لوگو
1404 پنج‌شنبه 23 بهمن
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/11/06 - شماره 2680
نسخه چاپی

خاطرات هاشمی رفسنجانی

6 دی سال 1377: آقاى [قربانعلی] دُرّى نجف‌آبادى، [وزیر اطلاعات] آمد. گفت، مقرر شده از 23 رمضان، حصر آیت‌الله منتظرى، محدوديت كمترى داشته باشد و علما و فاميل و... بتوانند به ملاقات بروند.گزارشى از پيشرفت تحقيق در مورد قتل‌هاى اخير داد و از فتنه احتمالى گفت كه چپ‌ها به دنبال آن هستند. تعدادى از پرسنل [وزارت] اطلاعات، منجمله آقاى [مصطفی] موسوى، [= کاظمی]، مديركل امنيت، اعتراف‌كرده‌اند كه آنها عامل قتل‌ها هستند و اين گروه كه مي‌گويند از جناح چپ و طرفداران آقاى [سیدمحمد] خاتمى بوده‌اند، اخيراً براى انقلاب، به خاطر تحركات موذيانه ضدانقلاب، احساس‌ خطركرده‌اند و از دولت آقاى خاتمى، مأيوس شده‌اند. بعد از آنكه آقاى دُرّى، اعتراف آنها را به آقاى خاتمى، [رییس‌جمهور] گفته است، آقاى خاتمى خواستار مجازات آنها شده. گفته‌اند، قبلاً با آقاى دُرّى در ميان گذاشته بودند و احساس‌كرده‌اند كه آقاى دُرّى، موافق و حتى با تنبيه افرادى مثل آقاى نورى و [محسن] آرمين و ... موافق است، ولى آقاى دُرّى به طور اكيد، اطلاع و موافقت خود را تكذيب مى‌كند و معتقد است، براى پيدا كردن شريك نيرومند براى جرم خود، چنين گفته‌اند.

آزمايش نخستين موشك هدايت شونده
نخستين موشك هدايت شونده زمين به زمين ۲۷ دسامبرسال ۱۹۴۲ (دوران جنگ جهاني دوم) كه به دست دكتر ورنر فون براون آلماني ساخته شده بود آزمايش شد. بعدا نوع هوايي آن هم ساخته شد. هيتلر با همين موشك‌ها (V-۱) و (V-۲) لندن را مي زد و منتظر بود كه بمب اتمي آلمان تكميل و بر اين موشكها سوار شود كه ....در پايان جنگ دوم جهاني، فون براون رئيس تيم موشك سازان آلمان پيش از آن كه به دست روسيه افتد، از سوي نيروهاي آمريكايي به اين كشور منتقل شد و در يك مركز ويژه در آلاباماي آمريكا مستقر گرديد و براي آمريكا موشك قاره پيما ساخت و نخستين آمريكاييان را در ماه فرود آورد و مدتي هم رئيس يك قسمت از سازمان ملي فضايي آمريكا (ناسا) بود.

ايجاد «صندوق بين ‏المللي پول»در سازمان ملل متحد
صندوق بين‏المللي پول موسوم به ايمف در ژوئيه 1944م با شركت 44 كشور تأسيس گرديد و مفاد قراردادِ صندوق در 27 دسامبر 1945م به اجراء گذاشته شد. اين صندوق داراي هيأت مديره، هيأت اجرايى و مدير كل است و به طور سالانه تشكيل جلسه مي‏دهد. اهداف صندوق بين المللي پول كه از سازمان‏هاي تخصصي سازمان ملل متحد و در عين حال، يك نهاد مستقل بين‏المللي است عبارتند از: تسهيل همكاري پولي بين‏المللي؛ ايجاد ثبات در نرخ برابري ارزها و تنظيم اين نرخ‏ها، كمك به برقراري يك نظام چند جانبه، پرداخت‏هاي ارزي و از ميان برداشتن محدوديت‏هاي ارزي، ارائه كمك‏هاي لازم براي تامين منابع مالي كشورها در جهت حفظ موازنه پرداخت آن‏ها. وظيفه اصلي ايمف، تامين اعتبارات موردي و موقت براي اعضايى است كه در موازنه پرداخت‏هاي خود با مشكل مواجه شده‏اند. در عوضْ كشورهايى كه از اين اعتبارات استفاده مي‏كنند موظفند اصلاحاتي را كه صندوق بين‏المللي پول براي رفع اين اشكالات توصيه مي‏نمايد، اجرا كنند. 

ترور «بی‌نظیر بوتو» 
سالر۲۷ دسامبر ۲۰۰۷ - یک سال پیش - بانو بی‌نظیر بوتو سیاستمدار ۵۱ ساله پاکستانی که مادر او ایرانی (و ازخانواده حریری های اصفهان) است در پایان یک سخنرانی انتخاباتی در باغ ملی لیاقت در راولپندی و چند لحظه پس از بازگشت به خودرو جهت ترک محل و هنگامی که از سقف کشویی اتومبیل بالا آمده بود و در حال پاسخ به ابراز احساسات هوادارانش بود هدف گلوله و سپس انفجار بمب قرارگرفت و کشته شد. ۵۶ سال پیش در ۱۶ اکتبر ۱۹۵۱ در همین محل، لیافت علیخان سیاستمدار - دولتمرد پاکستانی ترور شده بود و به همین مناسبت باغ ملی راولپندی را به باغ لیاقت تغییر نام داده اند.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • اتصال و تثبیت دسترسی اینترنت زمان بر است
  • پیشنهاد اختصاص یک همت برای تشخیص زودهنگام سرطان زنان
  • مذاکره ایران و آمریکا احتمال حمله را کاهش می‌دهد
  • تأثیر سیاست خارجی بر کاهش ارزش پول ملی
  • خاطرات هاشمی رفسنجانی
  • استقرار دو زیردریایی‌ در تنگه هرمز
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.