17آبان سال 1377: [اسحاق] جهانگيرى، [وزیر معادن و فلزات] آمد. گزارش وضع صنايع وزارت معادن و فلزات را داد. در فولاد نزديك 15 درصد اُفت توليد و اُفت صادرات و ارزانشدن قيمتهاى جهانى داشتهاند، ولى در مس و آلومينيوم، وضع توليد خوب است. فولاد آلياژى يزد، به زودى فعال مىشود و با ممنوع كردن واردات فلزات از شمال، قيمت محصولات فولاد در داخل بالا رفته است.گفت، آقاى [سیدمحمد] خاتمى، [رییسجمهور]، گاهى صحبت از كنارهگيرى مىكند و از ستاد اقتصادياش هم گله دارد و زود عصبانى مىشود. در مورد انتخابات شوراها گفت، [حزب] كارگزاران [سازندگی]، در سطح مراكز استان فعال خواهند بود و مجمع روحانيون مبارز، در انتخابات مجلس خبرگان، از كارگزاران گلهمند شدند.
محاكمه دكتر مصدق
هفدهم آبان سال 1332، دو ماه و 21 روز پس از كودتاي 28 امرداد، محاكمه دكتر محمد مصدق كه در بازداشت بود به اتهام ضديت با سلطنت و قصد بركناركردن شاه و نيز به عنوان مسبب وقايع 25 تا 28 امرداد در محكمه نظامي تهران آغاز شد.دكتر مصدق هنگام معرفي، خودرا نخست وزير قانوني ايران اعلام و به صلاحيت محكمه اعتراض كرد و گفت كه تنها ديوان عالي كشور مي تواند رئيس دولت را بازخواست قضايي كند. با بيان اين مطلب، جلسه محاكمه به مدت يك هفته تعطيل شد تا اعضاي محكمه كه چند افسر ارشد بودند به صلاحيت خود رسيدگي كنند. دكتر مصدق گفته بود كه طبق قوانين ايران، ديوان عالي كشور جاي رسيدگي به قصور نخست وزير و وزيران است.
آغاز جنگ جت ها
تاریخ نظامی دو رویداد مهم را در هشتم نوامبر سال ۱۹۵۰ ثبت کرده است که هر دو در جریان جنگ کره اتفاق افتاد: عبور شگفت انگیز و غیر قابل پیش بینی بیش از سیصد هزار داوطلب مسلح چینی از رود «یالو» و نخستین جنگ جتها در آسمان.جنگ کره در ژوئن ۱۹۵۰ با حمله گسترده کره شمالی به کره جنوبی آغاز و جز منطقه کوچکی، سایر نقاط کره جنوبی به تصرف شمالی ها درآمدة بود که دولت آمریکا وارد عمل شد، و سپس شورای امنیت سازمان ملل که نماینده شوروی از شرکت در جلسه مربوط خودداری کرده بود رای به عقب راندن شمالی ها از جنوب با توسل به زور داد. سالها بعد دلیل غیبت نماینده شوروی از جلسه شورای امنیت که اگر حضور داشت مجبور بود قعطنامه را «وتو» کند معلوم شد و آن این بود که شوروی می خواست آمریکا درگیر جنگی شود که طرف دیگر آن، نیروی انسانی فراوان داشته واز تلفات سنگین نهراسد.
ترور محمدنادرشاه پادشاه وقت افغانستان
هشتم نوامبر سال 1933 محمدنادرشاه پادشاه افغانستان به قتل رسيد و پسرش محمدظاهر كه طبق قانون اساسي تازه افغانستان «پدر ملت» لقب يافت بر جاي او نشست و محمدظاهرشاه شد. محمدنادرشاه از 1929 تا 1933 به مدت چهار سال پادشاهي کرده بود. دولت لندن درآگوست سال 1919 به افغانستان استقلال داده بود. دولت لندن در نيمه قرن نوزدهم با دادن اعلان جنگ به ايران و لشکرکشي و تصرف مناطقي از استانهاي فارس (بوشهر) و خوزستان، دولت تهران را مجبور به دست برداشتن از ايالتهاي هرات، فراه و نيمروز کرد و وسعت افغانستان به 647 هزار کيلومتر مربع رسيد.