لوگو
1404 شنبه 28 تير
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/04/28 - شماره 2549
نسخه چاپی

خطر کریدور داوود

علی پورمند-پژوهشگر
اسراییل در فاصله‌ای یک‌ماهه از تجاوز نظامی خود به ‌ ایران، این‌بار طی حملات جدیدی، سوریه را مجددا مورد تجاوز قرار داده است و حمایت خود از تجزیه‌طلبان دروزی در جنوب سوریه را وارد مرحله‌ای رسمی و جدید کرد. حمله‌ای که اگرچه تصویر کلی آن، حاکی از پیگیری رسمی راهبرد «تجزیه سوریه» است، اما تحقق آن علاوه بر تجزیه سوریه، مشخصا منافع ایران، ترکیه و گروه‌های مقاومت از سوریه تا عراق را تحت تاثیر قرار خواهد داد.یکی از بارزترین نمودهای این تاثیر، تحقق کریدوری با تکیه بر گروه‌های تروریستی با نام «کریدور داوود» است که در دهه اخیر توسط پژوهشگران ترک و عرب پیش‌بینی شده و در ماه‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
«کریدور داوود» که قرار است زمینه‌ساز تحقق ایده «اسرائیل بزرگ؛ از نیل تا فرات» باشد، کریدوری‌ست که جنوب و شرق سوریه را از خط تل‌آویو - جولان - سویداء – تنف به حسکه در شمال این کشور و سپس عراق و کرانه رود فرات متصل می‌کند. تشکیل این کریدور که با تکیه بر پتانسیل نظامی گروه‌های تجزیه‌طلب دروزی، قسد در سوریه و  مطابق پیش‌بینی‌ها  نیروهای اقلیم کردستان عراق انجام خواهد شد، تاثیرات شگرفی بر وضعیت ژئوپلتیکی منطقه بار خواهد کرد و منافع ایران و ترکیه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
با تحقق کریدور و دسترسی اسرائیل به آستانه فرات، ایران رسما به صورت زمینی با اسراییل هم‌مرز خواهد شد و ابتکار عمل نظامی در حیطه زمینی نیز به دست اسرائیل خواهد افتاد. علاوه بر گروه‌های قومی کردی که در امتداد فرهنگی کردستان هستند، گروه‌های تجزیه‌طلب دیگر در نقاط جنوبی، جنوب‌شرقی و شمال‌غربی ایران نیز، به تهدیدهایی در مرحله نیل به بالفعل شدن تبدیل خواهند شد.
برگرفته از:   دیپلماسی ایرانی

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • کنفرانس ویدیویی عراقچی با وزرای خارجه سه کشور اروپایی
  • اسرائیل تهدید خطرناک برای صلح
  • آشوب در سوریه
  • مذاکرات ایران و اروپا این هفته
  • خطر کریدور داوود
  • تحریم‌ بلاروس و روسیه
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.