وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مراحل تولید واکسن ایرانی کرونا بهخوبی پیش میرود، مذاکره برای تولید مشترک واکسن با یک کشور خارجی هم در حال انجام است و فاز سوم مطالعه بالینی آن بهمنماه در ایران اجرا می شود.
به گزارش ایرنا، سعید نمکی روز یکشنبه از رصدخانه سلامت وزارت بهداشت افزود: واکسن کرونا را از راه های مختلف برای مردم تهیه میکنیم. وزیر بهداشت گفت: در مورد واکسن تمام تلاش را میکنیم که مطمئنترین واکسن را از مطمئنترین مسیر تهیه کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم تیمی را از مدتی پیش امور کردیم تا اولویتهای واکسن را در گروههای آسیبپذیر مهیا کنند. این کار انجامشده و امروز دقیقه میدانیم از چه کسی و در چه سن و سال و چه گروهی واکسیناسیون را شروع کنیم. در اولین فرصتی که واکسن رسید حتماً جزئیات را به مردم اعلام میکنم و حتماً گروههای پرخطر را برای واکسن زدن دعوت میکنیم. وی افزود: درباره واکسن خارجی روزی دو بارکار را پیگیری میکنم. تا این لحظه موفقترین شیوه تزریق و آزمایشهای افرادی که واکسن به آنها تزریقشده را ازنظر بالینی داریم. و ازنظر سطح سرمی آنتیبادی وضع آنها را دنبال میکنیم و به مردم گزارش میکنیم و بعد از فاز اول وارد فاز دوم بالینی میشویم. نمکی گفت: واکسن دیگری را با یک کشور سازنده واکسن نبال میکنیم همکاران من در حال مذاکره هستند در انستیتو پاستور از بهمنماه فاز سه آزمایش بالینی این واکسن را شروع میکنیم که دو فاز جلوتر از واکسن تولید داخل است. امیدواریم اواخر بهار سال آینده واکسن ساخت داخل کشور را هم به کار ببریم.
واکسیناسیون کرونا
از طریق شبکه بهداشت
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، با اشاره به وضعیت بیماری در کشور درعینحال توضیحاتی درباره تولید و واردات واکسن کرونا ارائه کرد و گفت: تنها مرجع رسمی تزریق واکسن کرونا شبکه بهداشت و درمان است و عرضه واکسن از هر جای دیگری مردود و غیرقانونی است و تزریق واکسن بر اساس اولویتبندی و اعلام قبلی از شبکه بهداشت انجام خواهد شد. به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در رابطه با ویروس جهشیافته کرونا در انگلستان، تأکید کرد: متأسفانه خبردار شدیم در کشورهای همسایه شرقی هم این ویروس مشاهدهشده است و نگرانکننده است. ویروس انگلیسی کرونا دیر یا زود به همهجا خواهد رفت. چیزی که هراس از ویروس انگلیسی را افزایش داده است افزایش سرایت ۷۰ درصدی ویروس است زیرا جهش درجایی رخداده که قدرت چسبندگی ویروس را بالا میبرد. ویروس ۳۰ شهریور در انگلستان پیدا شد اما در هفته سوم آذرماه بعدازآنکه ۱۱۰۸ مورد مبتلا پیدا کردند تازه اطلاعرسانی آغاز شد. معاون وزیر بهداشت در رابطه با ممنوعیت پروازهای خارجی، گفت: علیرغم آنکه ۵۰ کشور محدودیت پرواز با انگلستان ایجاد کردند اما دیدیم که کشورهای مختلفی درگیر این نوع از ویروس شدند و حتی چهار مورد در عمان مشاهده شد و اخیراً همصحبتهایی از ابتلا در پاکستان شنیدیم. ما همواره باید آمادگی داشته باشیم. ما بلافاصله پس از انتشار اطلاعات ویروس انگلیسی پرواز انگلیس به ایران لغو شد و سپس قرار شد هرکسی از کل کشورهای اروپایی وارد کشور میشود اول آزمودن PCR منفی داشته باشد و دوم در داخل کشور هم از آنها آزمودن گرفته میشود و تا زمان اعلام نتیجه باید در قرنطینه خانگی بمانند. حتی زمان اعلام جهش ویروس لیست مسافرینی که دو هفته قبل هم به کشور واردشده بودند را بررسی کردیم و حتی سه نفر علامتدار را در مشهد بررسی کردیم. مرزها باید کنترل شوند اما ما باید فرض کنیم ویروس وارد کشور شده است، هیچ کار جدیدی نیست که انجام دهیم تنها باید پروتکلهای فعلی را تشدید کنیم.
