بر اساس آخرین رنگبندی کرونایی شهرهای کشور، تعداد شهرستانها در وضعیت قرمز کرونا به ۱۴۳ شهر افزایش یافت. به گزارش ایسنا و بنابر اعلام کانال خبری وزارت بهداشت، رنگبندی شهرهای کشور که از شنبه ۱۹ تیر اعمال خواهد شد، در اپلیکیشن ماسک منتشر شد.از امروز ۱۴۳ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند. بنابراین علاوه بر شهرهای قرمز قبلی، از ۱۹ تیر شهرستانهای خوی (آذربایجان غربی)، اردبیل (استان اردبیل)، آران و بیدگل و خمینیشهر (اصفهان)، دره شهر (ایلام)، بروجن (چهارمحال و بختیاری)، قوچان (خراسان رضوی)، هندیجان (خوزستان)، گرمسار (سمنان)، ممسنی (فارس)، آققلا، کردکوی، گالیکش و گرگان (گلستان)، بندر انزلی، رودبار و رودسر (گیلان)، دلفان و سلسله (لرستان)، بهشهر، جویبار، رامسر و فریدونکنار (مازندران)، دلیجان و محلات (مرکزی) در وضعیت قرمز قرار میگیرند.در مجموع از امروز ۱۹ تیرماه، ۱۴۳ شهرستان قرمز، ۱۸۶ شهرستان نارنجی و ۱۱۹ شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار خواهند داشت.
محرز: از این رقابت بچگانه متأسفم
میزان نوشت: محقق اصلی گروه تولید واکسن کوو ایران گفت: من واقعاً متأسفم که در شرایطی که ۸۰ میلیون نفر باید واکسینه شوند و این در حالی است که میزان پوشش واکسیناسیون در کشور پایین است و ما باید با تولید هر چه بیشتر واکسن این موضوع را جبران کنیم، عدهای برای هم زیر پا میگیرند و من نمیدانم این بداخلاقیها تا کی میخواهد ادامه پیدا کند؟ مینو محرز در پاسخ به این سؤال که چرا برخی افراد با وجود تزریق واکسن برکت به بیماری کرونا دچار شدهاند؟، توضیح داد: ممکن است افراد بعد از تزریق هر واکسنی به کرونا مبتلا شوند چراکه در حال حاضر در شرایط اپیدمی قرار داریم و ویروس کووید در همهجا پخش است و احتمال دارد شخصی پیش از تزریق و یا قبل از اینکه واکسنی که دریافت کرده، اثر کند، در معرض ویروس قرارگرفته باشد و این موضوع ربطی به واکسن ندارد. عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ادامه داد: هماکنون که در حال سپری کردن فاز سوم مطالعاتی این واکسن قرار داریم با پیک پنجم کرونا مواجه هستیم و ممکن است داوطلبان با حضور در تجمعات قبل از زمانی که واکسن اثر کند، دچار این بیماری شوند و این موضوع را بهحساب واکسن بگذارند و این در حالی است که هیچ نوع واکسنی سبب بروز بیماری نمیشود. وی در واکنش به صحبتهایی مبنی بر اینکه به این واکسن بیش از سایر واکسنهای داخلی اهمیت دادهشده است، عنوان کرد: همه واکسنهای داخلی در حال سپری کردن مراحل تولید خود هستند و من واقعاً از بیان چنین صحبتها، بداخلاقیها و همچنین این رقابتهای بچگانه متأسفم. مراحل یک واکسن داخلی زودتر از بقیه واکسنها طی شده و این واکسن به نتیجه رسیده و در حال تولید و مصرف شدن است و سایر واکسنهای داخلی هم هنگامیکه به نتیجه برسند، به آنها مجوز اورژانسی داده میشود تا بتوانند، واکسن خود را تولید کنند و ما از خدا میخواهیم که هر چه زودتر همه واکسنها به نتیجه برسند تا بتوانیم هر چه سریعتر مردم کشور را واکسینه کنیم.
این عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن اشاره به اینکه هماکنون کشور ما از لحاظ واکسیناسیون از بسیاری از کشورهای دیگر عقبتر است، متذکر شد: ما همه باید برای انجام واکسیناسیون عمومی به هم کمک کنیم و این بداخلاقیها چیست که همه در حال خراب کردن همدیگر هستند؟ همه باید دست در دست هم دهیم و هر چه زودتر واکسنهای داخلی را تولید نماییم تا همه مردم کشور واکسینه شوند.
تزریق واکسن برکت در سیستان
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: علاوه بر واکسنهای موجود در مناطق تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر، تزریق واکسن کووایران برکت به افراد بالای ۶۰ سال نیز انجام میشود. کیانوش جهان پور گفت: در روزهای آینده، تزریق واکسن کرونا به افراد بالای ۵۰ سال در سیستان و بلوچستان به عنوان اولین استان کشور انجام خواهد شد. وی گفت: شب گذشته اولین محموله واکسن کووایران برکت وارد استان سیستان و بلوچستان شد.