لوگو
1405 سه‌شنبه 28 مهر
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1405/07/28 - شماره 2853
نسخه چاپی
حسین کنعانی مقدم، کارشناس و تحلیلگر نظامی در گفت و گو با ستاره صبح آنلاین:

اقدامات آمریکا علیه ایران غیر منتظره است/ شرایط نه جنگ و نه صلح به نفع ایران نیست

ستاره صبح آنلاین- فائزه صدر: جنگی که صبح ۹ اسفند ۱۴۰۴ آغاز شد، ۴۰ روز بعد با آتش بس به پایان رسید؛ اما وضعیت جنگی تا امروز در منطقه ادامه دارد. تنگه هرمز و پهنه خلیج فارس هر روز شاهد وقوع درگیری است. وضعیت تحصیل دانش آموزان در جنوب ایران ابهام آمیز است. بنادر جنوبی کشور از حرکت باز ایستاده‌اند. محاصره دریایی کشور تشدید شده و قوانین تحریم‌های آمریکا بر مرزهای زمینی حکمرانی می‌کند. شرایط در باقی نقاط کشور نیز به همین صورت است. وضعیت نه جنگ و نه صلح، چشم انداز اقتصادی ایران را مخدوش کرده، هر روز اخبار جدیدی از تندروها به گوش می‌رسد، این بار صحبت از بمب مادر به میان آمده است. ستاره صبح در گفت و گو با حسین کنعانی مقدم، کارشناس و تحلیلگر نظامی به بررسی این وضعیت پرداخته که در ادامه می‌خوانید:
حسین کنعانی مقدم درباره چرخش سیاسی رئیس جمهور آمریکا درباره ایران، گفت: اگر به سیاست‌های ایالات متحده آمریکا درباره نحوه عملکرد رئیس جمهور این کشور، نگاهی بیاندازیم با تئوری «مرد دیوانه» نیکسون یا تئوری روزولت با عنوان «چماق آهنین در دست رئیس جمهور بر سر دوستان و دشمنان» روبرو می‌شویم.
وی در این رابطه افزود: آمریکایی‌ها وقتی اقدامات نظامی قبلی در جنگ ۱۲ و ۴۰ روزه را بی نتیجه دیدند، روال خود را تغییر داده‌اند و به جنگ سرد و جنگ اقتصادی روی آورده‌اند. این موضوع نباید از یاد برود که آمریکا فکر می‌کرد در دو جنگ قبلی ظرف چند روز ایران را به زانو در می‌آورد.
کنعانی مقدم در ادامه اضافه کرد: این بار هم وزیر خزانه داری وعده داد که ظرف دو هفته فروپاشی اقتصادی شکل می‌گیرد. آن ادعا هم عملیاتی نشد و به همین دلیل سیاستی آتش بس نفتی را در پیش گرفتند تا بتوانند بازار جهانی نفت را کنترل کنند و تا پایان انتخابات میان دوره در آمریکا شرایط را در وضعیت ابهام و تهدید نگه دارد. آمریکا می‌خواهد با این شیوه کاری کند تا طرف مقابل از هر گونه اقدامی در برابر طرف مقابل باز بماند.
این کارشناس نظامی در خصوص آرایش جدید نیروهای آمریکایی در منطقه، گفت: به نظر من آمریکا در حال حاضر وقت می‌خرد تا نیروهایش را در منطقه بازسازی و سازمان دهی کند. آمریکا بعد از انتخابات تصمیم ورود به نبردی با ایران را خواهد گرفت که آن مرحله به تصمیم مسئولین کشور و اعضای شورای عالی امنیت ملی بستگی دارد که چه تدبیری داشته باشند و چه سیاستی را دنبال کنند تا آمریکایی‌ها در اجرای نقشه‌هایشان موفق نباشند.
وی افزود: اگر نتایج انتخابات کنگره به ضرر ترامپ باشد در فرصتی که تا تشکیل کنگره دارد عملیات نظامی علیه ایران را کلید خواهد زد. آمریکا اسرائیل را در گوشه‌ای از نبرد با حصاری امنیتی حفظ خواهد کرد. اگر آمریکا جنگ را آغاز کند، ایران فقط پایگاه‌های آمریکا در منطقه را هدف قرار نخواهد داد و توانش را روی عملیات در تل آویو و حیفا متمرکز می‌کند.
این تحلیلگر سیاسی با اشاره به ظرفیت مذاکره گفت: آمریکا به دنبال نتیجه است حال چه این نتیجه با جنگ حاصل شود و چه با مذاکره نتیجه بدهد! از روش‌های مختلف و با جنگی ترکیبی و هیبریدی علیه تهران عمل می‌کنند. اقدامات آمریکا علیه ایران غیر منتظره است اگر با گفت و گو به نتیجه‌ای که می‌خواهد برسد متوقف می‌شود و اگر نتواند همان هدف را از روش نظامی دنبال می‌کند. امروز از هر دو شیوه استفاده می‌کند.
وی در رابطه با تبعات استمرار وضعیت نه جنگ و نه صلح متذکر شد: شرایط نه جنگ و نه صلح به نفع ایران نیست. آمریکا تلاش می‌کند این وضعیت را تداوم ببخشد. نبرد نهایی و اقدام تعیین کننده در این مرحله مشخص می‌کند این وضعیت به پایان برسد یا ادامه داشته باشد. ایران نباید آنطور که آمریکا می‌خواهد در شرایط اقتصادی سخت و با تنش‌ داخلی تاب آوری‌اش را از دست بدهد، باید کاری کرد و شرایط را به نفع خودمان تعیین تکلیف کنیم. پیروز میدان کسی است که تا تاب آوری‌اش تمام نشده به نتیجه برسد.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • اقدامات آمریکا علیه ایران غیر منتظره است/ شرایط نه جنگ و نه صلح به نفع ایران نیست
  • شناخت هرمز مستلزم خوانش هم‌زمان تاریخ، تمدن، فرهنگ و آثار معاصر است/ تاریخ ایران با وجود تهاجم‌های متعدد، هویت فرهنگی خود را حفظ کرده است
  • پیامد تحریم هوایی/ کشورها مجوز پرواز به ایران حتی برای واردات دارو نمی‌دهند
  • مادر بمب‌ها و منطق تنش
  • پشت صحنه شورش نسل زد در فرانسه
  • تحلیل تاب‌آوری حوثی‌ها در برابر عربستان
  • میانجیگری در تهران
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.