چرایی افزایش بار بیماری در شهرهای شمالی کشور
معاون وزیر بهداشت، ادامه داد: رویکرد ما نسبت به قبل تفاوت پیداکرده است و سعی میکنیم پیش از به اوج رسیدن بیماری در شهرها به فکر باشیم و هشدار دهیم، الآن در استان گیلان شهر لاهیجان در مرز هشدار است. اینکه در شهرهای شمالی درگیری بیماری بیشتر وجود دارد شاید به دلیل کار بیشتر کارگران فصلی در باغهای پرتقال و حتی مسافرتهای چند هفته قبل باشد، الآن در استانهای شمالی بیشتر روستاها درگیر میشوند. شهرهای آمل، بابل، تنکابن، جویبار، چالوس، رامسر، ساری، سوادکوه شمالی، فریدونکنار، قائمشهر، میان درود و نکا در مرز خطر هستند.
جزییات واکسن ایرانی کرونا با کوبا
رئیسی درباره واکسن ایرانی کرونا، اظهار کرد: سازمان بهداشت جهانی به دلیل شرایط خاص بیماری کرونا در جهان مجوز اورژانسی داده است که برخی فازهای واکسن را با یکدیگر ادغام کنیم تا واکسن سریعتر به دست آید. وی درباره تولید مشترک واکسن با کشور کوبا، گفت: استراتژیهای تأمین واکسن در ایران مشخص است. وقتی میگوییم فلان کشور عربی واکسن زده یعنی واکسن را در فاز ۳ مطالعاتی دریافت کرده و معنای آن خرید واکسن تائید شده نیست. در کشور ما با تأکید وزیر بهداشت قرار شد ما در صورتی وارد فاز آزمایشی شویم که واکسن فنّاوری خودمان باشد یا با کشوری مشترک باشیم. حتی فاز یک و دو مطالعات بالینی واکسن مشترک با کوبا در کشور و روی خودمان امتحان نشده است. واکسن پنوموکوک هم مشترک با کشور کوبا در حال تولید هستیم و خط تولیدمان در انستیتو پاستور به دلیل پنوموکوک اما ده است و این زیرساخت وجود دارد که به تولید انبوه واکسن کرونا هم برسیم.
وی در خصوص واردات واکسن خارجی کرونا، گفت: تاکنون هیچ واکسنی وارد کشور نشده است و مشخصترین مسیر کووکس است، مشکلاتی در انتقال پول داشتیم که حلشده است و امیدواریم ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز سهم ما در کووکس پیش از سال جدید به دست ما برسد. رئیسی تأکید کرد: نظام سطحبندی و اولویتبندی برای تزریق واکسن اما ده شده است. مردم بدانند تنها مرجع رسمی تزریق واکسن کرونا شبکه بهداشت و درمان است و عرضه واکسن از هر جای دیگری مردود و غیرقانونی است و تزریق واکسن بر اساس اولویتبندی و اعلام قبلی از شبکه بهداشت انجام خواهد شد.
کرونا جان ۱۰۲ نفر دیگر
را در ایران گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۱۰۲ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به ۵۵ هزار و ۵۴۰ نفر رسید. به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری روز یکشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز ۱۴ دی ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی پنج هزار و ۹۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و ۴۹۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یکمیلیون و ۲۴۳ هزار و ۴۳۴ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یکمیلیون و ۱۳ هزار و ۱۸ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۹۵۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۷ میلیون و ۷۷۷ هزار و ۴۸۸ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است. لاری گفت: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها، ۴ شهرستان ساری، آمل، رامسر و سوادکوه شمالی در وضعیت قرمز، ۴۳ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۴۰۱ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
آلودگی هوا و کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: آلودگی هوا یکی از عوامل تشدید خطر ابتلا به کووید ۱۹ و تشدید علائم این بیماری است. افرادی که در شهرها و مناطق دارای آلودگی هوا زندگی میکنند، بیشتر در معرض خطر این بیماری قرار دارند. لاری افزود: توصیه وزارت بهداشت به ساکنان مناطق دارای هوای آلوده این است که تا جای ممکن از خانه خارج نشوید و در صورت خروج از منزل بهصورت مداوم از ماسک استفاده کنید و از فعالیت سنگین، قدم زدن و دویدن در پارک و فضای آزاد خودداری کنید و حتی در منزل فعالیتهای روزانه خود را کاهش دهید. وی ادامه داد: افراد دارای بیماریهای زمینهای مثل بیماریهای قلبی، ریوی، کودکان، سالمندان، زنان باردار و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی بدن از فعالیت طولانی و سنگین در خارج از منزل خودداری کنند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: همچنین از همه مردم میخواهیم در این شرایط از مصرف غذاهای چرب و غذای فوری خودداری کنید و بهجای آن از مواد دارای آنتیاکسیدان مثل میوه و سبزی استفاده کنید. وی افزود: درصورتیکه در منزل دستگاه تهویه هوادارید پالایه آن را تمیز یا در صورت لزوم تعویض کنید. دستگاههای تصفیه هوای ازن ساز یا اشعه ماورای بنفش نیز بههیچوجه توصیه نمیشود. همچنین توصیه می شود از روشن کردن شمع یا عود که موجب افزایش آلودگی هوا می شود در این شرایط پرهیز کنید.