لوگو
1404 چهارشنبه 6 اسفند
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/12/05 - شماره 2699
نسخه چاپی

خاطرات هاشمی رفسنجانی

سه‌شنبه 5 اسفند ۱۳۷۶: با هواپیمای بویینگ عربستان، ساعت سه‌ونیم به سوی مدینه پرواز کردیم. ... خبر دادندکه ضریح آماده ورود است. برگشتیم، درب را گشودند. من و تعدادی از همراهان به داخل ضریح بزرگ رفتیم‌که حاوی قبرهای پیغمبر (ص) و ابوبکر و عمر و... است. حال خوبی داشتم، ولی بقیه همراهان و زن‌ها را هم اجازه ندادند؛ از این جهت دمغ شدم.

بزرگداشت خواجه نصیر طوسی
خواجه‌نصیرالدین طوسی، فیلسوف، متکلم، فقیه، ستاره‌شناس، دانشمند، اندیشمند ریاضیدان و منجم ایرانی روز ۵ اسفند ۵۷۹ در توس خراسان متولد شد. وی یکی از سرشناس‌ترین شخصیت‌های علمی تاریخ ایران به شمار می‌رود. خواجه نصیر سنت فلسفه مشایی را که پس از ابن‌سینا در ایران رو به افول گذاشته بود، بار دیگر احیا کرد؛ «رصدخانه مراغه» را ساخت و در کنار آن کتابخانه‌ای به وجود آورد که نزدیک به چهل هزار جلد کتاب در آن بوده‌است؛ همچنین یکی از گسترش‌دهندگان علم مثلثات نیز بوده است. از معروف‌ترین آثار او به پارسی، «اساس الاقتباس» و «اخلاق ناصری» را می‌توان یاد کرد. یک دهانه آتشفشانی ۶۰ کیلومتری در نیم‌کره جنوبی ماه و یک خرده سیاره به علاوه دانشگاه «خواجه‌نصیرالدین توسی» در تهران و رصدخانه «شامخای» در جمهوری آذربایجان نیز به نام او نام‌گذاری شده‌اند. در ایران روز ۵ اسفند روز بزرگداشت خواجه نصرالدین توسی و «روز مهندس» نام‌گذاری شده‌است.

سپندارمذگان؛ روز عشق
جشن سپندارمذگان یا اسفندگان روز گرامیداشت زن، زمین و عشاق یا به عبارتی روز عشق ایرانی است و یکی از جشن‌های ایران باستان است که در روز ۵ اسفند برگزار می‌شود. بنا به گفته ابوریحان اسپندارمَذ ایزد موکل بر زمین و ایزدِ پشتیبان و نگاهبان زنان شوهر دوست و پارسا و درستکار بوده و به همین مناسبت این روز، جشن زنان، نام‌گذاری و مردم برای گرامیداشت زنان، به ایشان کادو می‌دادند و بخشش می‌کردند.

درگذشت پرویز فنی‌زاده
پرویز فنی‌زاده، (زاده ۱۳۱۶) بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون روز ۵ اسفند ۱۳۵۸ بر اثر بیماری کزاز در ۴۲ سالگی در بیمارستان ایرانمهر تهران درگذشت. او در سال ۱۳۵۲ به خاطر بازی در فیلم رگبار جایزه بهترین نقش اول مرد را از جشنواره سینمایی سپاس گرفت. وی در مدت ۲۰ سال کار هنری در بیش از ۱۹ فیلم سینمایی (ازجمله «تنگسیر» و «گوزنها») و ۷۰ نمایش نقش بازی کرد. وی پس از بازی در دو سریال تلویزیونی «سلطان صاحبقران» و «دایی‌جان ناپلئون»، به محبوبیت زیادی دست یافت.

زادروز استیو جابز
استیون پال جابز، مخترع، بنیان‌گذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانه‌ای اپل، روز ۲۴ فوریه ۱۹۵۵ در سان‌فرانسیسکو متولد شد. در سال ۱۹۷۶، جابز ۲۱ ساله به‌همراه دوستش استیو وازنیک ۲۶ ساله، شرکت اپل را تأسیس کردند. او همچنین بعدها شرکت نکست را پایه‌گذاری کرد که بعدها میزبان اولین مرورگر وب شد. معرفی آی‌فون و آی‌پد در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۱۰ از مهم‌ترین محصولات اپل در سال‌های مدیریت وی بود. جابز درنهایت در سن ۵۶ سالگی درگذشت.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • غرق کردن کشتی راه تغییر نیست
  • بیشتر بازداشت‌شدگان زیر ۱۸ سال آزاد شدند
  • ایران در مذاکرات پیش رو باید تصمیم سخت بگیرد
  • سید محمد خاتمی: ایران و آمریکا نباید در دام توطئه اسرائیل بیفتند
  • خاطرات هاشمی رفسنجانی
  • انتقاد غریب آبادی از رفتار دوگانه غرب
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.