لوگو
1405 دوشنبه 9 شهريور
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1405/06/09 - شماره 2817
نسخه چاپی
یدالله اسلامی

ترس و محافظه کاری بد نیست

ترس همیشه بد نیست؛ گاهی می تواند نشانه‌ای از آگاهی و آینده‌نگری باشد. مهم این است که پیش‌بینی پیامدهای نامناسب یک رفتار و یا یک کنش، سبب ترس می‌شود. این ترس، محافظه‌کاری را معنا می‌کند. محافظه‌کاری بر بستر آگاهی و ترس ناشی از آینده‌نگری، شجاعت است که می تواند فرد و جامعه را از بحران و گرفتاری نجات دهد .
سالهاست که در کشور ، واژه‌ها قربانی بدفهمی‌ها شده‌اند. واژه‌های بسیاری در این دام گرفتار آمده و اسباب مشکل برای کشور و مردم گردیده‌اند. برشمردن این واژه‌ها کار چندان ساده‌ای نیست. از روزی که «لیبرال» و «لیبرالیسم»، یعنی آزادی و آزادی‌خواهی، به ولنگاری و وادادگی تعبیر شد تا این روزها که مذاکره و گفت‌وگو همتای سازش ،تسلیم یا جنایت تفسیر می‌شود، راه درازی سپری شده تا به اینجا رسیده ایم.
شعار و هیجان، فرصت درک درست معنا را از بسیاری گرفته است. صلح و سازش، به جای ستیز، نیز به همین سرنوشت گرفتار آمده است. برخی چنین می‌پندارند که مسیر ما فقط ستیز است و سازش، گناهی است نابخشودنی؛ آن‌ها این واژه‌ها را قربانی فهم خود، حق‌پنداری خویش کرده و می‌کنند.
این جماعت شعار و هیجان را شجاعت می دانند و دوراندیشی و آینده‌نگری را ترس در همین بستر جای داده‌اند.
وقت آن رسیده که واژه‌ها از اسارت ذهن‌های بسته رها شوند و به جایگاه خودبرگردند. وظیفه روشنفکران این است که مفهوم‌های ماندگار را از بسته‌اندیشی و جنجال‌های ناشی از توهم برهانند.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • هر کار تفرقه انگیزی از هر فردی با هر جایگاهی، در جهت مقصود دشمن است
  • مدیریت هوشمند دارایی‌ها برای ایجاد ارزش افزوده
  • ریشه‌های فقر
  • ترس و محافظه کاری بد نیست
  • چند نکته درباره معاون راهبردی انرژی رییس جمهور
  • صدای بازنشستگان
  • بیان واقعیت‌ها از زبان رئیس‌جمهور/پول نداریم، دخل‌وخرج باهم هم‌خوانی ندارند
  • نفت ونزوئلا در خدمت منافع آمریکا
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.