لوگو
1405 سه‌شنبه 21 مهر
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1405/07/20 - شماره 2847
نسخه چاپی

محسن رضایی: آمریکایی‌ها به ما پاسخ داده‌اند و ما پاسخ آن‌ها را ناکافی می‌دانیم

نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه پایان جنگ در دستان ملت ایران است و جز اینکه دشمن را نسبت به حقوق خودش تسلیم کند، دست از مقاومت و ایستادگی و دفاع برنمی‌دارد؛ تاکید کرد: آمریکایی‌ها به ما پاسخ داده‌اند و ما پاسخ آن‌ها را ناکافی می‌دانیم. قاعدتاً باید ابهامات ما را برطرف کنند. باید ببینیم آیا می‌توانند ابهامات ما را برطرف کنند تا مراحل بعدی شروع شود یا نه.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به این سوال که با توجه به ایام سالگرد هفت اکتبر در این خصوص چه نکته‌ای دارید؟ خاطرنشان کرد: رزمندگان حماس برای آزادسازی زندانی‌هایشان این عملیات را ترتیب داده بودند. پیامی که الان منتشر شده، نشان می‌دهد پرونده‌ای علیه نتانیاهو تشکیل شده که او در رابطه با این حادثه سهل‌انگاری کرده است. پیام‌هایی به نتانیاهو و دولت اسرائیل داده شده بود که سربازهای ما را آزاد کنید، وگرنه عملیاتی علیه شما انجام می‌دهیم. بالاخره برای آزادسازی هزاران زندانی مظلوم فلسطین این عملیات انجام شد. رژیم اسرائیل اوج خشونت، کودک‌کشی، نژادپرستی و نسل‌کشی را انجام داد.حادثه غزه و کشتاری که در فلسطین صورت گرفته، آن‌قدر غیرقابل دفاع حتی برای یهودیان عالم هست که شاید امروز اقدامات نتانیاهو، یهودیان عالم را با مشکلات جدی آبرویی و حیثیتی در دنیا مواجه کرده است. این‌قدر اقدامات آن‌ها ضدانسانی و غیرقابل دفاع حتی برای خود یهودیان عالم بوده است. این چهره خشن و ضدانسانی که قبلاً هم در محدوده‌های کوچک‌تری در ۷۰ سال اخیر بروز کرده بود، این بار رونمایی بسیار بزرگی از حجم جنایات اسرائیل را به صحنه آورد.
سرلشکر رضایی در پاسخ به سوال مجری درباره آخرین تحولات در حوزه دیپلماسی و مذاکرات؛ تاکید کرد: دیپلماسی ما تغییر کرده و دیگر به دیپلماسی گذشته برنمی‌گردیم. چون سه دور مذاکره داشتیم و در هر مذاکره‌ای آمریکایی‌ها مذاکره را نیمه‌تمام گذاشتند و به ایران حمله کردند. بنابراین ما دیگر به آن الگوهای دیپلماسی گذشته برنمی‌گردیم. فردی که خودش تفاهم‌نامه‌ای را امضا می‌کند و بعد، از آن تفاهم‌نامه خارج می‌شود، قاعدتاً باید با شیوه دیگری وارد دیپلماسی با او شد. البته ما هیچ‌گاه دیپلماسی را ترک نکردیم و نمی‌کنیم، اما دیپلماسی را تغییر دادیم.
وی اضافه کرد: آمریکایی‌ها طی دو ماه اخیر از سه کانال؛ یعنی پاکستان، قطر و حتی عراق، به ما پیشنهاد دادند و از ما خواستند پیشنهادات خودمان را به آن‌ها بدهیم. ما هفت شرط را به آمریکایی‌ها اعلام کردیم که اگر این شروط را عمل نکنید، نه تنگه هرمز به روی شما باز می‌شود و نه مذاکره‌ای در کار است. آمریکایی‌ها الان پاسخی داده‌اند. در پاسخ آن‌ها، بعضی از شروط ما را پذیرفته‌اند و بعضی ابهاماتی وجود دارد. بنابراین آمریکایی‌ها به ما پاسخ داده‌اند، ما در حال پاسخ دادن به آمریکایی‌ها نیستیم؛ آمریکایی‌ها به ما پاسخ داده‌اند و ما پاسخ آن‌ها را ناکافی می‌دانیم. قاعدتاً باید ابهامات ما را برطرف کنند. باید ببینیم آیا می‌توانند ابهامات ما را برطرف کنند تا مراحل بعدی شروع شود یا نه.
