جزئیات محدودیتهای کرونایی جدید
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به تصمیمات جلسه کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا که دیروز با حضور رئیسجمهوری برگزار شد، گفت: ناگزیریم که تشدید محدودیتها را با توجه به وضعیت بیماری در کشور داشته باشیم. در این جلسه همچنین تأکید شد که مراسم عزاداری محرم در فضاهای سربسته و دسته روی باید ممنوع شود و درعینحال تأکید شد که باید کاری کنیم که در داروخانهها صف برای دریافت دارو و ... جمع شود. به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی گفت: ما ضمن اینکه باید به دنبال انجام سریع واکسیناسیون باشیم و سرعت واکسیناسیون را بالا ببریم، حتماً نیاز است که رعایت پروتکلهای ضدکرونایی را جدیتر کنیم. وی در بخش دیگری از صحبتهایش تأکید کرد: بههرحال اکنون موج دلتا در سراسر کشور و دنیا در حال تاختوتاز است. در کشور در مورد ترددها نیاز به کنترل بیشتری است، چراکه سیال بودن جمعیت، گسترش بیماری را تشدید میکند. رئیسجمهوری امروز این اطمینان را دادند که هیچ مشکلی برای تأمین ارز موردنیاز واکسن وجود ندارد. در مورد تأمین واکسن، روزهای خوب و درخشانی را در پیش خواهیم داشت.
وضعیت فاجعه است
امیرعلی سوادکوهی، فوق تخصص مراقبتهای ویژه و رئیس انجمن مراقبتهای ویژه ایران در توصیف این شرایط به خبرآنلاین گفته بود: «وضعیت فاجعه است و حتی خیلی بدتر از چیزی است که در این ارقام دیده میشود، خود مسئولین هم گفته بودند که تعداد مبتلایان و جانباختگان بیشتر از این اعداد است. بیمارستانها دیگر ظرفیتی ندارند. وسط اورژانس برخی از بیمارستانهای خصوصی بیمار خوابیده است، شرایط تا این حد بحرانی است. بیماران کرونایی با میزان اکسیژن ۵۰ درصد در بخش بستری شدهاند و آنجا فقط صبر میکنند تا مریض فوت کند، زیرا هیچ درمانی برای ارائه دادن به مریضی با این حجم از درگیری در بخش وجود ندارد.»
افزایش ۲ برابری مراجعه کودکان کرونایی
به بیمارستانها
رئیس بیمارستان کودکان علیاصغر با ارائه توضیحاتی پیرامون نشانههای کرونا در اطفال، گفت: در مقایسه با موجهای قبلی میزان ورودی اطفال مبتلابه کرونا به بیمارستان حداقل ۲ برابر شده است. فکر میکنم تمایل این سوش از ویروس کرونا (دلتا) بیش از سوشهای دیگر به سنین پایینتر است. دکتر فرهاد چوبدار در گفتوگو با ایسنا افزود: حتی نوزادان هم گرفتار کرونا میشوند و همیشه چند نوزاد به دلیل کرونا بستری هستند. از طرفی ۲۰ درصد بخش ICU بهوسیله اطفال مبتلابه کرونا پر میشود. وی درباره میزان مراجعات روزانه به بیمارستان علیاصغر، تصریح کرد: روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ مراجعه داریم که با شک به کرونا مراجعه میکنند که مورد آزمایش قرار میگیرند و برخی حتی با آزمایش منفی، اما سیتیاسکن مثبت پیدا میکنند و سایر معاینات بالینی شک به کرونا را تقویت میکند.
او درباره علائم کودکان مبتلابه کرونا، تأکید کرد: علائم تنفسی و گوارشی در فاز حاد بیماری اکنون شایعترین علائم در کودکان هستند؛ ولی با گذر از فاز حاد که به درگیری سیستم ایمنی و طوفان سیتوکینی میرسیم، علائم پوستی، مغزی، عصبی و کبدی هم ممکن است آشکار شود که از آن تحت عنوان درگیری ارگانهای نهایی یاد میکنیم. آخرین پروتکلی که کمیته کنترل عفونت بیمارستان ما متشکل از فوق تخصص نوزادان، ICU، عفونی و ریه نوشتهاند این است که اگر بیماری با علائم سرماخوردگی یا اسهال و استفراغ مراجعه کرد، کرونا تلقی شود مگر آنکه خلافش ثابت شود.
بهترین واکسن، اولین واکسن است
چوبدار با تأکید بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی، گفت: متأسفانه گاهی با والدینی مواجه میشویم که اعلام میکنند خودشان انتخاب کردند که واکسن نزنند و در پاسخ به چرایی این انتخاب خود میگویند چون ما فلان واکسن را دوست داشتیم؛ درحالیکه با اعلام سازمان جهانی بهداشت بهترین واکسن، اولین واکسنی است که به دستمان میرسد. اگر واکسیناسیون عمومی به ۷۰ درصد برسد احتمالاً چرخه انتقال عفونت در کشور شکسته میشود و برای اینکه اطفال مبتلا نشوند، بزرگسالان باید با تزریق واکسن به کنترل چرخه ویروس کمک کنند تا شرایط تزریق واکسن به کودکان در دنیا فراهم شود. رئیس بیمارستان کودکان علیاصغر درباره نحوه ابتلای کودکان به کرونا، اظهار کرد: تقریباً ۷۰ درصد کودکان سابقه و نشانی از درگیری والدین یا اقوام نزدیک دارند و حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد نیز هرگونه تماس را انکار میکنند و ممکن است از سطوح یا معابر عمومی مبتلا شده باشند.