دلار رسید اما برخلاف اونس جهانی، نرخ ارز در بازار داخلی روند صعودی داشت و همین موضوع هم باعث بیاثر شدن افت طلای جهانی و افزایش قیمت طلا و سکه شد بهطوریکه سکه طرح جدید طی این هفته حدود ۵۰۰ هزار و سکه طرح قدیم ۳۰۰ هزار تومان گران شد.
این فعال بازار طلا به تأثیر تقاضا در این روند هم اشاره کرد و گفت: در این میان یکی دیگر از عوامل مؤثر بر رشد قیمت سکه طرح جدید، افزایش تقاضا برای آن باهدف سرمایهگذاری بود و درنتیجه افزایش تقاضا در کنار عرضه نامناسب باعث شد حباب سکه روز چهارشنبه با رسیدن به سطح ۷۵۰ هزار تومان رکورد بالاترین حباب طی یک سال گذشته را ثبت کند. نایبرئیس دوم اتحادیه طلا تصریح کرد: درمجموع بازار طلا طی هفته گذشته روند افزایشی داشت و علت اصلی آن رشد نرخ ارز بهرغم افت ۹۰ دلاری اونس جهانی بود.
به گفته کشتیآرای، از روز دوشنبه هفته جاری بازار طلا به مناسبت ایام سوگواری محرم تعطیل خواهد شد و افزایش حجم دادوستدها نیز به همین دلیل است؛ از طرفی احتمالاً دور هفتم مذاکرات اواخر شهریورماه برگزار شود و فعلاً پیشبینی آینده بازار و قیمت طلا و سکه ممکن نیست.