وی درباره آخرین وضعیت تنگه هرمز گفت: مدیریت ما بر تنگه هرمز یک ثروت بزرگ ملی و یک سرمایه بزرگ ملی است. منظور ما این نیست که بخواهیم صرفا عوارض بگیریم؛ مسئله بیش از این است. ما می‌توانیم در تنگه هرمز یک کار اقتصادی خوب انجام دهیم و هزینه‌های امنیت، بیمه و محیط زیست را از کشتی‌هایی که عبور می‌کنند دریافت کنیم. ولی سرمایه مدیریت تنگه هرمز برای ما خیلی بیشتر از این‌هاست و آن کنترل امنیت است.
سرلشکر رضایی افزود: تجربه برای ما ثابت کرد که اگر مدیریت ایران در تنگه هرمز نباشد، خلیج فارس امنیت ندارد. این حادثه‌ای که الان اتفاق افتاده و تنگه هرمز مدیریت می‌شود، به دلیل جنگ، حضور آمریکایی‌ها و ناامنی است؛ وگرنه تنگه هرمز قبل از جنگ باز بود و مشکلی نداشت. بنابراین ما مدیریت تنگه هرمز را از این به بعد خواهیم داشت و این تنگه در مدیریت ما خواهد بود تا صلح و امنیت در منطقه برقرار باشد. از این مسئله کوتاه نمی‌آییم.
سردار سرلشکر محسن رضایی در پاسخ به سوال آخر مبنی بر این که سرنوشت جنگ چه خواهد شد؟ بیان داشت: پایان جنگ یک مسئله جدی در تمام نظریات نظامی‌ها و اندیشمندان نظامی دنیاست. بعضی می‌گویند ما به شروع جنگ‌ها نپردازیم؛ بالاخره جنگ می‌شود، مهم پایان جنگ است. لذا نظریه جنگ را از بُعد پایان جنگ بررسی می‌کنند. آمریکایی‌ها آمده‌اند تمام نظریات پایان جنگ را برای خروج از این جنگ به کار گرفته‌اند و ناموفق بوده‌اند. دلیلش این است که نمی‌دانند آن نیروی قدرتمندی که در ایران هست و می‌تواند جنگ را پایان بدهد، چیست و از کجا سر در می‌آورد. وی گفت: اخیراً ترامپ گفته من نمی‌دانم در ایران باید با کی صحبت کنم. معلوم است؛ باید با ملت ایران صحبت کنید. شما می‌گویید می‌خواهید ملت ایران را محو کنید و تمدن ایران را از بین ببرید. شما مردم ایران را بیشتر علیه خودتان بسیج می‌کنید. شما با بی‌ادبی با مردم ایران صحبت می‌کنید و مردم ایران مصمم‌تر می‌شوند که شما را در باتلاق بیشتر فرو ببرند. دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان گفت: بنابراین پایان جنگ دست ملت ایران است و جز اینکه شما را نسبت به حقوق خودش تسلیم کند، دست از مقاومت و ایستادگی و دفاع برنمی‌دارد. ملت ایران تا گرفتن تمام حقوق خود پای این جنگ ایستاده است و از خودش دفاع می‌کند.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • عدم بازگشت ۸۳ میلیارد دلار به کشور
  • تلاش‌ پاکستان برای کاهش تنش‌
  • ساختار سلامت و آموزش عادلانه نیست
  • پشت پرده استعفای پاک‌نژاد؟
  • محسن رضایی: آمریکایی‌ها به ما پاسخ داده‌اند و ما پاسخ آن‌ها را ناکافی می‌دانیم
  • وقوع ۵۱۷ حادثه در یک هفته
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.